Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 15-21 Οκτωβρίου 2018

Προς ολοκλήρωση οι υπολειπόμενες εργασίες του έργου της αποχέτευσης σε Κεραμωτή και Χαϊδευτό-Ακόμα μια αποστολή ζωής από τους «Γιατρούς του Κόσμου»-Άλλαξε όψη η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 15-21 Οκτωβρίου 2018.

Προς ολοκλήρωση η αποχέτευση σε Κεραμωτή και Χαϊδευτό

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η Διακήρυξη του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού της Δημοτικής Ενότητας Κεραμωτής» συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Έτσι θα διαψευσθούν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για μη ολοκλήρωση του έργου, έργο για το οποίο η διοίκηση του Δήμου έδωσε πολλές και σημαντικές μάχες προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η ΔΕΥΑ Νέστου με ρήτρα 4.000 ευρώ ημερησίως όπου ζητούσε η προηγούμενη ανάδοχη εταιρεία Intracat κάνοντας διακοπή εργασιών. Οι λεπτοί χειρισμοί όμως της δημοτικής αρχής όλο αυτό το διάστημα είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη του έργου το οποίο και θα συνεχιστεί άμεσα ολοκληρώνοντάς το. Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας για τις κοινότητες της Κεραμωτής και του Χαϊδευτού.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του δημάρχου στις σχολικές μονάδες του δήμου Νέστου

Συνεχίζονται οι  δια ζώσης επισκέψεις του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στα σχολεία του Δήμου Νέστου προκειμένου να εντοπιστούν προβλήματα και ελλείψεις ώστε να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για την ομαλή καθημερινότητα των σχολικών μονάδων. Έτσι την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσματος-Πηγών στο Αγίασμα  όπου συνάντησαν την Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς  της σχολικής μονάδας και συζήτησαν  για θέματα που απασχολούν το σχολείο τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο Αγιάσματος-Πηγών στις Πηγές  όπου με τον Νηπιαγωγό συζήτησαν θέματα που αφορούν τη σχολική μονάδα.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Νέστου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το νέο διευθυντή του σχολείου κ. Σκράπαρη αλλά και τους εκπαιδευτικούς του ,τα θέματα που τους απασχολούν. Ανάλογες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου όπου  ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κα Ψυλλίδου και κ. Καραγεωργίου επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Νέας Καρυάς ενώ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κεραμωτής.

Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Α.Σ. Νέστου και ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Το απόγευμα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων του Α.Σ. Νέστου και των παλαιμάχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο Χρυσούπολης. Πολλοί ήταν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον αγώνα, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου χαιρέτησε την εκδήλωση. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τον αγώνα ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό αφού διατέθηκαν στο Σύλλογο Φίλων του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικής πλακέτας σε ανθρώπους που στήριξαν και στηρίζουν την ομάδα του Νέστου καθώς και στον πρόεδρο των παλαιμάχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στον αγώνα παρέστησαν ακόμη, ο Πρόεδρος ΔΣ κ. Γαβριηλίδης,  οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καραγεωργίου, κ. Σαββαΐδης, κα. Κοσμίδου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης.

Μεγάλη επιτυχία για τη  μουσική παράσταση «Η γοητεία της αντίθεσης» στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσική παράσταση «Η γοητεία της αντίθεσης» με καλλιτεχνικούς πρωτεργάτες τους  κ. Αθηνέλλη και κ. Ζαγοριανό στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Πολλοί ήταν οι φίλοι της μουσικής που απόλαυσαν το μουσικό αυτό ταξίδι ενώ τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ψυλλίδου.

Νέοι προβολείς εγκαταστάθηκαν στο γήπεδο Χρυσοχωρίου

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε το γήπεδο του Χρυσοχωρίου προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες που γίνονται για την εγκατάσταση νέων προβολέων  του γηπέδου, μετά από αίτημα της ομάδας στο Δήμο για την τοποθέτησή τους.

Συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον δήμαρχο Νέστου-Στην ατζέντα καυτά θέματα των εργαζομένων

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του,  συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους για τα οποία  μάλιστα έλαβαν θετική διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο ως προς  την επίλυσή τους. Στη συνάντηση παρευρέθη ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος. 

Συνεχείς και σημαντικές οι παρεμβάσεις του δήμου Νέστου για το ιατρείο Πηγών

Συνεχίζονται οι σημαντικές και απαραίτητες παρεμβάσεις από το Δήμο Νέστου στο ιατρείο Πηγών προκειμένου αυτό να λειτουργεί ομαλά και χωρίς ελλείψεις. Πρόσφατα λοιπόν ο Δήμος έχει εξοπλίσει το ιατρείο με ψυγείο και ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η Σύνεδρος της ΝΔ Καβάλας Μαρία Χατζηκωνσταντίνου στον δήμαρχο Νέστου

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, η Σύνεδρος της ΝΔ στο Νομό Καβάλας, Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την περιοχή του Νέστου.

Στο γήπεδο Πηγών ο δήμαρχος Νέστου-Δωρεά κλιματιστικού και πλυντηρίου στην ομάδα

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, βρέθηκε στο γήπεδο των Πηγών, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου όπου παρακολούθησε την προπόνηση της ομάδος ενώ παράλληλα έγινε και η παράδοση του νέου  κλιματιστικού και του νέου  πλυντηρίου, αφού τα παλαιότερα είχαν αχρηστευθεί από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Το Δ.Σ. της ομάδας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου για την άμεση ανταπόκριση προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά το έργο της.

Πυρκαγιά στον χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων στην περιοχή της Αλατζάγκιολας

Πυρκαγιά ξέσπασε αναίτια σε σκάφες συγκέντρωσης απορριμμάτων, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου  στην περιοχή της Αλατζάγκιολας ενώ χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και της υδροφόρας και του JCB του Δήμου Νέστου, τα οποία επιχειρούσαν μέχρι αργά το βράδυ μάλιστα κάτω από την επιστασία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλου, αποφεύγοντας  έτσι την εξάπλωσή της και οδηγώντας στην άμεση κατάσβεση.

Ολοκληρώθηκαν οι συντηρήσεις και ο καλλωπισμός των στάσεων λεωφορείων στον δήμο Νέστου

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση και ο καλλωπισμός όλων των στάσεων λεωφορείων από τον Παράδεισο έως το Ποντολίβαδο. Το καλοκαίρι είχαν γίνει ανάλογες παρεμβάσεις στις στάσεις από τη Χρυσούπολη έως τη Κεραμωτή. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποτελούν μέρος ενός συνόλου εργασιών από το Δήμο σε διάφορα κομβικά σημεία προκειμένου αυτός ν’ αλλάξει εικόνα και αισθητική με όφελος για όλους τους συμπολίτες μας.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» στο Χρυσοχώρι κοντά στα παιδιά

Οι «Γιατροί του Κόσμου» ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τα προβλήματα και τις ανάγκες των παιδιών, και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων βρέθηκαν στο Χρυσοχώρι, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός παιδιών Ρομά του Δήμου. Ο εμβολιασμός ξεκίνησε από τις 9 το πρωί στην Κοινότητα του χωριού και συνολικά εμβολιάστηκαν 52 παιδάκια.

Με έντονη συγκίνηση το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου καθηγητή φυσικής αγωγής Πεξαρά Κωνσταντίνου

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης, Πεξαρά Κωνσταντίνου, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου  στον Άγιο Γεώργιο, παρουσία  καθηγητών και  μαθητών αλλά και του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και των Αντιδημάρχων κ. Καραγεωργίου και κα Ψυλλίδου. Ακολούθησε τιμητική εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου όπου ο Δήμαρχος Νέστου με τη σύζυγο του Πεξαρά Κωνσταντίνου πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας αφιερωμένης στη μνήμη του. Ο Δήμαρχος Νέστου έκανε αναφορά στην 20ετή προσφορά του αείμνηστου εκπαιδευτικού στα αθλητικά ιδεώδη.

Ψυχαγωγικό τριήμερο στη Θάσο για τα μέλη του ΚΑΠΗ-Τεράστια συμμετοχή μελών

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, αναχώρησαν 4 λεωφορεία με 200 μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Νέστου, συνοδευόμενα από τον πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη και την αντιπρόεδρο κα Αργυρέλη, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου καθώς και από τα μέλη του Νομικού Προσώπου την κα Χατζηαντωνίου Άννα, την κα. Παπακυριαζή Ήρα και την κα. Νικηφορίδου Νόπη για τη Θάσο και συγκεκριμένα σε μία από τις πιο αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες του συντοπίτη μας κ. Κοθάλη, με πολύ χαμηλό  κόστος διαμονής. Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου τα μέλη του ΚΑΠΗ επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε λαϊκό γλέντι όπου τα μέλη του ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με πολύ κέφι μέχρι πρωίας. Το Σάββατο παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου όπου ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Κοθάλη για τη δυνατότητα που παρέχει στα μέλη του ΚΑΠΗ να απολαμβάνουν τις πολυτελείς ανέσεις της μονάδας του εδώ και χρόνια που εφαρμόζεται το ψυχαγωγικό αυτό τριήμερο και παράλληλα αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που δείχνει σταθερά και με πράξεις η διοίκηση του Δήμου για την τρίτη ηλικία όχι μόνο σε θέματα ψυχαγωγίας αλλά και άθλησης, υγείας και ενημέρωσης. Τα μέλη του ΚΑΠΗ αναχώρησαν από τη Θάσο αργά το μεσημέρι της Κυριακής 21 Οκτωβρίου.

Η Αστυνομία γιόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Αρτέμιο με τιμές και επισημότητα

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, γιορτάσθηκε με κάθε λαμπρότητα  ο Πολιούχος της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος στην εκκλησία του Απ. Παύλου στην Καβάλα. Μετά από πρόσκληση του Ταξίαρχου κ. Γκράνα Γεώργιου το Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου και κ. Σαββαΐδης. Μετά τη λειτουργία ακολούθησε δεξίωση. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απέστειλε  ευχετήριο μήνυμα ενόψει της γιορτής στον Ταξίαρχο κ. Γκράνα και στον Διοικητή τους Α.Τ. Χρυσούπολης κ. Παπαδόπουλο.

Ανακαινίστηκε εκ βάθρων η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νέστου

Ανακαινίσθηκε εκ βάθρων μετά από πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ενώ ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση νέου ηχητικού εξοπλισμού προκειμένου να διεξάγονται αρτιότερα οι συνεδριάσεις αλλά και να μεταδίδονται καλύτερα διαδικτυακά.

Ακολουθία Μ. Εβδομάδας ενόψει της εορτής του  Αγίου Δημητρίου και ευχέλαιο στον ομώνυμο ιερό ναό στη Χρυσούπολη

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη Νίκο παρακολούθησαν την κατανυκτική Ακολουθία της  Μ. Εβδομάδος ενόψει της εορτής του Αγίου Δημητρίου σε λίγες ημέρες, στον ομώνυμο ιερό ναό στη Χρυσούπολη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου ενώ παρέστησαν και στο Ιερό Ευχέλαιο, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

*Δελτίο Τύπου