Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 22-28 Οκτωβρίου 2018

Όλες οι αποφάσεις του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου-Τι ειπώθηκε για την υπόθεση της ΒΦΛ και τη χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων-Πλήθος κοινωνικών εκδηλώσεων με κορυφαία την παρέλαση στη Χρυσούπολη

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 22-28 Οκτωβρίου 2018.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκ νέου τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, όπου στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε:

  • Στην ένταξη και της 3ης πρότασης του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η οποία αφορά την επισκευή-συντήρηση των σχολικών μονάδων προϋπολογισμού ύψους 95.000 ευρώ. Ο Δήμος υπέβαλε συγκεκριμένη μελέτη για το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης. (Έχουν ήδη εγκριθεί 200.000 ευρώ για προμήθεια ενός φορτηγού και ενός σαρώθρου για καθαριότητα καθώς και 200.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές)
  • Στην υποβολή μελέτης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 σε μέτρο που άνοιξε η Περιφέρεια για την ύδρευση. Το έργο αφορά τη ΔΕΥΑΝ και συγκεκριμένα την αντικατάσταση εξωτερικού αγωγού ύδρευσης από τη Ζαρκαδιά έως το Ποντολίβαδο, προϋπολογισμού ύψους 1.400.000 ευρώ.
  • Στην έγκριση διακήρυξης των τευχών δημοπράτησης του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες αποχέτευσης ακαθάρτων» των οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού, προϋπολογισμού ύψους 000.000 ευρώ + ΦΠΑ. Η δημοπράτηση έχει οριστεί για τις 5/12/2018.

Υπόθεση ΒΦΛ-Λανθασμένες κινήσεις της προηγούμενης διοίκησης ζημίωσαν σημαντικά τον δήμο

Ο κ. Αμπεριάδης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα εκτός ημερησίας θέματα, ζήτησε να ενημερωθεί για την υπόθεση της μη καταβολής τελών ύδρευσης από τη ΒΦΛ. Ο Δήμαρχος Νέστου προκειμένου να δώσει αναλυτικά απαντήσεις για το μείζον αυτό θέμα, δεσμεύτηκε να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. επί του θέματος προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για το ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την οποία ο πρώην Δήμαρχος Νέστου, ζητώντας αύξηση στα τέλη 3.000 %, κατάφερε να χάσει δικαστικά την υπόθεση με αποτέλεσμα η ΒΦΛ να πάρει δική της άδεια υδροδότησης και να μην πληρώνει τίποτα στον Δήμο. Τα έσοδα που χάθηκαν από τις λανθασμένες κινήσεις ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, ζημιώνοντας σημαντικά τη ΔΕΥΑΝ και τον Δήμο.

Χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων από τον δήμο-Σύσσωμο το ΔΣ καταδίκασε την απρεπή κίνηση προς τον δήμαρχο από μέλος του σωματείου του Κεραυνού Πέρνης

Στη διάρκεια συζήτησης των εκτός ημερησίας θεμάτων, συζητήθηκε και η χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων, όπου δόθηκε ο λόγος στον παρευρισκόμενο πρόεδρο του αθλητικού σωματείου Κεραυνού Πέρνης κ. Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος ζήτησε οικονομική ενίσχυση για την ομάδα του. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υπερβολικά μεγάλη χρηματοδότηση που ζητούσαν μέσω της αίτησης που υπέβαλλαν πρόσφατα , ύψους 21.000 ευρώ. (Ζητώντας ενίσχυση για  κάλυψη της διαιτησίας, ποσού 10.000 ευρώ).

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στη σημαντική δυνατότητα που έδωσε στην ομάδα τους, να χρησιμοποιούν το αθλητικό Δημοτικό γήπεδο Χρυσούπολης εναλλάξ με τον Νέστο καθώς και όλες τις εγκαταστάσεις του(αποδυτήρια κ.α.). Επιπλέον, τους δίνεται η δυνατότητα από το Δήμο να κάνουν χρήση και  του  βοηθητικού γηπέδου της Γραβούνας στο οποίο ήδη ο Δήμος κάνει σημαντικές παρεμβάσεις. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Δημάρχου Νέστου προς το σώμα, ο κ. Γκιοτζένης, μέλος του αθλητικού σωματείου Πέρνης, πλησίασε  απειλητικά τον Δήμαρχο Νέστου, τραβώντας τον από το μανίκι. Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γαβριηλίδης Ν. ζήτησε άμεσα να απομακρυνθεί το μέλος του αθλητικού σωματείου ύστερα από την απρεπή κίνηση στην οποία προέβη, ενώ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος ζήτησε από το σώμα να καταδικάσει τον τραμπουκισμό αυτής της συμπεριφοράς όπως κι έγινε. Ύστερα από ολιγόλεπτη συζήτηση ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικάστηκε η συμπεριφορά του κ. Γκιοτζένη από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:

  • Η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Νέστου, οικονομικού έτους 2019
  • Η απόφαση περί καθορισμού του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού (Δεν προτάθηκε καμία αύξηση)
  • Η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού 10 εργατών καθαριότητας, 1 οδηγού και 1 χειριστή JCB
  • Η οικονομική ενίσχυση Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΟΜΑ Νέστου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεκάνης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» και του Συλλόγου Φίλων Ελληνικής Παραδοσικαής Μουσικής και Χορωδίας
  • Η οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών Συλλόγων Νέστου και Αγιάσματος
  • Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ με θέμα τον καθορισμό τελών ύδρευσης στον Δήμο Ξάνθης 0,26/m (Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια)
  • Η αποδοχή της απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας-αποχέτευσης ομβρύων Χρυσούπολης Εγνατίας Οδού, ύψους 3.500.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Στον Μυστρά της Σπάρτης το διήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μυστρά με θέμα «Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και η εφαρμογή των Περιφερειακών Σχεδίων (ΠΕΣΔΑ)». Στο συνέδριο συμμετείχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης Νίκος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 24 έως και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

«Τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ του Γ. Ν. Καβάλας δημιουργούν»

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκδήλωσης-έκθεσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας «Τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ του Γ. Ν. Καβάλας δημιουργούν». Ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του για τη μεταφορά των παιδιών του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για τα εγκαίνια της εκδήλωσης, όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων και οι δικές τους δημιουργίες σε ξύλινες και γυάλινες επιφάνειες.

Με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα η Χρυσούπολη γιόρτασε τον πολιούχο Άγιό της, Δημήτριο

Παραμονή της μεγάλης εορτής του Πολιούχου της πόλης μας, Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκε ο μέγας εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Χρυσούπολη. Πλήθος πιστών παρέστη στην λειτουργία μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γαβριήλιδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Σαββαΐδης, κ. Παπαθεοδώρου, η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης καθώς και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος. Ακολούθησε με ιδιαίτερη κατάνυξη  η περιφορά της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέστου.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίουτελέσθηκε η δοξολογία όπου μεταξύ άλλων παρέστησαν και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου και κ. Σαββαΐδης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας. Με τη λήξη της ιεράς ακολουθίας μοιράστηκαν ως είθισται τα γνωστά Αγιοδημητριάτικα στους συμπολίτες μας, των οποίων την κατασκευή φέτος, επιμελήθηκε ο Δήμος μέσω του Α’ και Β’ Παιδικού Σταθμού Χρυσούπολης.

Αποκαλυπτήρια μνημείου Θρακικού Ελληνισμού

Αργότερα, με πορεία μετέβησαν όλοι στον χώρο των παλαιών  κοιμητηρίων Χρυσούπολης, όπου βρίσκονται στη σχεδόν ολοκλήρωση ανάπλασής τους σε πάρκο ήπιας μορφής, για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Θρακικού Ελληνισμού. Ο Δήμαρχος Νέστου στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μεταφορά των οστών στο χωνευτήριο που βρίσκεται στα νέα κοιμητήρια Χρυσούπολης, κόστους 40.000 ευρώ ενώ όπως ανέφερε συνεχίζονται οι σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο που ήδη είναι εμφανείς. Στον χώρο παρέμεινε η κεντρική είσοδος προκειμένου να θυμίζει τα παλιά κοιμητήρια. Παράλληλα ανακαινίσθηκε το παλιό οστεοφυλάκιο που μετατράπηκε σ’ ένα πανέμορφο εκκλησάκι ενώ το μνημείο Θρακικού Ελληνισμού κόστισε 10.000 ευρώ το οποίο πλήρωσε ο Δήμος Νέστου μετά από αίτημα του Συλλόγου Θρακιωτών για την κατασκευή του.

Ο Δήμαρχος Νέστου με τον πρόεδρο του Συλλόγου Θρακιωτών κ. Παπαδάκη Αθανάσιο πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου σε μια σεμνή  τελετή όπου χοροστάτησε ο αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος. Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος ΔΣ κ. Γαβριηλίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαΐδης, κα Ψυλλίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Χατουτσίδου και κ. Βαλσαμίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Χρυσούπολης κ. Πασσαλίδης και κ. Γκουλφάς καθώς και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος της εκπαιδευτικού και μέλους του Συλλόγου κ. Πιστίκη Μ. Τα μέλη του συλλόγου φρόντισαν ακόμη και για τον μπουφέ της δεξίωσης

Με επιτυχία ο ετήσιος χορός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Νέστου

Το βράδυ της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο χορός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Νέστου σε γνωστό μαγαζί εστίασης της πόλης. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση του Δήμου προς την ομάδα και την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Πλήθος φίλαθλου κόσμου παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γαβριηλίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καραγεωργίου, κα Ψυλλίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας.

Με νίκη για την ομάδα του Νέστου ο ποδοσφαιρικός αγώνας Α.Σ. Νέστου-ΑΟ Καβάλας

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Α.Σ. Νέστου και του Α.Ο. Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα κ. Παπαθεοδώρου. Το τελικό σκορ ήταν 3-2 υπέρ του Α.Σ. Νέστου χαρίζοντας στους φιλάθλους συγκίνηση και περηφάνια.

Στη θεατρική παράσταση «Η μελωδία της Ευτυχίας» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοχωρίου ο δήμαρχος Νέστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου για δύο συνεχή Σαββατοκύριακα ανέβασε με επιτυχία  τη θεατρική παράσταση «Η μελωδία της Ευτυχίας» στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, την παράσταση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Χρυσούπολη αλλά και στα χωριά του δήμου Νέστου

Στη δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που τελέσθηκε  στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γαβριηλίδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες καθώς και η κατάθεση στεφάνων στη πλατεία Ηρώων από τον Δήμαρχο, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωσηφίδη Αλέξανδρο και τον πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Λαζαρίδη Μακάριο, τους επισήμους και τους εκπροσώπους Συλλόγων και Σχολείων του Δήμου. Τον πανηγυρικό της επετείου εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Αμοιρίδης Ιωάννης ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η παρέλαση σχολείων και συλλόγων. Πλήθος κόσμου παρέστη στο κέντρο της πόλης προκειμένου να χειροκροτήσει τη μαθητιώσα νεολαία και όχι μόνο.

Δείτε [εδώ] φωτογραφίες από την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Χρυσούπολη

Ευχαριστίες δημάρχου Νέστου στο προσωπικό της καθαριότητας

Ο Δήμαρχος Νέστου,  ευχαρίστησε τους υπαλλήλους καθαριότητας που φρόντισαν τα μέγιστα και πέρα από το υποχρεωτικό τους ωράριο για όλο τον Δήμο προκειμένου τα τμήματα να παρελάσουν απρόσκοπτα και όπως αρμόζει στη μέρα. Ευχαριστίες δόθηκαν και στους Αντιδημάρχους κ. Καϊντατζόπουλο και κα. Κοσμίδου.

*Δελτίο Τύπου