Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 29 Οκτωβρίου-4 Νοεμβρίου 2018

Ένσταση του δήμου Νέστου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το θέμα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων-Αναβλήθηκε η δίκη του δημάρχου Νέστου για το κάμπινγκ Κεραμωτής

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 29 Οκτωβρίου-4 Νοεμβρίου 2018.

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της αμμόγλωσσας στην Κεραμωτή

Από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ξεκίνησαν εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού στη δασώδη περιοχή της αμμόγλωσσας της Κεραμωτής. Παράλληλα πραγματοποιούνται έως και σήμερα εργασίες αποψίλωσης και κλαδέματος δέντρων από την περιοχή του Φάρου και έως τα ΚΑΑΥ σε δασώδεις ζώνες. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από προσωπικό 30 εργατών του Δασαρχείου Καβάλας ύστερα από παράκληση και συνεννόηση, του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου με την Δασάρχη κα Γεωργούση Ζωή. Ο Δήμος Νέστου συμβάλει στη μεταφορά των εργατών από και προς την Καβάλα με το λεωφορείο του καθώς και στη σίτισή τους.

Ξεκινούν έργα οδοποιίας ύψους 300.000 ευρώ στην περιοχή του Ορεινού

Εγκρίθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιαννακίδη Στάθη το ποσό των 300.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στις κοινότητες του πρώην Δήμου Ορεινού. Ο Δήμος είχε ήδη έτοιμη τη μελέτη του έργου, ωστόσο ήταν απαραίτητη και η χρηματοδότηση προκειμένου αυτό να εκτελεστεί. Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας (κ. Μορφίδης, κ. Εμμανουηλίδης και κ. Παπαφιλίππου) συνέβαλλαν τα μέγιστα προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου και να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Συνεχίζονται οι τακτικές επισκέψεις του δημάρχου Νέστου στα σχολεία του δήμου

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου επισκέφθηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης στα πλαίσια των ετήσιων τακτικών επισκέψεων του Δημάρχου στα σχολεία ώστε να ελεγχθούν δια ζώσης κτηριακά προβλήματα και όχι μόνο των σχολικών μονάδων. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Αλμπάντη για θέματα που απασχολούν τη σχολική μονάδα. Αργότερα, επισκέφθηκαν και  το 3ο Νηπιαγωγείο που γειτνιάζει με το 2ο Δ.Σ. όπου εκεί συζήτησαν με τη Νηπιαγωγό κα Χρυσαλίδου για λειτουργικά θέματα του Νηπιαγωγείου.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, σειρά είχε το 5ο Δημοτικό Σχολείο και 5ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, όπου εκεί ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου συζήτησαν με τον Διευθυντή κ. Γιασκουλίδη, τους δασκάλους και τις Νηπιαγωγούς για θέματα που απασχολούν τις σχολικές τους μονάδες.

Ένσταση του δήμου Νέστου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το θέμα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων

Στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου παρουσία νομικών  καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να δρομολογηθεί η ένσταση που θα υποβάλλει ο Δήμος Νέστου προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την απαράδεκτη ανάκληση της απόφασης της μη διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή, από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος πριν πολλούς μήνες έχοντας στα χέρια του τη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου (η οποία  και κόστισε στο Δήμο 15.000 ευρώ) όπου αφού την εξέτασε, ενέκρινε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων η οποία έγινε μάλιστα και κανονιστική πράξη αφού δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Ο Δήμος προχώρησε το καλοκαίρι στην εφαρμογή της δαπανώντας πάνω από  10.000 ευρώ για την προμήθεια και την τοποθέτηση πινακίδων.

Στη συνέλευση των κατοίκων της Πετροπηγής ο δήμαρχος Νέστου

Στη Πετροπηγή βρέθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να παραστεί στη συνέλευση των κατοίκων του χωριού που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΚΑΠΗ, καταγράφοντας τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους ύστερα από συζήτηση μεταξύ των. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ακούσει τους πολίτες της Πετροπηγής για θέματα που απασχολούν την Κοινότητα τους και να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του Δήμου στο χωριό τους. Στη συνέλευση παρέστησαν ακόμη ο πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής, η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη, ο πρόεδρος του χωριού κ. Αλαφογιάννης, ο τοπικός σύμβουλος κ. Πανταζής και ο κ. Μαντινιώτης Χρήστος.

Η ΔΕΥΑΝ ζητά αποζημίωση από την Spiecapag για βλάβη αγωγού ύδρευσης

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε η κα Ζευγώλη Ναυσικά, εκπρόσωπος της εταιρείας Spiecapag, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσουν το ύψος της αποζημίωσης που ζητά η ΔΕΥΑΝ για τη βλάβη που υπέστη ο αγωγός ύδρευσης από τον εργολάβο της συγκεκριμένης εταιρείας. Ο Δήμαρχος Νέστου, δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του θα λύσουν τις διαφορές τους στις αίθουσες των δικαστηρίων. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης.

Συνάντηση ΔΣ ΑΟΧ με τον δήμαρχο Νέστου

Το ΔΣ του ΑΟΧ επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στο γραφείο του για πρώτη φορά στα 5 χρόνια, περίπου, της διοίκησής του συζητώντας λειτουργικά ζητήματα του Σωματείου τους καθώς και οικονομική ενίσχυση για τη προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ψυλλίδου Ελένη.

Παρουσίαση του 1ου βιβλίου του δημοσιογράφου κ. Χατζηγεωργίου

Ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Χατζηγεωργίου της τοπικής εφημερίδας «Επικαιρότητα του Νέστου» παρουσίασε το 1ο  βιβλίο του «Σοβαρά τώρα;;..», το απόγευμα της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου στο χώρο του Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη τον κ. Χατζηγεωργίου για τη συνεχή παρουσία του στο χώρο των ΜΜΕ καθώς και για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, ενώ του ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο το νέο του εκδοτικό εγχείρημα. Πλήθος κόσμου παρέστη στην παρουσίαση μεταξύ άλλων και οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καραγεωργίου, κ. Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης αλλά και πολιτικοί και δημοσιογραφικοί παράγοντες της Καβάλας.

Στην Κρήτη ο δήμαρχος Νέστου για την 8η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για τη διαχείριση πόρων και απορριμμάτων

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο συμμετείχαν στη 8η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με τίτλο «Από το μύθο της Ευρώπης, στην Ευρώπη της πράξης» που πραγματοποιήθηκε από τη 1 έως τις 3 Νοεμβρίου στη Χερσόνησο Κρήτης. Έλαβαν μέρος στα τραπέζια εργασίας που έγιναν με θέματα: «Από την αποκομιδή απορριμμάτων στη διαχείριση πόρων» καθώς και «Η ενεργειακή στροφή των Δήμων στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στα πλεονεκτήματα για τις τοπικές οικονομίες καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Επίσης συμμετείχαν ακόμη στο Forum συνεργασιών για την εμβάθυνση υφιστάμενων και τη δρομολόγηση νέων συνεργασιών. Υπήρξε δυνατότητα στον Δήμαρχο να παρουσιάσει  στη συνδιάσκεψη το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του Δήμου Νέστου όπως έκαναν και άλλοι Δήμαρχοι της Ελλάδας και της Γερμανίας προκειμένου να υπάρξει μελλοντική συνεργασία με Δήμο της Γερμανίας ώστε να υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς απορριμμάτων, ενέργειας, τουρισμού και ανταλλαγής νέων.

Αναβολή της δίκης του δημάρχου Νέστου γιατί προέβη σε νοικοκύρεμα του κάμπινγκ Κεραμωτής

Αναβλήθηκε το δικαστήριο που είχε δικάσιμο την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018  με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο μετά από μήνυση των γνωστών-άγνωστων για την αλλαγή της περίφραξης του camping Κεραμωτής, η οποία τα τελευταία χρόνια ήταν σε τραγική κατάσταση  παρουσιάζοντας μια απογοητευτική εικόνα σε τουρίστες-επισκέπτες και κατοίκους της Κεραμωτής. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε διότι  το κάμπινγκ βρίσκεται σε αναδασωτέα περιοχή.  Ήδη ο Δήμος φρόντισε να γίνει η τακτοποίηση των κτηρίων που βρίσκονται στο χώρο εκεί από το 1973 ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για την άρση του αναδασωτέου.

2ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ δήμου Νέστου

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο τζάμπολ στο 2ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του δήμου Νέστου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΓΕΛ. Το Σάββατο διεξήχθησαν οι αγώνες μεταξύ των Autonet Γκιουζελίδης με το ΚΑΦΕ «ΜΥΡΤΩ» (Τελικό Σκορ 16-44) και τον Σύλλογο Θρακιωτών με τον ΓΕΡΜΑΝΟ-ΑΤΟΜΙΚΟ (Τελικό Σκορ 58-42) ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες μεταξύ των ΤΕΩΣ BC  2018 με τον Αγροτικό Σύλλογο (Τελικό Σκορ 53-32) και των ΚΑΦΕ «ΜΠΡΙΚΙ» με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσούπολης (Τελικό Σκορ 26-54).

*Δελτίο Τύπου