Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 5-11 Νοεμβρίου 2018

Στην Αποκεντρωμένη ο δήμαρχος Νέστου για την ανάκληση της απόφασης για τη μη διέλευση βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή-Συνάντηση Τσομπανόπουλου με τον διευθυντή της ΒΦΛ για τα τέλη ύδρευσης

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 5-11 Νοεμβρίου 2018.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας ο δήμαρχος Νέστου για την ανάκληση της απόφασης περί μη διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου συναντήθηκαν με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης κ. Σάββα Ιωάννη στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ανάκληση της απόφασης περί μη διέλευσης των βαρέων οχημάτων, που ο ίδιος ο συντονιστής εξέδωσε, χωρίς να ενημερωθεί ο Δήμαρχος γι’ αυτήν την απόφαση. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη και η Διευθύντρια κα Ρίζου. Συμφωνήθηκε από κοινού να υπάρξει διαβούλευση εντός του μήνα Νοεμβρίου στο Δήμο Νέστου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να βρεθεί λύση για το τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί την Κεραμωτή αλλά και το Δήμο Νέστου γενικότερα. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο Συντονιστής. Παράλληλα ο Δήμαρχος ετοιμάζει ένσταση, η οποία θα κατατεθεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στον αγιασμό του Α’ και του Β’ Βρεφικού Σταθμού Χρυσούπολης ο δήμαρχος Νέστου

Στον αγιασμό του Α’ Βρεφικού Σταθμού Χρυσούπολης που τελέσθηκε από τους π. Τιμόθεο και π. Φιλόθεο παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σαββαΐδη, τον πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη και την αντιπρόεδρο κα Αργυρέλη την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου. Η διοίκηση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των γονέων, εδώ και χρόνια, κατάφερε να λειτουργήσει πολύ σύντομα για τα δεδομένα του Δήμου τους δύο βρεφικούς σταθμούς εξυπηρετώντας παιδιά από 1 έως 2 ετών, για πρώτη φορά. Οι εγκαταστάσεις και των δύο βρεφικών σταθμών ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων αποτελώντας πρότυπα για την περιοχή (κόστος 50.000 ευρώ), απασχολώντας εξειδικευμένο προσωπικό. Πλήθος γονιών και παιδιών παρέστησαν στον αγιασμό.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Β’ Βρεφικού Σταθμού , όπου εκεί ανακαινίσθηκε ο πάνω όροφος του κτηρίου που ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένος. Έγιναν καινούργιες εγκαταστάσεις με τον απαιτούμενο  εξοπλισμό (τουαλέτες, κουζίνα, κ.α.). Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Αδαμάντιος. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης και η αντιπρόεδρος κα. Αργυρέλη.

Συνεχίζονται οι εργασίες ευπρεπισμού στην Κεραμωτή από το Δασαρχείο Καβάλας σε συνεννόηση με τον δήμο Νέστου

Το αλσύλλιο στην αμμόγλωσσα της Κεραμωτής επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις εργασίες αποψίλωσης-κλαδέματος που γίνονται από τους εργάτες του Δασαρχείου Καβάλας εδώ και 10 ημέρες και ύστερα από συνεννόηση με τον Δήμο Νέστου.

Δωρεάν μετρήσεις σακχαρώδους διαβήτη και αρτηριακής πίεσης για τους πολίτες του δήμου Νέστου

Από την Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν προληπτικές μετρήσεις σακχαρώδους διαβήτη και αρτηριακής πίεσης στο Δήμο Νέστου υπό την εποπτεία  των κοινωνικών δομών του Ν.Π.Δ.Δ. ΕΥΝΕΣΤΙΑ του Δήμου, του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, του ΚΗΦΗ και του ΚΑΠΗ. Παράλληλα διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα για την έγκαιρη διάγνωση και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του διαβήτη και της αρτηριακής πίεσης. Στο τριήμερο της δράσης που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΚΑΠΗ, της Πλατείας Ηρώων και της Λαϊκής αγοράς Χρυσούπολης, συμμετείχαν 240 άτομα.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τον διευθυντή της ΒΦΛ για τα τέλη ύδρευσης

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του, ο Διευθυντής της ΒΦΛ κ. Γιαννίκος, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου προκειμένου να συζητήσουν για την επιβολή τελών ύδρευσης που κάνει χρήση η βιομηχανία από τις πηγές Παραδείσου. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης.

Με μεγάλη λαμπρότητα ο εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών παραμονή της εορτής τους στον ομώνυμο ιερό ναό στην Αβραμηλιά-Θεία λειτουργιά ανήμερα της εορτής στο παρεκκλήσι του Νέου Ξεριά

Παραμονή της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών τελέσθηκε ο εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Αβραμηλιά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέστου. Παρέστη πλήθος πιστών μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας.

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Σαββαΐδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη και τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα παρέστησαν στην λειτουργία του ομώνυμου παρεκκλησίου του Νέου Ξεριά στην περιοχή της Αλατζάγκιολα. Ο ιερέας του χωριού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ για τη μεταφορά νερού από το χωριό μέχρι το εκκλησάκι, αφού αποτελούσε γι’ αυτούς αίτημα πολλών χρόνων.

Στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας ο δήμαρχος Νέστου

Ανήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στο πλαίσιο της γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος βρέθηκε στη Δοξολογία που τελέσθηκε στην περιοχή του Αεροπορικού Αποσπάσματος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σαββαΐδη, τον πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη και τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα. Ακολούθησε η ανάγνωση ημερήσιας διαταγής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και περιήγηση στην στατική έκθεση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης. Τέλος, πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση στους προσκεκλημένους.

Με μεγάλη λαμπρότητα ο εσπερινός παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου

Παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου  στις 8 Νοεμβρίου τελέσθηκε με κατάνυξη  ο εσπερινός στον Ιερό Ναό του Χαϊδευτού. Ακολούθησε η περιφορά υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέστου. Πλήθος πιστών παρέστη στον Ιερό Ναό μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου και κ. Καϊντατζόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαυροθαλασσίτης, ο πρόεδρος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας.

Στον πρώην δήμο Ορεινού ο δήμαρχος Νέστου και στη Ιερά Μονή Νικητών

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Παπαθεοδώρου και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσή επισκέφθηκαν το Μοναστήρι Νικητών στο Μακρυχώρι, όπου εκεί συνομίλησαν με την Ηγουμένη Γερόντισσα της ιεράς Μονής για παρεμβάσεις που ζητήθηκαν από τον Δήμο.

Συνάντηση των προϊσταμένων του δήμου Νέστου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθυντή του Δήμου Νέστου με τους προϊσταμένους των τμημάτων και τους υπαλλήλους του Δήμου, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου για τις αλλαγές του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

34η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2018»

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2018», που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, το Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης με τους τοπικούς συμβούλους κ. Αραμπατζάκη Γιάννη, την κα. Σοφιανού Ειρήνη και την κα Δεληγιάννη Λεμονιά.

*Δελτίο Τύπου