Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 3-9 Δεκεμβρίου 2018

Δρομολογούνται σημαντικά έργα για τη ΔΕΥΑ Νέστου-Πλήθος πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων σε όλο τον δήμο

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 3-9 Δεκεμβρίου 2018.

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου 2018. Από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο ήταν αυτό των αλλαγών που επέφερε στον εκλογικό νόμο ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ». Στο συνέδριο παρέστη και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης, ο οποίος  ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν κάποιες τροποποιήσεις στον ήδη υπάρχοντα νόμο.

Δημοπράτηση για έργα αποχέτευσης ακάθαρτων και τριτεύοντος δικτύου παροχών σε Κεραμωτή και Χαϊδευτό

Πραγματοποιήθηκε η δημοπράτηση του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης υποέργου “Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού του Δ.Δ. Κεραμωτής” και κατασκευή τριτεύοντος δικτύου παροχών» προϋπολογισμού ύψους 2.070.000 ευρώ η οποία πραγματοποιήθηκε με ανοικτό διαγωνισμό, για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, με κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης, την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) και ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 5η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00. Συμμετείχαν 13 εργοληπτικές εταιρείες. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών ορίστηκε η 12η Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00.

Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Νέστου για την έγκριση σημαντικών έργων

Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Νέστου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν έργα ύψους 4.100.000 ευρώ:

  • Η αποδοχή ένταξης του έργου με τίτλο «Εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων Τ.Δ. Νέας Καρυάς με σύστημα αναρρόφησης» στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων»
  • Η αποδοχή ένταξης του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από μεριστή Ζαρκαδιάς έως Δεξαμενή Ποντολιβάδου» στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» Άξονας προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης»

Δημοτικό Συμβούλιο 7ης Δεκεμβρίου

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, συνεδρίασε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στα εκτός ημερησίας θέματα:

  • Στην ένταξη των έργων «Εσωτερικών Αποχετευτικών Δικτύων Λυμάτων Νέας Καρυάς» προϋπολογισμού ύψους 2.700.000 ευρώ και «Αντικατάσταση Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης από τη Ζαρκαδιά έως το Ποντολίβαδο» προϋπολογισμού ύψους 1.400.000 ευρώ στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»
  • Στην υποβολή μελέτης για την ένταξη έργου της ΔΕΥΑΝ στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης στην περιοχή του Νέου Ξεριά, ύψους 400.000 ευρώ
  • Στη δημοπρασία που έγινε προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο του Βιολογικού της Κεραμωτής ύψους 2.100.000 ευρώ
  • Στην παραλαβή νέου απορριμματοφόρου από την εταιρεία TAP
  • Στην παραλαβή 80 τόνων αλατιού καθώς και στην ετοιμότητα του Δήμου μέσω των μηχανημάτων που διαθέτει για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων
  • Στην βράβευση του Δήμου Νέστου με silver βραβείο για την εφαρμογή e-nestos, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Best City Awards στην Αθήνα

Στα ημερησίας διάταξης θέματα εγκρίθηκαν:

  • Η τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Νέστου
  • Η με αρ. 115/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Νέστου, με την οποία επιβάλλεται στη ΔΕΥΑ Ξάνθης τέλος ύδρευσης 0,09 ευρώ/m3
  • Η τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Νέστου-ΝΠΔΔ ΕΥνεστία Δήμου Νέστου για την δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας
  • Η υποβολή αιτήματος Δήμου Νέστου για την υλοποίηση παρεμβάσεων στο πλαίσιο της βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης των ΡΟΜΑ της Τοπικής Κοινότητας Πηγών, προς την επιτροπή προσωρινής μετεγκατάστασης ειδικών κοινωνικών ομάδων προκειμένου να κατασκευαστούν σε οικόπεδο του Δήμου, τουαλέτες, μπάνια, πλυντήρια, στεγνωτήρια για τους ανθρώπους του οικισμού ΡΟΜΑ

Η Κεραμωτή γιόρτασε τον Αη Νικόλα της

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής τίμησε τον Άη Νικόλα, παραμονή της εορτής του, κερνώντας κρασί και πλούσια εδέσματα στο χώρο του Συλλόγου ενώ υπήρχαν μουσικές από djs, επίδειξη zumba και πολλές εκπλήξεις για τους παρευρισκομένους. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον χώρο του Συλλόγου μεταξύ αυτών και οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κεραμωτής. Πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου καθώς και ο αγιασμός στο εκκλησάκι που βρίσκεται στη σκάλα. Πλήθος πιστών παρέστη, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαυροθαλασσίτης και κ. Βαλσαμίδης, ο πρόεδρος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Πάρης και οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Αραμπατζάκης και κα Δεληγιάννη.

Αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου, πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ένα μήνα με τον καθαρισμό του αλσυλλίου στη Κεραμωτή από τους εργάτες του Δασαρχείου Καβάλας.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τους υπαλλήλους του δημαρχείου για τον Ο.Ε.Υ.

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Χρυσούπολης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, του Διευθυντή και των υπαλλήλων του Δήμου όπου διεξήχθη διαβούλευση καταθέτοντας τις προτάσεις τους για την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. ( Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών).

Με πρωτοβουλία της Λαρίσας Κοσμίδου και μέσω του δήμου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου στη Χρυσούπολη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο από τις 4 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου και Ιατρού, Λαρίσας Κοσμίδου, η οποία και μίλησε για το θέμα. Παράλληλα εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ ενημέρωσαν σχετικά, που ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Μετά το τέλος του σεμιναρίου χορηγήθηκε στους συμμετέχοντες ευρωπαϊκή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών με διάρκεια τρία έτη. Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και της κοινωνικής αποστολής του Δήμου Νέστου έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και επιτυχημένη εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών. Η υλοποίηση του είναι μέρος ευρύτερης δράσης του Δήμου για την προάσπιση της ασφάλειας του πολίτη.

2ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Στον αγώνα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου Χρυσούπολης, μεταξύ του Συλλόγου Θρακιωτών και του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην άρτια οργάνωση του πρωταθλήματος καθώς και στη στήριξή  του από το Δήμο Νέστου.

Οι Κυριακές και τα παιδιά αγαπούν το σινεμά…

Συνεχίζεται η προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών για τους μικρούς μας φίλους, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί. Αυτή την Κυριακή προβλήθηκε η παιδική ταινία «Ο Μικρός Τυμπανιστής».

Ένας ακόμη θρίαμβος για το Θεατρικό Εργαστήρι της Αναπτυξιακής Νέστου-Sold out το πρώτο Σαββατοκύριακο

Κατακλύστηκε από κόσμο το Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης το Σαββατοκύριακο που πέρασε για τη νέα παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου «ΡΑΟΥΣ» σε κείμενα των Ρέππα-Παπαθανασίου και σε σκηνοθεσία-διασκευή του καλλιτεχνικού διευθυντή της Αναπτυξιακής Γιώργου Τσομπανόπουλου.

 Sold out οι πρώτες παραστάσεις όπου τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σχεδόν από μέρες. Το θεατρικό εργαστήρι παρουσίασε μια φρέσκια πολιτική σάτιρα, πολύ επίκαιρη και με μηνύματα ισχυρά προς κάθε κατεύθυνση. Οι ηθοποιοί έπαιξαν τόσο πειστικά που παρέσυραν το κοινό, που δε σταμάτησε να χειροκροτεί και να γελά, σε μια δίνη αστείρευτου κεφιού. Με καινοτόμες πινελιές, όπως του κινηματογραφικού μέρους της παράστασης αλλά και άλλων ευρημάτων, το έργο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού για δύο ώρες. Ήταν πολλές οι στιγμές που το κοινό σταμάτησε τη ροή του έργου από τα χειροκροτήματα. Φεύγοντας από το Δημοτικό θέατρο οι θεατές στεκόντουσαν για ώρα στην ουρά προκειμένου να εκφράσουν την ικανοποίησή τους από το αποτέλεσμα στον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους στην πρεμιέρα, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με σύσσωμη τη δημοτική του ομάδα, ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης Μένανδρος όπου ερμήνευσε μοναδικά ένα μικρό ρόλο στο κινηματογραφικό κομμάτι του έργου, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Σιμιτσής, η πολιτευτής της Ν.Δ. κα Παπουτσή- Μήττα Βάσω με τον σύζυγό της Θανάση Μήττα, ο Διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης κ. Παναγιώτης Παντζαρτζίδης και άλλοι  πολλοί  εκλεκτοί συμπολίτες μας.

Η παράσταση θα επαναληφθεί και το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, ενώ εισιτήρια προπωλούνται καθημερινά 10 με 2 το μεσημέρι στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στη Χρυσούπολη. Τηλ. Επικοινωνίας στο 25913 50118.

*Δελτίο Τύπου