Ξεκίνησε η διανομή ειδών διαβίωσης σε δικαιούχους του κοινωνικού προγράμματος του δήμου Νέστου

Ποιες ώρες και πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι-Αναλυτικά οι δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 10-16 Δεκεμβρίου 2018

Το ΝΠΔΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ του δήμου Νέστου θα πραγματοποιήσει διανομή ειδών διαβίωσης σε δικαιούχους του κοινωνικού προγράμματος από την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 έως και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 κατά τις ώρες 09:00-14:00. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας δήμου Νέστου.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν τηλεφωνικά ή μέσω SMS για την μέρα προσέλευσης τους, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του δικαιούχου, η παραλαβή μπορεί να γίνει από άλλο άτομο που θα έχει  εξουσιοδότηση του δικαιούχου.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 10-16 Δεκεμβρίου 2018.

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Νέστου και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την υπόθεση του σχολείου της Γραβούνας

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη ως κατηγορούμενος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου μετά από καταγγελία γονέα από την Πέρνη για υφιστάμενη ρωγμή στο Δημοτικό Σχολείο Γραβούνας, υπόθεση, που ταλαιπωρεί τη Διοίκηση από την αρχή της θητείας της. Μαζί με τον Δήμαρχο κατηγορούμενοι ήταν όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέστου. Η κατηγορία αφορούσε αμέλεια για την αποκατάσταση της εν λόγω ρωγμής. Ο Δήμαρχος Νέστου κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι από την πρώτη ημέρα, που ανέλαβε η σημερινή  Διοίκηση (Σεπτέμβριος 2014), είχε αναθέσει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) ΑΜ-Θ μελέτη, προκειμένου να αποφανθεί αν το σχολείο είναι κατάλληλο για τα παιδιά. Επίσης  τόνισε ότι η καταγγελία είχε να κάνει με τη συγχώνευση περισσότερο των σχολείων Πέρνης και Γραβούνας και την επιλογή τελικά ως έδρας του σχολείου την Γραβούνα. Στη συνέχεια επειδή συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες ο Δήμαρχος ανέθεσε στο Πολυτεχνείο Ξάνθης νέα μελέτη που στοίχισε στο Δήμο 15.000€, η οποία δεν έκανε λόγο  για ακαταλληλότητα του κτηρίου. Όλα αυτά τα χρόνια έγιναν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις δίχως να υπάρχουν διαμαρτυρίες ούτε από τους γονείς της Γραβούνας, Ζαρκαδιάς και Πέρνης ούτε από τους εκπαιδευτικούς, παρά μόνο από τη συγκεκριμένη κυρία-καταγγέλλουσα. Επιπλέον ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη έχοντας ετοιμάσει μελέτη  να κατασκευαστούν δύο καινούργιες αίθουσες στο σχολείο της Γραβούνας. Ακόμη έγινε εκ νέου μελέτη από το ΤΕΕ ΑΜ-Θ σύμφωνα  με την οποία επιβεβαιώθηκε η αποκατάσταση της εν λόγω ρωγμής. Όλα τα παραπάνω απέδειξαν περίτρανα  την αθωότητα όλων των κατηγορουμένων και τελικώς τόσο η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση όσο και η πρόεδρος έκρινε και  αποφάσισε δικαίως την αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Επιχορήγηση παρεμβάσεων για τα γήπεδα Γέροντα και Ποντολίβαδου από το υπουργείο Αθλητισμού

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος βρέθηκε  στην Αθήνα την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, όπου υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη Γιώργο για την επιχορήγηση παρεμβάσεων στα αποδυτήρια των γηπέδων Γέροντα και Ποντολιβάδου, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη και κ. Μορφίδη.

Άλλο ένα βραβείο για τον δήμο Νέστου και την επένδυση στο Γεωθερμικό Πεδίο

Στην εκδήλωση απονομής βραβείων των Bravo 2018 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου ο Δήμος Νέστου  βραβεύτηκε 3η φορά για την «Εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου στο Ερατεινό» μέσω της επένδυσης του θερμοκηπίου. Η βράβευση αυτή αποτέλεσε άλλη μια ευκαιρία για τον Δήμαρχο Νέστου να αναφερθεί στην εξαιρετικά σημαντική αυτή επένδυση, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξωστρέφεια του Δήμου Νέστου.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας στον δήμο Νέστου

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέστου, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν φορείς, υπηρεσίες, αρχές καθώς και πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και των Συνεταιρισμών του Δήμου. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πλημμύρες, που έπληξαν το Δήμο τον Ιούνιο 2018, στη κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι και σήμερα, στις παρεμβάσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα μέχρι και σήμερα, αλλά και σ’ αυτές που έγιναν όλο αυτό το διάστημα από ιδιώτες επαγγελματίες με κόστος που ξεπερνά τις 450.000€ καθώς και στην ένταξη σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων  στα αντίστοιχα υπουργεία, στην ετοιμότητα που έχει ο Δήμος για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και του παγετού έχοντας εξοπλίσει το Δήμο με δύο σύγχρονα μηχανήματα εκχιονιστικά καθώς και στη προμήθεια 80 τόνων αλατιού και 5 σύγχρονων αντλιών που διαθέτει πια ο Δήμος. Ήδη όλο αυτό το διάστημα έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός των φρεατίων σε όλη την επικράτεια του Δήμου καθώς και η κοπή των δέντρων από ιδιώτη εργολάβο.

«Περιμένοντας τα Χριστούγεννα» από τον Α’ Παιδικό Σταθμό Χρυσούπολης

Ο Α’ Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης γιόρτασε με τους μικρούς μαθητές του την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο χώρο του Παιδικού παρουσιάζοντας με μεγάλη επιτυχία τη  Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα». Πλήθος κόσμου παρέστη μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του στη λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού που λειτούργησε για πρώτη φορά στο Δήμο την χρονιά που διανύουμε. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, η αντιπρόεδρος κα Αργυρέλη  και η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου.

Ολοκλήρωση εργασιών αποψίλωσης του αλσυλλίου Κεραμωτής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού του αλσυλλίου Κεραμωτής από τους 30 εργαζομένους του Δασαρχείου Καβάλας την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου συμπληρώνοντας 40 ημέρες εργασίας. Ο Δήμος Νέστου είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από και προς την Καβάλα  καθώς και τη σίτισή τους. Μια σημαντική παρέμβαση για τη προστασία και την ανάδειξη του αλσυλλίου αλλά και της Κεραμωτής.

Παρουσίαση του βιβλίου «Από το Μούντζινος… στη Λεκάνη» του Νίκου Κούτρα

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κούτρα Νίκου «Από το Μούντζινος… στη Λεκάνη» παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γαβριηλίδη Νίκο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο γλέντι Νεολαίας Ποντίων του δήμου Νέστου

Το καθιερωμένο ετήσιο γλέντι για τις γιορτές διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Νεολαία του Συλλόγου Ποντίων σε γνωστό κέντρο διασκέδασης, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Πλήθος κόσμου παρέστη μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Συλλόγου στις εκδηλώσεις του Δήμου, που αφορούν την παράδοση καθώς και στη συμμετοχή τους στο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γαβριηλίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Σαββαΐδης και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής.

Οι Κυριακές και τα παιδιά αγαπούν το σινεμά…

Συνεχίζεται η προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών για τους μικρούς μας φίλους  στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί. Αυτήν την Κυριακή προβλήθηκε η παιδική ταινία «Το Πολικό Εξπρές».

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού «Ο δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα της Παράδοσης»

Τουρνουά Σκάκι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης από τον Σκακιστικό Όμιλο Δήμου Νέστου, όπου την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθεοδώρου. Το ετήσιο χριστουγεννιάτικο ραντεβού του έδωσε όπως κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Καρυάς την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο χώρο του Συλλόγου όπου πραγματοποιήθηκε ένα γλέντι με κλόουν, χορούς κι εδέσματα. Τον Δήμο εκπροσώπησε μεταξύ πλήθους κόσμου και  η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου.

Προσφυγή του δήμου Νέστου για την ανάκληση της απόφασης περί απαγόρευσης της διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την κεραμωτή

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ο Δήμος Νέστου κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του υπουργού  Υποδομών & Μεταφορών κατά της απόφασης «Ανάκληση  της απόφασης του περιορισμού διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή».

Παραλαβή κλαδοτεμαχιστή για τον δήμο Νέστου

Ο Δήμος Νέστου παρέλαβε έναν κλαδοτεμαχιστή (κόστους 11.000€) για τον μικροτεμαχισμό φυτικών καταλοίπων (κλαδιά από κλαδέματα του Δήμου και των πολιτών) στο πλαίσιο του έργου GreenCrew του προγράμματος Interreg ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020.

1.300 θεατές είπαν «Ράους»-Όλες οι παραστάσεις sold out και μια έκτακτη-Σκέψεις για επανάληψη των παραστάσεων

Άλλη μια θεατρική τεράστια επιτυχία μετρά το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής Νέστου αφού το νέο θεατρικό έργο «Ράους» των Ρέππα-Παπαθανασίου, που παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης Γιώργος Τσομπανόπουλος με τους συνεργάτες του ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το πλήθος των θεατών άγγιξε τους 1.300, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν έξω από το θέατρο για μια θέση  που θα προέκυπτε από ακύρωση. Όλες οι παραστάσεις ήταν sold outαπό μέρες, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα πολύ γρήγορα κάνοντας τους υπεύθυνους να πάρουν απόφαση το μεσημέρι της Τετάρτης να δώσουν και μια έκτακτη παράσταση την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, η οποία κι αυτή γέμισε παρά το σύντομο του χρόνου. Πλήθος κόσμου προσήλθε στο Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης από το Δήμο Νέστου αλλά κι από άλλες γειτονικές μεγάλες πόλεις αφού η φήμη της επιτυχίας του έργου ξεπέρασε κατά πολύ τα σύνορα της περιοχής. Όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με την εν λόγω παράσταση και τους συντελεστές της λόγω του σπάνιου φαινομένου της αυξημένης ζήτησης των θέσεων πολλές μέρες νωρίτερα. Το θεατρικό εργαστήρι παρά την αυξημένη ζήτηση του κόσμου για παράταση των παραστάσεων δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα λόγω του πλήθους των εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο. Θα εξετάσει το αίτημα μετά τις γιορτές. Ευχαριστεί ακόμη όλους όσοι συνέβαλαν προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το νέο θεατρικό έργο. Ευχαριστεί  όλους τους βασικούς συντελεστές, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής μας, που όλοι τους αφιλοκερδώς πρόσφεραν τα μέγιστα.

*Δελτίο Τύπου