Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 17-24 Δεκεμβρίου 2018

Όλος ο δήμος σε ρυθμούς Χριστουγέννων-Δράσεις για μικρούς και μεγάλους και κοινωνικές εκδηλώσεις από τη διοίκηση του δήμου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 17-24 Δεκεμβρίου 2018.

Άνοιξαν τα σπιτάκια της Παράδοσης-Το καρουζέλ και το τρενάκι σε εορταστικές διαδρομές για τους μικρούς φίλους

Από τις 17 έως τις 20 Δεκεμβρίου άνοιξαν τα σπιτάκια της παράδοσης με τα ξωτικά, τις νεράιδες, την οικογένεια του Άη Βασίλη, την Κοκκινοσκουφίτσα και τη Χιονάτη να διασκεδάζουν τους μικρούς φίλους. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στις περισσότερες από τις ημέρες αυτές  οι δράσεις των σπιτιών μεταφέρθηκαν στα εκάστοτε σχολεία που θα επισκέπτονταν τα σπιτάκια. Παράλληλα τα σχολεία παρακολούθησαν χριστουγεννιάτικες παιδικές ταινίες στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Τις τελευταίες μέρες που ο καιρός βελτιώθηκε λειτούργησαν τα Σπιτάκια των Παραμυθιών, των Ξωτικών, της Ανακύκλωσης, του Άη Βασίλη, καθώς και το σοκολατένιο σπίτι αλλά και το εργαστήρι Πειραμάτων στον αύλειο χώρο του πρώην 1ου Νηπιαγωγείου.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Νέστου γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με ξεχωριστές εκδηλώσεις

Με ευφάνταστο τρόπο οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Νέστου παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα ξεχωριστές εκδηλώσεις με τους μικρούς τους μαθητές οι οποίοι εντυπωσίασαν τους γονείς τους αλλά και τους θεατές χαρίζοντας στιγμές κεφιού συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Έτσι, ο Παιδικός Σταθμός Χρυσοχωρίου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία  την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Μια παιδική ευχή» στον χώρο του σταθμού. Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη, την αντιπρόεδρο κα Αργυρέλη και την αντιδήμαρχο κα Κοσμίδου.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ο Παιδικός Σταθμός Αγιάσματος παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο την παράσταση «Παραμονή Πρωτοχρονιάς» με τους μικρούς του μαθητές. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από γονείς και κηδεμόνες αλλά και θεατές που εντυπωσιάστηκαν από την αρτιότητα της παράστασης. Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη, την Αντιπρόεδρο κα Αργυρέλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Καϊντατζόπουλο. Στη συνέχεια, μετέβησαν στον Παιδικό Σταθμό της Νέας Καρυάς όπου κι εκεί παρακολούθησαν την παράσταση που είχε ετοιμάσει ο σταθμός με τους μικρούς μαθητές με τίτλο «Ας παίξουμε γιορτινά παιχνίδια». Η παράσταση εντυπωσίασε τους παρισταμένους οι οποίοι συνεχάρησαν εκπαιδευτικούς και μαθητές για το άρτιο αποτέλεσμα.

Το κύκλο των εκδηλώσεων των Παιδικών Σταθμών για τα Χριστούγεννα έκλεισε με μοναδικό τρόπο ο Β’ Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης που παρουσίασε τη δική του ξεχωριστή παράσταση με τίτλο «Ας παίξουμε με γιορτινά παιχνίδια». Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη, την αντιπρόεδρο κα Αργυρέλη.

Ο Μητροπολίτης Στέφανος στον δήμο Νέστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τα Χριστούγεννα της Παράδοσης»

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν όσοι παρέστησαν την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης όπου ήταν καλεσμένος από τον Δήμαρχο Νέστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τα Χριστούγεννα της Παράδοσης», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανος ο οποίος  αναφέρθηκε με το μεστό και περιεκτικό του λόγο  στην «Προσκύνηση του νεογέννητου Χριστού από τους Μάγους». Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  που παρίστατο στην εκδήλωση, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην Κοινωνική Πολιτική Ευθύνη του Δήμου μέσα από τις κοινωνικές δομές που λειτουργεί (ΚΑΠΗ: Κινησιοθεραπεία-Φυσιοθεραπεία- Εκμάθηση Υπολογιστών-Παροχή νοσηλείας-Χορωδία-Εκδρομές-Καλοκαιρινά μπάνια, ΚΗΦΗ: Φιλοξενεί ανθρώπους τις τρίτης ηλικίας, ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΑΣ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (Χρυσούπολη και πρώην Δήμο Ορεινού), ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: Ψυχολόγοι-Κοινωνιολόγοι, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΓΑΠΗΣ, ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ σε άπορους μαθητές). Μετά τις ευχαριστίες ο Δήμαρχος χάρισε στον Μητροπολίτη το βιβλίο από τα πρακτικά της 1ης Συνάντησης Τοπικής Ιστορίας του Δήμου Νέστου. Πλήθος κόσμου παρέστη στο Δημοτικό Θέατρο μεταξύ αυτών και οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου, κ. Σαββαΐδης, κ. Παπαθεοδώρου, κα Κοσμίδου, κα Ψυλλίδου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης και η αντιπρόεδρος κα Αργυρέλη και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου.

Διανεμήθηκαν και φέτος τρόφιμα και ξύλα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε δικαιούχους πολίτες του δήμου Νέστου

Όπως κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και όχι μόνο, ο  Δήμος Νέστου διένειμε με διακριτικό τρόπο και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των δικαιούχων συμπολιτών μας τρόφιμα και ξύλα  για τις ημέρες αυτές των εορτών μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η διανομή διήρκησε από την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και αφορούσε 600 πολίτες του Δήμου.

Ο δήμος Νέστου ικανοποίησε το χρόνιο αίτημα των πολιτών σε χωριά τοποθετώντας γραμματοθυρίδες

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του Δήμου για την καθημερινότητα του πολίτη ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα για πολλά χρόνια συμπολιτών μας που διαμένουν σε χωριά του Δήμου Νέστου τοποθετώντας γραμματοθυρίδες. Αποτελεί η εν λόγω δράση δείγμα πολιτισμού αφού πλέον η αλληλογραφία τους θα προστατεύεται σύμφωνα με το νέο νόμο περί προσωπικών δεδομένων.  Έτσι λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκαν οι γραμματοθυρίδες σε Πετροπηγή, Πέρνη, Γραβούνα και Νέο Ξεριά υπό την επιστασία του Αντιδημάρχου κ. Καραγεωργίου.

Βελτιώσεις στο αγροτικό δίκτυο δρόμων με στρώσεις χαλικιού σε χωριά του δήμου Νέστου

Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Νέστου προχώρησε σε βελτιώσεις δρόμων του αγροτικού δικτύου με επίστρωση χαλικιού που παρουσίαζαν προβλήματα και συγκεκριμένα σε Χρυσοχώρι, Νέα Καρυά, Χαϊδευτό, Κεραμωτή, Ερατεινό και Χρυσούπολη.

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου για τα αντιπλημμυρικά έργα

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νέστου συνεδρίασε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου όπου ψηφίσθηκε η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στον Δήμο Νέστου. Η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη δεν ψήφισε την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων σε Γέροντα και Ζαρκαδιά.

«Τα Χριστουγεννιάτικα δώρα της παπλωματούς» από τον θίασο «Θεάτρου Παίδευσις» και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Τα Χριστουγεννιάτικα δώρα της Παπλωματούς» παρουσιάσθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία για συνεχείς βραδιές σε δύο διαφορετικές εκδοχές. Η πρώτη από το θίασο «Θεάτρου Παίδευσις» το βράδυ της Τετάρτης και η δεύτερη από το σύνολο των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης. Πλήθος κόσμου παρέστη στις πετυχημένες παραστάσεις μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Το Γηροκομείο και το ΚΕΚΥΚΑμεΑ επισκέφτηκε ο δήμαρχος Νέστου για τις ημέρες των εορτών

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά το Γηροκομείο Χρυσούπολης τη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου δίνοντας δώρα στους τρόφιμους συνομιλώντας μαζί τους καθώς και με το προσωπικό του ιδρύματος αλλά και τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Παύλο δίνοντας παράλληλα ευχές. Μαζί του ήταν και ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης και η αντιπρόεδρος κα Αργυρέλη. Ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ΚΕΚΥΚΑμεΑ χαρίζοντας δώρα στα παιδιά του ιδρύματος ενώ συζήτησαν και με το προσωπικό θέματα που τους απασχολούν.

Με τη συνδρομή του δήμου Νέστου αναστηλώθηκε ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου στην περιοχή «Μπέτζιλι»

Η επιτροπή του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στη περιοχή «Μπέτζιλι» Χρυσούπολης ευχαρίστησε τον Δήμο και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Νέστου για την συνδρομή τους στην αναστήλωση του Ιερού Ναού τους, με γεύμα που παρέθεσαν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στον περίβολο του ναού. Τον Δήμαρχο Νέστου που παρέστη στο γεύμα συνόδευαν και οι αντιδήμαρχοι κ. Σαββαΐδης, κ. Παπαθεοδώρου και κ. Καραγεωργίου.

Νύχτα γιομάτη θάματα… τα πρόσωπα της Φάτνης περιδιάβηκαν την πόλη

Μετά την αναβολή της εκδήλωσης «Νύχτα γιομάτη θάματα…» λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου. Τα ιερά πρόσωπα της Φάτνης ζωντάνεψαν μέσω των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης και περιδιάβηκαν την πόλη ώσπου τελικά βρήκαν την θέση τους στη Φάτνη της Πλατείας Ηρώων υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού κας Μανούκου Άννας και της μουσικού κας Χουρμουζιάδου Δέσποινας ήταν πραγματικά μια μαγευτική βραδιά που είχε κατάνυξη και ιερότητα. Στη συνέχεια όπως κάθε χρόνο τα σχολεία του Δήμου εναπόθεσαν τις κατασκευές που τους παρείχε ο Δήμος στολίζοντας τα πρανή της πλατείας. Φέτος, η κατασκευή λόγω της θεματολογίας των εκδηλώσεων του Δήμου ήταν ένα ξύλινο καράβι που το κάθε σχολείο φιλοτέχνησε με ευφάνταστο τρόπο. Τον διάκοσμο της πλατείας συμπλήρωσαν και οι παλαιότερες κατασκευές των σχολείων με τα αγγελάκια και τα αστέρια. Φέτος ύστερα από κλήρωση για τη συμμετοχή τους στις κατασκευές  το σχολείο που κέρδισε μια τηλεόραση ήταν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης.

Κάλαντα και ευχές στον δήμαρχο Νέστου από τη χορωδία του ΚΑΠΗ, τη Φιλαρμονική και τους Συλλόγους Ποντίων και Θρακιωτών

Από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν να λένε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα αλλά και ευχές στον Δήμαρχο Νέστου αρχικά η χορωδία του ΚΑΠΗ στη συνέχεια η αθλητική ομάδα του Νέστου, παίκτες και διοίκηση όπου ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συμβολή του στα τεκταινόμενα της ομάδας τους ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων η Φιλαρμονική του Δήμου και οι Σύλλογοι Ποντίων και Θρακιωτών αλλά και πλήθος μικρών καλαντιστών έψαλλαν τα κάλαντα. Ο Δήμαρχος τους υποδέχτηκε όλους με ευχές και κεράσματα.

Γεύμα παρέθεσε στο προσωπικό της η ΕΥΝΕΣΤΙΑ για την προσφορά του στις κοινωνικές δομές του δήμου ενόψει των εορτών

Γεύμα παρέθεσε στο προσωπικό της η ΕΥΝΕΣΤΙΑ την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου για την προσφορά του στις κοινωνικές δομές του Δήμου στο χώρο του ΚΑΠΗ. Παρέστη όλο το προσωπικό της ΕΥΝΕΣΤΙΑ (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Παιδικών Σταθμών, Κοινωνικού Παντοπωλείου, Βοήθειας στο σπίτι) μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, η αντιπρόεδρος κα Αργυρέλη, οι αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος και κα Ψυλλίδου.

Η Κεραμωτή ντύθηκε Χριστουγεννιάτικα και… υποδέχτηκε στο λιμάνι της τον Άη Βασίλη παρουσία πλήθους κόσμου

Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία μια λαμπρή εκδήλωση για τα Χριστούγεννα στο λιμάνι της Κεραμωτής για τους δημότες του πρώην Δήμου Κεραμωτής και όχι μόνο υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου κας Κοσμίδου Λαρίσας. Ο Άη Βασίλης κατέφθασε στο λιμάνι με καΐκι μοιράζοντας πλούσια δώρα στους μικρούς δημότες. Πυροτεχνήματα, μουσικές και μελωδίες από djs, κλόουν και ξωτικά ψυχαγώγησαν τους παρευρισκομένους ενώ παράλληλα τμήματα zumba παρουσίασαν  σύγχρονους χορούς. Η Φιλαρμονική του Δήμου περιδιάβηκε τον κεντρικό δρόμο της Κεραμωτής σκορπίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί μοιράστηκαν στους επισκέπτες ενώ η έκτακτη εμφάνιση του Λευτέρη Πανταζή ανέβασε το κέφι στα ύψη. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ Παπαθεοδώρου, κα Ψυλλίδου, οι πρόεδροι κ. Χατζηγερακούδης και κ. Τουμπεκτσής και η κα Χατουτσίδου. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κα Κοσμίδου για την άψογη και πετυχημένη εκδήλωση.

Τεραστία επιτυχία για την ετήσια εκδήλωση του Α.Σ. «Νέστος» με τον Λευτέρη Πανταζή

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε με τεράστια επιτυχία σε γνωστό μαγαζί εστίασης της περιοχής ο Α.Σ. «Νέστος» με τον Λευτέρη Πανταζή να απογειώνει το κέφι του κόσμου. Πλήθος κόσμου παρέστη στο κέντρο μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαΐδης, κ. Καϊντατζόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γαβριηλίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η ομάδα του Νέστου τίμησε με βραβείο τον συμπολίτη και διεθνή ποδοσφαιριστή Ζήση Βρύζα για τη μεγάλη του προσφορά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Νέστου, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε πως ήταν, είναι και θα είναι παρών σε ό,τι τον χρειαστούν. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανοδική πορεία της ομάδας που όπως προέβλεψε σύντομα θα τη δούμε στη Β’ Εθνική.

Το θρακιώτικο έθιμο της «Μπάμπως» ζωντάνεψε στο Μοναστηράκι

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η αναβίωση του θρακιώτικου εθίμου της «Μπάμπως» στον αύλειο χώρο του Συλλόγου του Μοναστηρακίου, όπου οι κάτοικοι του χωριού έσφαξαν με τελετουργικό τρόπο τα χοιρινά τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίδειξη του τρόπου κατασκευής των τσαρουχιών και παιδικών παιχνιδιών μιας άλλης εποχής. Ο Σύλλογος πρόσφερε τα παραδοσιακά εδέσματα με κύριο συστατικό το χοιρινό. Την εκδήλωση πλαισίωσε ζωντανή ορχήστρα ενώ πλήθος κόσμου παρέστη μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης και ο τοπικός σύμβουλος κ. Αραμπατζάκης. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του έδωσε τα εύσημα στην διοίκηση του Συλλόγου γιατί πέρα από τις πετυχημένες εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο διατηρεί κι ένα κτήριο σε κατάσταση τέτοια που αρμόζει σε Πολιτιστικό Σύλλογο.

Αδιανόητους βανδαλισμούς υπέστη το Δημοτικό Γήπεδο Χρυσούπολης

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το Δημοτικό Γήπεδο Χρυσούπολης υπέστη τέτοιους βανδαλισμούς που πραγματικά δεν το χωράει η ανθρώπινη κοινή λογική. Η εικόνα που παρουσίαζε με το πρώτο φως της ημέρας το γήπεδο ήταν αποτρόπαια. Άγνωστος εισχώρησε με αγροτικό αυτοκίνητο στον χώρο του γηπέδου και κυριολεκτικά όργωσε το χλοοτάπητα του γηπέδου καταστρέφοντάς τον. Ένα χλοοτάπητα που τοποθετήθηκε πρόσφατα στο γήπεδο κοστίζοντας για τον Δήμο χιλιάδες ευρώ. Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την αδιανόητη αυτή πράξη και θα προχωρήσει σε έρευνα προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.

*Δελτίο Τύπου