Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 14-20 Ιανουαρίου 2019

Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ανακοίνωσε και επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο-Συνάντηση με τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ για τα αντιπλημμυρικά έργα

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα από τις 14-20 Ιανουαρίου 2019.

Τοποθέτηση γραμματοθυρίδων σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Νέστου

Συνάντηση με τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων της Γραβούνας κ. Τσαμπάζη, της Πετροπηγής κ. Αλαφογιάννη, του Ν. Ξεριά κ.Μπουντζουκίδη και της Πέρνης κα Τοσπά πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου προκειμένου να συζητηθούν και να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες ως προς τη λειτουργία των γραμματοθυρίδων που τοποθετήθηκαν πρόσφατα.

Συνεχίστηκαν οι κοπές πίτας από συλλόγους και φορείς

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, σε γνωστό καφέ της πόλης. Πλήθος κόσμου παρέστη μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου, κα Ψυλλίδου, κ. Παπαθεοδώρου και την αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη.

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου έκοψε την πίτα του στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Λίγο αργότερα, μετέβησαν στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου όπου κι εκεί έκοψαν ως είθισται την  πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Στην εκδήλωση παρέστησαν και ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης μαζί με τον τοπικό σύμβουλο κ. Αραμπατζάκη.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου έκοψε την πίτα του στον χώρο του Συλλόγου τους. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ψήφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ. του Δήμου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ευχήθηκε το 2019, με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων, να αναγνωρισθεί διεθνώς η ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Το φλουρί της πίτας έτυχε στον Δήμαρχο Νέστου. Στην εκδήλωση παρέστησαν  ακόμη και οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου, κ. Παπαθεοδώρου και κ. Σαββαΐδης.

Συνεδρίασε το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2019-Κοπή πίτας παρουσία του Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου

Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέστου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του λίγο πριν το 1ο Συμβούλιο για το 2019, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, παρουσία και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου. Τυχερή στάθηκε η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου Ελένη.

Στα εκτός ημερησίας θέματα, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκανε πρόταση για ψήφισμα ΚΑΤΑ της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Αρχή και την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στα ημερησίας θέματα εγκρίθηκαν:

  1. Η τροποποίηση ΟΕΥ Δήμου Νέστου για ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε οργανική μονάδα του Δήμου
  2. Η αποδοχή χρηματοδότησης ΥΠ. ΕΣ. για χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσική καταστροφή, ποσό ύψους 1.065.000 ευρώ

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός για την εορτή του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο ιερό ναό στο Προάστιο

Παραμονή της εορτής του Αγίου Αθανασίου, 17 Ιανουαρίου, τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη ο εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Προάστιο. Πλήθος πιστών παρέστησαν στο ναό μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους αντιδημάρχους κ. Σαββαΐδη και κ. Καραγεωργίου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη και τον Ταξίαρχο κ. Γκράνα.

Κοπή πίτας για τον συνδυασμό «Πορεία με Όραμα»-Ο δήμαρχος ανακοίνωσε και επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του

Ο συνδυασμός «Πορεία με Όραμα» του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου έκοψε την πίτα του, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου σε γνωστό καφέ-μπαρ της Χρυσούπολης. Βροντερό «παρών» έδωσαν οι φίλοι και τα μέλη του συνδυασμού που παρέστησαν γεμίζοντας ασφυκτικά το χώρο από νωρίς. Το φλουρί έτυχε ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα μέλη, τους φίλους αλλά και τους συμβούλους του για την άψογη σχέση και συνεργασία που έχουν όλο αυτό το διάστημα, ενώ τους κάλεσε να ξεκινήσουν μαζί του έναν αγώνα έντιμο κι αξιοπρεπή που θα οδηγήσει σε νέα νίκη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τους βουλευτές Νομού Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου με τους βουλευτές Νομού Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμανουηλίδη, κ. Μορφίδη και κ. Παπαφιλίππου προκειμένου να συζητήσουν για την ένταξη του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία χρηματοδοτούν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Υποδομών.

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις» από την ορχήστρα παλαιών ασμάτων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσούπολης

Το τριήμερο 18,19 και 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τρεις επιτυχημένες παραστάσεις αφιερωμένες στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με τραγούδια και σκηνές από τις αξέχαστες ελληνικές ταινίες. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και τις τρεις βραδιές τις παραστάσεις γεμίζοντας το θέατρο. Την παράσταση του Σαββάτου παρακολούθησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τους αντιδημάρχους κα Κοσμίδου και κ. Σαββαΐδη.

*Δελτίο Τύπου