Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 21-27 Ιανουαρίου 2019

Οι «περιπέτειες» για τη ΔΕΥΑΝ και η «επίθεση» του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στον Σάββα Μιχαηλίδη-Απολογισμός από το τελευταίο πέρασμα των έντονων βροχοπτώσεων στον δήμο

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα από τις 14-20 Ιανουαρίου 2019.

Περιπέτειες για τη ΔΕΥΑΝ εις βάρος των δημοτών

Η κοινοπραξία ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Ε.-ΜΑΓΚΑΦΙΝΗΣ ΑΔΑΜ Α.Ε.  με απευθείας ανάθεση από την ΔΕΥΑΝ για την  εκτέλεση του έργου «Σύνδεση παρόχων με το δίκτυο αποχέτευσης» προχώρησε σε δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης σε όλες τις τράπεζες παγώνοντας έτσι τη συνολική της λειτουργία. Η διοίκηση Μιχαηλίδη όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 2008 δεν πλήρωσε ως όφειλε καμία δόση έναντι της οφειλής της, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 1.200.000 ευρώ.

Μόλις η δική μας διοίκηση ανέλαβε το 2014 φρόντισε να κάνει άμεσα διακανονισμό του ποσού με τις τράπεζες στις οποίες είχε εκχωρηθεί η απαίτηση από την εταιρεία. Μέχρι σήμερα, η διοίκηση Τσομπανόπουλου έχει καταβάλει το ποσό των 500.000 ευρώ. Είχε το δικαίωμα, η διοίκηση Μιχαηλίδη παρόλο που διέθετε δύο δικηγόρους, καλά αμειβόμενους (Σεπτέμβριος 2013) να προσφύγει σε ένδικα μέσα αλλά αντίθετα παραιτήθηκε του παραπάνω δικαιώματος της. Όλο αυτό το διάστημα η επιχείρηση της ΔΕΥΑΝ προσπαθεί να επικοινωνήσει  με τους αντίστοιχους εργολάβους προκειμένου να γίνει νέος διακανονισμός. Παράλληλα, αναζητεί τη λύση της δανειοδότησης προκειμένου να γίνει η πλήρης εξόφληση της οφειλής.  Εξετάζει δε, το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση επί παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος και μάλιστα εις βάρος των δημοτών.

«Περίεργα» ευρήματα στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ της περιόδου 2014 καλούν τον ορκωτό λογιστή για ενδελεχή έλεγχο

Το διάστημα που ανέλαβε η διοίκηση Τσομπανόπουλου, πραγματοποιήθηκε έκθεση ορκωτού λογιστή για τον έλεγχο χρήσεων 2013 και 2014 βάσει της οποίας παρατηρήθηκαν αυξημένες δαπάνες κατά την προεκλογική χρονιά του 2014 σχεδόν κατά 400%. Παράλληλα, υπήρχαν δαπάνες χωρίς αντίστοιχες αποφάσεις. Το Μάιο του 2018 κατατέθηκε μήνυση από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ στον Εισαγγελέα κι έτσι την προηγούμενη εβδομάδα με εντολή του Εισαγγελέα εγκαταστάθηκε ορκωτός λογιστής στα γραφεία της επιχείρησης προκειμένου να ελέγξει και να εξετάσει εις βάθος τυχόν παραβάσεις.

Στον Άγιο Δημήτριο ο δήμαρχος Νέστου για την εορτή του αρχιμανδρίτη Τιμόθεου-Κοπή πίτας για τη Φιλόπτωχο της Χρυσούπολης

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Αρχιμανδρίτη Τιμοθέου στις 22/1/2019, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Καραγεωργίου και κ. Σαββαΐδη. Αργότερα ακολούθησε η κοπή πίτας της Φιλοπτώχου στην αίθουσα του ναού όπου ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική του Δήμου, στην στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου καθώς και  στην ενίσχυση προς το  «Τραπέζι της Αγάπης». Το Δ.Σ. της Φιλοπτώχου καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την πρόσφατη φιλοξενία ευεργετών καθώς και για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των ( Δήμος, Εκκλησία και Φιλόπτωχος). Ο Δήμαρχος έδωσε ευχές κι ένα συμβολικό δώρο στον πατέρα Τιμόθεο για την ονομαστική του εορτή.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νέστου για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Στην συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας κ. Κιβράκης, η Δασάρχης κα Γεωργούση, εκπρόσωποι από το Α.Τ. Χρυσούπολης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, εκπρόσωπος από το ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου καθώς και ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου. Συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της επερχόμενης κακοκαιρίας  όπως είχαν ενημερωθεί από την Πολιτική Προστασία Καβάλας ενώ αποφασίσθηκαν μέτρα προς αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων.

Συμμετοχή του δημάρχου Νέστου στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συμμετείχε στο θεματικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα τη «Συνταγματική Αναθεώρηση». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου. Τον Δήμαρχο Νέστου συνόδευσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης Νίκος. Εκεί ο Δήμαρχος είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον κ. Καμίνη Γιώργο και τον πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ για θέματα που αφορούν τον Δήμο Νέστου.

Πορεία κατά  της Συμφωνίας των Πρεσών στη Χρυσούπολη με πρωτοβουλία των Πολιτιστικών Συλλόγων του δήμου Νέστου

Το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου, μετά από πρωτοβουλία των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε πορεία για τη ψήφιση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο και σημείο τερματισμού την Πλατεία Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκαν σχετικές ομιλίες. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος χαιρέτησε την πρωτοβουλία ενώ παρέδωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέστου στην Οργανωτική Επιτροπή.

Αναρτήθηκαν από τον ΕΛΓΑ οι πίνακες εκτιμήσεων ζημιών φυτικής παραγωγής για τη Χρυσούπολη

Αναρτήθηκαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, οι πίνακες εκτιμήσεων ζημιών φυτικής παραγωγής που αφορούν την  Χρυσούπολη από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τους αγρότες μας. Συστάθηκε επιτροπή από υπαλλήλους-ανταποκριτές του ΕΛΓΑ προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό, για πιθανές ενστάσεις που θα θελήσουν να καταθέσουν οι αγρότες της περιοχής. Η επιτροπή θα βρίσκεται για δέκα ημέρες στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για τις όποιες ενστάσεις. Ο Δήμος έχει ενημερώσει σχετικά τον Αγροτικό Σύλλογο.

Έντονες βροχοπτώσεις καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας-Σε ετοιμότητα ο δήμος Νέστου

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, ύστερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις καθ’ όλη την  διάρκεια της ημέρας είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ο αγωγός ύδρευσης στο Ποντολίβαδο αφήνοντας το χωριό για λίγες ώρες χωρίς νερό. Με την παύση της βροχής ο ΔΕΥΑΝ έκανε άμεση παρέμβαση προκειμένου να αποκαταστήσει τον αγωγό όπως κι έγινε. Παράλληλα, υπερχείλισε το ρέμα προς το Ελαφοχώρι και το Μοναστήρι Νικητών. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ξεκίνησαν τα προβλήματα ύστερα από τις αλλεπάλληλες  έντονες βροχοπτώσεις. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Καϊντατζόπουλο ήταν σε συνεχή έλεγχο κι επιστασία. Από νωρίς τέθηκε σε λειτουργία η αντλία στην είσοδο του Χρυσοχωρίου ενώ οι εργαζόμενοι της καθαριότητας επέβλεπαν όλη την περιοχή του Δήμου σχεδόν όλο το 24ωρο.

Ο Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους βρισκόταν έως αργά το βράδυ στο Δημαρχείο σχεδιάζοντας μέτρα αντιμετώπισης, ενώ  δέχθηκαν και  δεκάδες κλήσεις από δημότες για την άντληση υδάτων. Έγινε επίσης, ανάθεση σε ιδιώτη όπου με το βυτιοφόρο του βοήθησε στην αποσυμφόρηση της οδού Μαριού από τα πλεονάζοντα νερά. Υπήρχε επαφή με το ΤΟΕΒ Χρυσούπολης για τις τάφρους, ενώ λειτουργούσαν διαρκώς οι αντλίες σε Πηγές (σημαντική βοήθεια από τον κ. Ελευθερόπουλο Γιώργο) και σε Πετροπηγή.

Η βροχόπτωση συνεχίστηκε κατά την διάρκεια όλης της νύχτας. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους Αντιδημάρχους κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καραγεωργίου, κ. Σαββαΐδη και κα Κοσμίδου ήταν σε ετοιμότητα στο Δημαρχείο από το πρωί. Επιτόπιος έλεγχος από τον Δήμαρχο σε Χρυσοχώρι, Χαϊδευτό, Κεραμωτή και Πηγές. Παρέμβαση με  JCB, αντλίες και πομόνα σε Χρυσοχώρι και  Πηγές. Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθεοδώρου βρισκόταν στον Ορεινό για την καταγραφή των ζημιών ενώ η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου περιόδευσε σε Κεραμωτή, Πηγές, Νέας Καρυάς.

Η δημοτική αρχή και οι Αντιδήμαρχοι από πολύ νωρίς κι αφότου ενημερώθηκαν από την Πολιτική Προστασία για καιρικά φαινόμενα έλεγξαν τα φρεάτια και τα κανάλια προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Νέστου παρά την πρωτοφανή βροχόπτωση σε διάρκεια και όγκο νερού κατάφερε να βγει αλώβητος λόγω της καλής του οργάνωσης και προετοιμασίας.

Συνεχίζονται οι κοπές πίτας στον δήμο Νέστου

Τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Νέστου έκοψαν την πίτα τους, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου σε γνωστό κέντρο διασκέδασης του Δήμου. Πλήθος μελών, το προσωπικό του Νομικού Προσώπου παρέστησαν στην εκδήλωση μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη, η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου, τα μέλη της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Παπακυριαζή, κα Χατζηαντωνίου, κα Λαζαρίδου και η κα Νικηφορίδου Νόπη. Στην εκδήλωση τιμήθηκε από τον Δήμο Νέστου με πλακέτα ο πρώην Δήμαρχος Χρυσούπολης κ. Πασσαλίδης Μιλτιάδης για την προσφορά του στον Δήμο από τον πρόεδρο κ. Χατζηγερακούδη ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απουσίαζε από την εκδήλωση λόγω των συνεχών επιστασιών σε όλο τον Δήμο προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης σε γνωστό μαγαζί εστίασης. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του έδωσε ευχές ενώ αναφέρθηκε  στην συνεργασία με το Κέντρο Υγείας καθώς και στην οικονομική βοήθεια και στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής προς το ΕΣΥ, αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί ανακαίνιση τριών ιατρείων του Δήμου σε κουφώματα, ιατρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό προϋπολογισμού  ύψους 100.000 ευρώ. Υπάρχουν ήδη ανάδοχοι που έχουν ξεκινήσει τις σχετικές  εργασίες. Τέλος, αναφέρθηκε στην δημιουργία του  νέου ιατρείου Κεραμωτής κόστους 10.000 ευρώ, αλλά και στη  μεταφορά του ιατρείου Πηγών σε νέο κτήριο και στις σχετικές παρεμβάσεις. Δε παρέλειψε να αναφέρει τη συμβολή του Δήμου στην καθαριότητα  των ιατρείων.

Την πίτα του έκοψαν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ Νομού Καβάλας το Σάββατο 26 Ιανουαρίου όπου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαθεοδώρου. Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στην υλοποίηση των αιτημάτων των υπαλλήλων, ενώ αναφέρθηκε και στην εξόφληση οφειλών της προηγούμενης διοίκησης προς τους υπαλλήλους.

Την Κυριακή  27 Ιανουαρίου έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέστου όπου πλήθος μελών και φίλων τίμησαν τον Σύλλογο. Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου, κα Ψυλλίδου, την αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας κα Χατουτσίδου και την κα Λαζαρίδου Σοφία. Αργότερα ο Δήμαρχος μετέβη στο Αγίασμα όπου κι εκεί ο Σύλλογος έκοψε την πίτα του στο χώρο του Συλλόγου. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην στήριξη του Δήμου προς το Σύλλογο στο κλιματιστικό που τοποθετήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου, στην ενίσχυση του Αθλητικού Συλλόγου, στη συνδρομή του Δήμου στο Δημοτικό Σχολείο, στην επαναλειτουργία του Παιδικού Σταθμού και στις παρεμβάσεις σε παιδική χαρά, στον δρόμο προς τον παραλιακό οικισμό αλλά και στα νεκροταφεία.

Υψηλό αίσθημα ευθύνης από τους υπαλλήλους της καθαριότητας στον δήμο Νέστου

Υπό την επιστασία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλου Χ. οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου Νέστου υπερέβαλαν εαυτόν αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει,  πραγματοποιώντας χειρωνακτικές εργασίες για τον καθαρισμό κατά μήκος και εκατέρωθεν του επαρχιακού οδικού δικτύου Χρυσούπολης-Κεραμωτής.

*Δελτίο Τύπου