Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 28 Ιανουαρίου-5 Φεβρουαρίου 2019

Παρεμβάσεις του δήμου σε δρόμους οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τη συνεχή ρίψη αλατιού και από τις αλλεπάλληλες βροχοπτώσεις-Τι γίνεται με τη ΔΕΥΑΝ και τις δεσμεύσεις λογαριασμών

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα από τις 28 Ιανουαρίου-5 Φεβρουαρίου 2019.

Παρεμβάσεις του δήμου σε δρόμους που υπέστησαν ζημιές από τη συνεχή ρίψη αλατιού και τις αλλεπάλληλες βροχοπτώσεις

Άμεσες ήταν οι παρεμβάσεις με το JCB του Δήμου Νέστου σε δρόμους που υπέστησαν φθορές  από τις έντονες βροχοπτώσεις, με ρίψη χαλικιού στο Ποντολίβαδο και στη Ζαρκαδιά. Λόγω δε της ρίψης αλατιού σε κεντρικούς δρόμους παρατηρήθηκαν πολλές λακκούβες, οι οποίες καλύφθηκαν με ψυχρή άσφαλτο  στην Χρυσούπολη, στο Χρυσοχώρι  και στην Κεραμωτή.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου προκειμένου να συζητήσουν για τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης του Συλλόγου.

Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου με κύριο θέμα τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τον δήμο

Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τον Δήμο, στη συνεργασία του Συλλόγου με τον Δήμο Νέστου, καθώς και στις αποζημιώσεις που τους οφείλονται από τον ΕΛΓΑ. Πλήθος αγροτών συμμετείχε στη συνέλευση μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης.

Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νέστου συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου ενημέρωσε το σώμα για το πρόβλημα που προέκυψε από την κατάσχεση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ, μετά από την εγκληματική αδιαφορία που επέδειξε η διοίκηση Μιχαηλίδη.

Αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι το 2008, επί διοίκησης Μιχαηλίδη, έγινε απευθείας ανάθεση στην συγκεκριμένη εταιρεία προϋπολογισμού 980.000 ευρώ (+ΦΠΑ) που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου σύνδεσης παροχών με το δίκτυο αποχέτευσης.

Η Διοίκηση του Μιχαηλίδη το 2009 υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση ποσού 500.000 ευρώ (+ΦΠΑ) στην ίδια εταιρεία για συμπληρωματική εργασία. Το ένταλμα  το οποίο κόπηκε για εξόφληση του επέστρεψε ως μη νόμιμο από τον Επίτροπο.

Το 2010 εκχωρήθηκαν τα δύο παραπάνω τιμολόγια στις τράπεζες. Από τότε  η διοίκηση Μιχαηλίδη δεν πλήρωσε ούτε 1 ευρώ. Υπήρχαν εντολές πληρωμής από την εταιρεία, που υποχρέωσαν το Πρωτοδικείο Καβάλας να διατάξει την εξόφληση τους από την ΔΕΥΑΝ ποσού 1.250.000 ευρώ. Πέρα από την αδιαφορία για εξόφληση του χρέους, δεν άσκησαν τα ένδικα μέσα που δικαιούνταν, με αποτέλεσμα να παραμείνει ανεξόφλητο το παραπάνω ποσό.

Τον Δεκέμβριο του 2014 οι τράπεζες εξέδωσαν διαταγή πληρωμής και δέσμευσης των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ, με αποτέλεσμα να φέρουν και πάλι σε δύσκολη οικονομική θέση την επιχείρηση.

Η διοίκηση Τσομπανόπουλου ενήργησε άμεσα. Ο Δήμαρχος με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Γαβριηλίδη συναντήθηκαν με τον Διοικητή της κεντρικής τράπεζας στην Αθήνα και κατόρθωσαν να έρθουν σε συμβιβασμό και να πετύχουν διακανονισμό.

Από το 2014 μέχρι σήμερα η νυν διοίκηση πλήρωνε κανονικά τις δόσεις της κάθε μήνα εξοφλώντας το ποσό των 600.000 ευρώ περίπου. Παράλληλα η διοίκηση Τσομπανόπουλου κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να εξοφλήσει το χρέος προς τη ΔΕΗ ύψους 500.000 ευρώ.

Οι προμηθευτές, επί Διοίκησης Μιχαηλίδη, στο σύνολό τους εξοφλούνταν μετά από έναν χρόνο. Η διοίκηση κατάφερε με σωστή διαχείριση να πληρώνονται εντός του μήνα από την έκδοση του τιμολογίου.

Τον Δεκέμβριο του 2018 η εργολαβική  εταιρεία ενεργοποίησε διαταγή πληρωμής για το ποσό των 554.000 ευρώ που αφορά τόκους από το 2010 μέχρι σήμερα, δεσμεύοντας όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ και παγώνοντας έτσι  την λειτουργία της.

Η διοίκηση Τσομπανόπουλου υπέβαλλε αίτηση για αναστολή της κατάσχεσης που θα εκδικαστεί στις 6 Φεβρουαρίου. Ήδη η επιχείρηση προσπαθεί να δανειοδοτηθεί προκειμένου να διατηρήσει την ομαλή της λειτουργία. Μέχρι σήμερα έχουν κατασχεθεί πάνω από 200.000 ευρώ από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝ.

Παράλληλα συγκεντρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να τεκμηριωθεί η μήνυση για παράβαση καθήκοντος παντός υπευθύνου τόσο για τον τρόπο ανάθεσης των έργων για τη μη χρήση του δικαιώματος άσκησης ένδικων μέσων όσο και για την πλήρη αδιαφορία εξόφλησης των υποχρεώσεων προς την εταιρεία για 5 χρόνια.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με το ΔΣ των καθαριστριών Νομού Καβάλας

Το ΔΣ καθαριστριών Νομού Καβάλας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν θέματα μείζονος σημασίας που αφορούν την εργασία τους. Στη συνάντηση παρέστη και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος Δευτεροβάθμιας κα Ψυλλίδου Ελένη.

Συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Νέας Καρυάς με τον δήμαρχο Νέστου για την επικείμενη μεταφορά του σχολείου σε νέο οίκημα

Το πρωί της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την μηχανικό του Δήμου κα Βαρελίδου συναντήθηκαν με τους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων, καθώς και τη Νηπιαγωγό κα Κουτσομύτη του Νηπιαγωγείου Νέας Καρυάς προκειμένου να συζητήσουν για την επικείμενη μεταφορά του Νηπιαγωγείου τους στον χώρο του Μουσείου. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη και η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου.

Κοπή πίτας για το ΑΤ Χρυσούπολης παρουσία του δημάρχου Νέστου και του Ταξίαρχου

Την πίτα του έκοψε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στο κτήριο της Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μετά από πρόσκληση του Διοικητή συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαθεοδώρου, ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας και ο π. Τιμόθεος.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνάσιου Χρυσούπολης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητήσουν για λειτουργικά θέματα του σχολείου. Στην συνάντηση παρέστη και η πρόεδρος Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής κα Ψυλλίδου.

Συνεχίστηκαν κι αυτήν την εβδομάδα οι κοπές πίτας συλλόγων στον δήμο Νέστου

Την πίτα του έκοψε ο Αθλητικός Σύλλογος «ΝΕΣΤΟΣ» την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου σε γνωστό μαγαζί εστίασης της Χρυσούπολης. Μεταξύ παικτών και διοίκησης παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαθεοδώρου. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην οικονομική στήριξη της ομάδας από τον Δήμο καθώς και στις παρεμβάσεις που έγιναν στο γήπεδο όλα τα χρόνια της διοίκησής του οι οποίες ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Την πίτα του έκοψε ο Σκακιστικός Όμιλος Χρυσούπολης το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παραχώρηση αίθουσας στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης προκειμένου να στεγαστούν, στην προμήθεια εξοπλισμού τους και στην οικονομική ενίσχυση, ενώ ο Δήμος υποσχέθηκε να αναλάβει τη διοργάνωση του μαθητικού πρωταθλήματος σκακιού Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στον χώρο του Συλλόγου. Πλήθος μελών παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου και κ. Καϊντατζόπουλος καθώς και η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εξασφάλιση του πρώην Αστυνομικού Τμήματος προκειμένου να γίνει βιβλιοθήκη, στην ενίσχυση της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας και αποκατάστησε την αλήθεια για την τοποθέτηση πινακίδας προς το Τιμάρι όπου αναγράφεται το Ερατεινό και η οποία άμεσα θα αντικατασταθεί.

Τέλος ο Σύλλογος Πλαταμώνα έκοψε την πίτα του την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στον χώρο του Συλλόγου. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα κ. Παπαθεοδώρου.

Τοπικής Ιστορίας συνάντηση μέρος 2ο με τη συμμετοχή σχολείων του δήμου Νέστου

Ο Δήμος Νέστου σε συνέχεια της περσινής συνάντησης για την τοπική ιστορία οργάνωσε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου νέα συνάντηση που φώτισε την τοπική ιστορία μέσα από εργασίες μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων του Δήμου. Η θεματολογία περιλάμβανε ένα ευρύ φάσμα προβολής της τοπικής ιστορίας μας όχι μόνο με ιστορικό περιεχόμενο αλλά και θρησκευτικό, λαογραφικό, πολιτιστικό, ηθογραφικό, κ.α. Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης, το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσματος-Πηγών, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς, καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης. Ο Δήμαρχος δώρισε στους εκπροσώπους των συμμετεχόντων σχολείων το οικόσημο του Δήμου, καθώς και λογοτεχνικά βιβλία για τη βιβλιοθήκη τους.

*Δελτίο Τύπου