Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 4-10 Φεβρουαρίου 2019

Στα δικαστήρια η ΔΕΥΑΝ για την υπόθεση κατασχέσεων των τραπεζικών της λογαριασμών-Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του δήμου-Συνάντηση του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου με τον διευθυντή της Fraport

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα από τις 4-10 Φεβρουαρίου 2019.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε Τοπικές Κοινότητες του δήμου

Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν νέες παρεμβάσεις από τον Δήμο στο οδικό δίκτυο του Δήμου Νέστου και ειδικότερα στις Τοπικές Κοινότητες Ποντολιβάδου και Ζαρκαδιάς  με χαλικόστρωση σε σημεία του τοπικού οδικού άξονα που έχριζαν άμεσης παρέμβασης. Άσφαλτος έπεσε και σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου Χρυσούπολης, Κεραμωτής και Χρυσοχωρίου ύστερα από τις εκτεταμένες φθορές που προκάλεσαν ο παγετός, η ρίψη αλατιού, καθώς και οι διαρκείς βροχοπτώσεις.

«Ένα στραγάλι πήρε τον κατήφορο… και σώζει το περιβάλλον» αφηγήθηκε ο Γρηγόρης Βαλτινός για τους μαθητές των Παιδικών Σταθμών

Μια ξεχωριστή και διδακτική εκδήλωση παρουσιάστηκε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νέστου αφιερωμένη στους μικρούς φίλους, αλλά και στο περιβάλλον προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι ίδιοι κυρίως και κατ’ επέκταση οι γονείς τους. Παρουσιάσθηκε το βιβλίο-παραμύθι της Ανθής Βαφειάδη «Ένα στραγάλι πήρε τον κατήφορο… και σώζει το περιβάλλον» όπου αφηγήθηκε ξεχωριστά ο γνωστός ηθοποιός, Γρηγόρης Βαλτινός. Πλήθος κόσμου και παιδιών έδωσαν το «παρών» στο Δημοτικό Θέατρο όπου παρουσιάσθηκε η εκδήλωση. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης και κα Αργυρέλη αντίστοιχα.

Επιστολή δήμου Νέστου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για άμεση παρέμβαση σε παρόχθια περιοχή του Νέστου στον Κεχρόκαμπο

Ο Δήμος Νέστου, απέστειλε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου επιστολή προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα στο τμήμα της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών με θέμα την άμεση τεχνική παρέμβαση σε παρόχθια περιοχή του Νέστου στην Τ.Κ. Κεχροκάμπου.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός στη Χρυσούπολη σε μια συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε μια πολύ επιτυχημένη συναυλία για φιλανθρωπικούς σκοπούς με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ο Δήμος Νέστου ενίσχυσε οικονομικά τον Σύλλογο Ηπειρωτών για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Πλήθος κόσμου παρέστη στη συναυλία μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθεοδώρου, η πρόεδρος Πρωτοβάθμιας κα Χατουτσίδου, η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη, ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ναθαναηλίδης και κ. Ιωσηφίδης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Μαρινάκης, ο κ. Παπακοσμάς, ο κ. Σιμιτσής, καθώς και οι πατέρες Παύλος και Τιμόθεος.

Στα δικαστήρια η ΔΕΥΑΝ για την υπόθεση κατασχέσεων των τραπεζικών της λογαριασμών

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε δικαστήριο της ΔΕΥΑΝ όπου ασκήθηκε ανακοπή εκτέλεσης κατά της διαταγής πληρωμής (η οποία δικάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου και αναμένεται η έκδοση της απόφασης) και αναστολή εκτέλεσης (η οποία θα δικαστεί τον Απρίλιο του 2019).

Συνάντηση με τον διευθυντή της Fraport είχε ο δήμαρχος Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε ο Διευθυντής της Fraport κ. Δασκάλου, στο γραφείο του την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητήσουν για την περισυλλογή των απορριμμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου. Στη συνάντηση παρέστη και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος.

Κοπή πίτας του ΑΟΧ στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΓΕΛ

Την πίτα του έκοψε ο Αθλητικός Όμιλος Χρυσούπολης την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο γυμναστήριο (αποδυτήρια, τουαλέτα ΑΜΕΑ, φωτισμός, παρεμβάσεις στη στέγη, αθλητικό υλικό). Τον Δήμαρχο Νέστου συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

Σύσκεψη του δημάρχου Νέστου με το διοικητικό και τη νομικό τμήμα της ΔΕΥΑΝ

Στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα στελέχη της ΔΕΥΑΝ και τους νομικούς του Δήμου, τη Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο που θα αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη κατάσχεση των λογαριασμών. Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης, ο Διευθυντής της κ. Κάλφας, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Μαυροθαλασσίτης και οι δικηγόροι κα Ανδρεάδου και κα Καγιά.

Στη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου ο δήμαρχος Νέστου

Στη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Καρυά, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου συμμετείχε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι  πρόσφατες πλημμύρες, τα πλαστικά καλύμματα σπαραγγιών, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του ΑΟΚ και του Νέστου στο «Ανθή Καραγιάννη»

Στο ντέρμπι της Κυριακής (10 Φεβρουαρίου) μεταξύ των αθλητικών ομάδων Καβάλας και Νέστου, βρέθηκε μεταξύ πλήθους φιλάθλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαθεοδώρου, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Ο αγώνας έλαβε χώρα στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» στην Καβάλα με τελικό σκορ 0-0. Ο Δήμος Νέστου μίσθωσε δύο λεωφορεία για τη μετάβαση των φιλάθλων της ομάδας.