Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 11-17 Φεβρουαρίου 2019

Συνεχίζεται στα δικαστήρια η κόντρα για τη ΔΕΥΑΝ-Διακρίσεις για τον δήμο Νέστου και σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα από τις 11-17 Φεβρουαρίου 2019.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Νέστου και σε επαφές με Υπουργούς για τρέχοντα ζητήματα του Δήμου

Μια σειρά από σημαντικές επαφές είχε η ατζέντα του Δημάρχου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα για καίρια θέματα του Δήμου. Έτσι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπου συναντήθηκε με την κα Παπαδάκου, Διευθύντρια του Γενικού Γραμματέα κ. Δέδε προκειμένου να συζητήσουν για το αντιπλημμυρικό έργο στο Χρυσοχώρι, ύψους 1.500.000 ευρώ καθώς και για το ρέμα της Πέρνης.

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Γιαννακίδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμανουηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Καβάζης καθώς και ο κ. Καλτάκης, όπου συζήτησαν την ένταξη του έργου της Δυτικής Προσαγωγού ύψους 12.000.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων που αφορούν το Δήμο Νέστου καθώς και στο έργο για το ρέμα της Πέρνης.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος  Νέστου συναντήθηκε με την προϊστάμενη κα Μπέσιου στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συζητήσουν για την ένταξη του έργου παρεμβάσεων σε κοινότητες του πρώην Δήμου Ορεινού, ύψους 308.000 ευρώ αλλά και για την έγκριση ένταξης του έργου της ΔΕΥΑΝ για τον αγωγό του Νέου Ξεριά.

Αμαρτίες της διοίκησης Μιχαηλίδη παιδεύουσι αναπτυξιακή και όχι μόνο…

Στο δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου παρέστη ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής με τη νομικό της Αναπτυξιακής για την υπόθεση του πρώην Διευθυντή  της επιχείρησης κ. Χατζηαναστασίου Γιώργου, ο οποίος διεκδικεί μισθούς του 2013 και του 2014 ύψους 24.000 ευρώ τους οποίους όπως ανέφερε ο ίδιος δεν πληρώθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα η σημερινή διοίκηση μετά από 5 χρόνια να αναγκάζεται να πληρώσει με τόκους ύψους 8.000 ευρώ φτάνοντας το αστρονομικό τελικό ποσό για τον δικαιούχο των 32.000 ευρώ. Η σημερινή διοίκηση δέχθηκε να πληρώσει τις αμαρτίες του παρελθόντος με διακανονισμό έως και τα τέλη Αυγούστου του 2019. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό χρέος που καταλήγει στα δικαστήρια, θα ακολουθήσουν και άλλα στο προσεχές μέλλον δυσχεραίνοντας την οικονομική ρευστότητα της επιχείρησης.

Νέες σημαντικές διακρίσεις για τον Δήμο Νέστου

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε  η 3η Διεθνή Έκθεση Verde.tec., όπου ο Δήμος Νέστου για ακόμη μια φορά διακρίθηκε με δύο βραβεία για την εφαρμογή του enestos αλλά και για την Ένταξη του Παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου, των Στενών Νέστου και της ευρύτερης περιοχής, στο Πρόγραμμα ΜΑΒ «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO (ΜΑΒ). Τα βραβεία παρέλαβε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου ο ίδιος κατά την απονομή των βραβείων ευχαρίστησε  την επιτροπή για τις διακρίσεις ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δύο υποψηφιότητες που βραβεύτηκαν κάνοντας έτσι γνωστό τον Δήμο μας για τις καινοτόμες δράσεις του. Στην εκδήλωση της απονομής παρέστησαν ακόμη Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκθέτες και επιχειρηματίες. Από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ διακρίθηκε ο Δήμος Νέστου και ο Δήμος Θάσου.

Τεχνικές παρεμβάσεις στο σύνολο του Δήμου Νέστου

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν:

  • H χαλικόστρωση καθώς και η ρίψη ψυχρής ασφάλτου σε δρόμους της Χρυσούπολης και των τοπικών κοινοτήτων Ζαρκαδιάς, Γέροντα, Αβραμηλιάς και Χρυσοχωρίου ύστερα από τις σημαντικές φθορές που υπέστησαν από τον παγετό, τη ρίψη αλατιού και τις διαρκείς και έντονες βροχοπτώσεις
  • Τοποθετήθηκαν Φ.Ο.Π.( ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ) στην περιοχή του Λυκείου στην Χρυσούπολη αλλά και στο Ερατεινό
  • Το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκε κλάδεμα βλάστησης εκατέρωθεν του δρόμου από το Σκοπό έως το Κεχρόκαμπο στο πρώην Δήμο Ορεινού
  • Πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση στις οδούς Εγνατίας, Μαριού και περιμετρικά του κυκλικού κόμβου καθώς και  καθαρισμός των φρεατίων
  • Αποκαταστάθηκε ο δρόμος στη Τοπική Κοινότητα Γέροντα
  • Ολοκληρώθηκε το τοιχείο, το πεζοδρόμιο και η πλακόστρωση  σε οικία στην Τοπική Κοινότητα Χρυσοχωρίου (έναντι καφέ «ΛΟΥΚΙ») κόστους 25.000 ευρώ σημείο που υπέστη σοβαρότατη βλάβη κατά τις πλημμύρες του περασμένου καλοκαιριού

Συνεδρίαση Επιτροπής πολυσύχναστων παραλιών

Συνεδρίασε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου η Επιτροπή για τις πολυσύχναστες παραλίες στην Καβάλα στα γραφεία του Λιμεναρχείου Καβάλας όπου συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδης. Για την Κεραμωτή ψηφίσθηκαν δύο σημεία από τις παραλίες της, κατά πλειοψηφία, από τις προτάσεις του Λιμεναρχείου.

Διοικητικό Συμβούλιο Αναπτυξιακής Νέστου στις 12 Φεβρουαρίου

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Νέστου όπου ψηφίσθηκε η πραγματοποίηση ανοιχτής δημοπρασίας εκμίσθωσης δύο τμημάτων του υπ’ αρ. 344 αγροκτήματος Κεραμωτής στην ΔΕ Κεραμωτή Δήμου Νέστου.

Γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης στο δημοτικό θέατρο

Το ΤΟΕΒ Χρυσούπολης πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης όπου μεταξύ άλλων παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της πλημμύρας του Ιουνίου 2018, στον καθαρισμό των τάφρων κόστους πάνω από 250.000 ευρώ. Από την Δημοτική Αρχή είχε οριστεί μάλιστα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος και Επιτροπή Αποτίμησης Ζημιών που κατέγραψε άμεσα τις καταστροφές οικοσκευών, ενώ αναφέρθηκε και στην επιχορήγηση του 1.000.000 ευρώ για τους πληγέντες από το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και στην άμεση αποτίμηση ζημιών και δηλώσεων ενστάσεων του ΕΛΓΑ.

Επιτυχής η συμμετοχή του Δήμου Νέστου στην έκθεση στη Σόφια

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, αναχώρησε η τουριστική ομάδα του Δήμου προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική  έκθεση που έλαβε χώρα στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η τουριστική ομάδα απαρτιζόταν από τον πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη, τους κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, κ. Αραμπατζάκη Ιωάννη, την κα Σκορδά Κατερίνα, την κα Πουλουκτσή Βασιλική, την κα Δεληγιάννη Λεμονιά, την κα Κιρκιτζιώτη Κωνσταντίνα, τον κ. Στράντζαλη Νίκο και τον κ. Καπούλα Χρήστο. Η παρουσία τους εκεί προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών που με ενδιαφέρον ενημερωνόταν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό του Δήμου για τον Δήμο.

Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη δέηση για τους σφιαγιασθέντες του Μοναστηρακίου

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου στον Ιερό Ναό του Μοναστηρακίου, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων για τους σφαγιασθέντες από τους επισήμους, ενώ η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου αναφέρθηκε στο χρονικό της ημέρας. Ακολούθησε δεξίωση  προσφορά του Δήμου Νέστου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Παπαθεοδώρου, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Μαυροθαλασσίτης.

Διάλεξη για την «πρόληψη ατυχημάτων από ηλεκτροπληξία, φωτιά από ηλεκτρικό ρεύμα και κεραυνούς»

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διάλεξη για την «Πρόληψη ατυχημάτων από ηλεκτροπληξία, φωτιά από ηλεκτρικό ρεύμα και κεραυνούς» στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ομιλητές  της διάλεξης ήταν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης κ. Παντζαρτζίδης Παναγιώτης, ο διασώστης εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ κ. Κοσατζής Αναστάσιος και ο ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός, εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Κολλιός Αργύρης. Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καραγεωργίου και ο κ. Σαββαΐδης. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του κ. Κολλιού αλλά και στο σημαντικό του έργο σ’ αυτό το τομέα.

Κοπή πίτας της ΕΠΣ Καβάλας στο δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης

Την πίτα της έκοψε η ΕΠΣ Καβάλας την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου  στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης για τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου μας. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε βράβευση των κ. Γκουλφά, κ. Ελευθερόπουλου, του αείμνηστου Αναγνωστίδη Παναγιώτη με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απένειμε την πλακέτα στον κ. Γκουλφά. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στην προσφορά της διοίκησης σε όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου.

Κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ Πετροπηγής

Κοπή πίτας πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Πετροπηγής την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου όπου πλήθος μελών του ΚΑΠΗ παρευρέθηκε μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Αλαφογιάννης.

Συνάντηση της ποδοσφαιρικής ομάδας «Κεραυνός» Πέρνης με τον Δήμαρχο Νέστου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΚΕΡΑΥΝΟΣ»  Πέρνης συνάντησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου προκειμένου ο Δήμος να στηρίξει την ομάδα οικονομικά.

1ος ετήσιος χορός του συλλόγου αγροτών Δήμου Νέστου

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο 1ος ετήσιος χορός του Συλλόγου Αγροτών στο κέντρο διασκέδασης «ΠΑΡΟΥΣΙΑ» όπου πλήθος αγροτών του Δήμου αλλά και φίλοι τίμησαν το Σύλλογο. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου και κ.Καϊντατζόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ.Αργυράκης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής, η κα Δολδούκη Λεμονιά, ο κ. Σωτηριάδης Δημήτρης και ο κ. Κωνσταντινίδης Δαμιανός.

Την πίτα του έκοψε το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής

Το θεατρικό εργαστήρι της αναπτυξιακής έκοψε την πίτα του το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου σε γνωστό μαγαζί εστίασης του Δήμου. Όλα τα μέλη καθώς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Τσομπανόπουλος  έδωσαν το «παρών». Συζήτησαν για την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του Ράους ενώ αποφάσισαν ύστερα από τη μεγάλη ζήτηση του κοινού για επανάληψη της παράστασης να δοθούν δύο παραστάσεις το καλοκαίρι στο Δημοτικό θέατρο Ζαρκαδιάς. Παράλληλα έγιναν συζητήσεις για το νέο έργο που θα ανεβάσουν προσεχώς.

Χορός του Α.Π.Π.Σ. Κεραμωτής σε γνωστό μαγαζί εστίασης στην Κεραμωτή

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο χορός  του Α.Π.Π.Σ. στο μαγαζί εστίασης «ΓΛΑΡΟΣ» στην Κεραμωτή όπου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Μαυροθαλασσίτης.

Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Νέστου και Πέρνης

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της αθλητικής ομάδας Νέστου και της αθλητικής ομάδας Πέρνης με τελικό σκορ 1-0 υπέρ του Νέστου. Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Νέστου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος και κ. Παπαθεοδώρου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Μαυροθαλασσίτης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης.

*Δελτίου Τύπου