Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 25 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου 2019

Επίσημη εκδήλωση για τον συνδυασμό με επικεφαλής τον Βαγγέλη Τσομπανόπουλο «Πορεία με όραμα» και παρουσίαση 73 υποψηφίων-Σε νέες... περιπέτειες η ΔΕΥΑΝ-Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2019.

Οικονομική Επιτροπή 1ης Μαρτίου 2019 για έργα πνοής στον Δήμο Νέστου

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νέστου και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν, εγκρίθηκαν τα εξής:

  • Η κατάρτιση όρων διακήρυξης για αγορά ακινήτου μετά από διαγωνισμό για τη δημιουργία κοιμητηρίων  ΡΟΜΑ στην Τ.Κ. Χρυσοχωρίου
  • Η συγκρότηση επιτροπής για τη διεξαγωγή διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων Δ.Ε. Χρυσούπολης»
  • Η συγκρότηση επιτροπής για τη διεξαγωγή διαγωνισμού καθώς και ηλεκτρονικός ανοιχτός διαγωνισμός με τους όρους διακήρυξης για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ηρώων στην Χρυσούπολη (προϋπολογισμός ύψους 480.000 ευρώ)»
  • Τα πρακτικά κατοχύρωσης της σύμβασης του έργου «Ανακαίνιση αγροτικών περιφερειακών ιατρείων στο Μοναστηράκι, στη Νέα Καρυά και στις Πηγές του Δήμου Νέστου». Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «Θ.ΣΚΟΡΔΑΛΟΣ ΑΤΕ» με έκπτωση 42,54%
  • Τα τεύχη δημοπράτησης και κατάρτισης των όρων διακήρυξης για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση οκτώ παιδικών χαρών του Δήμου Νέστου (Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ 200.000 ευρώ), συνολικού προϋπολογισμού 245.723,46€)
  • Η επικύρωση των πρακτικών των προσφορών ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση τοιχίου περίφραξης στον χώρο του κοιμητηρίου και αντιστήριξη πρανών δρόμου Τ.Κ. Πέρνης. Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «ΕΥΦΡΟΣΥΝΙΔΗΣ ΑΤΕ» με έκπτωση 12%, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ

Δημοτικό Συμβούλιο 1ης Μαρτίου 2019

Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου συνεδρίασε την Παρασκευή 1 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν τα εξής:

  • Το αίτημα της ΔΕΥΑΝ για αναστολή καταβολής δόσεων που καταβάλει στον Δήμο λόγω οικονομικής αδυναμίας και ύστερα από  τη συνεχιζόμενη κατάσχεση όλων των τραπεζικών της λογαριασμών από την εργολαβική εταιρεία «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΕ-ΜΑΓΚΑΦΙΝΗΣ ΑΔΑΜ ΑΕ-ΜΕΚΟΝ ΑΕ»
  • Η πρόσληψη 13 υδρονομέων για το αρδευτικό δίκτυο του Δήμου για την περίοδο 1/5/20109-31/10/2019
  • Τα πρακτικά επιτροπής για την οικονομική ενίσχυση στους πρώτους 69 πληγέντες του Δήμου Νέστου από τη θεομηνία της 28ηςΙουνίου 2018. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ακολουθήσουν και οι επόμενοι δικαιούχοι αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους από την επιτροπή του Δήμου
  • Η οικονομική ενίσχυση του 6ουΦεστιβάλ Τεχνολογίας και Τεχνημάτων, σε συνδιοργάνωση με το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης με το ποσό των 3.200 ευρώ
  • Η οικονομική ενίσχυση του αθλητικού συλλόγου  Πέρνης «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» με το ποσό των 4.000 ευρώ
  • Η οικονομική ενίσχυση του Σκακιστικού Ομίλου του Δήμου Νέστου για τη συνδιοργάνωση του Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι της Π.Ε. Καβάλας στην Χρυσούπολη με το ποσό των 1.500 ευρώ
  • Η οικονομική ενίσχυση του αθλητικού συλλόγου Χρυσοχωρίου «ΑΠΟΛΛΩΝ» με το ποσό των 2.000 ευρώ
  • Η παραχώρηση κοινόχρηστης έκτασης στην Τ.Κ. Πηγών προκειμένου το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των ΡΟΜΑ να προχωρήσουν σε σειρά ενεργειών με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους οικισμούς ΡΟΜΑ. Οι υποδομές περιλαμβάνουν  εγκαταστάσεις υγιεινής και ατομικής  καθαριότητας (τουαλέτες, ντουζιέρες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, αποθηκευτικούς χώρους). Η λειτουργία του θα υποστηρίζεται από έναν επόπτη υγείας, έναν υδραυλικό, έναν ηλεκτρολόγο και έναν εργαζόμενο γενικών καθηκόντων με γνώσεις  διαλέκτου ΡΟΜΑΝΙ

Στον Δήμαρχο Νέστου ο νέος Διοικητής της Αστυνομίας Καβάλας

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του ο νέος Διοικητής της Αστυνομίας Καβάλας κ. Καραμανλής τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, ύστερα από  την ανάληψη των καθηκόντων του συνοδευόμενος από τον απερχόμενο και κατά γενική ομολογία επιτυχημένο Διοικητή, κ.  Γιώργο Γκράνα.

Η πρώτη επίσημη εκδήλωση του συνδυασμού «Πορεία με όραμα» και του εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου-73 πρώτοι υποψήφιοι στο πλευρό του

Την παρουσίαση του απολογισμού της διοίκησης του, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου σ’ ένα εντυπωσιακά κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο. Ο Δήμαρχος Νέστου και εκ νέου υποψήφιος σ΄ αυτήν την πρώτη επίσημη προεκλογική του εκδήλωση παρουσίασε παράλληλα και τους πρώτους 73 υποψηφίους του συνδυασμού «Πορεία με Όραμα». Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές τόνισε πως δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω σ’ αυτούς που ο λαός έστειλε στο σπίτι τους με 10 μονάδες διαφορά, ενώ πρόσθεσε πως δεν επιθυμούμε επαγγελματίες πολιτικούς που είναι γοητευμένοι με την καρέκλα της εξουσίας και  παρότρυνε τους παρευρισκομένους να συγκρίνουν τους υποψηφίους συμβούλους (οι οποίοι είναι επιτυχημένοι στον επαγγελματικό τους στίβο, έντιμοι, ικανοί  και μοναδικός τους στόχος είναι η προσφορά στον τόπο). «Εάν υπάρχουν καλύτεροι να μη μας ψηφίσουν», τόνισε.

Συνάντηση Δημάρχου με τους Θρακιώτες

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακιωτών Νέστου συνάντησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητήσουν για τη συμβολή του Δήμου στη διοργάνωση της εκδήλωσης της γενοκτονίας των Θρακιωτών.

Τσίκνισαν κατά το έθιμο εκατοντάδες μέλη του ΚΑΠΗ

Τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη με αμείωτο κέφι στον χώρο του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε συμμετοχή μελών, φίλων και αρχών. Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, η αντιπρόεδρος κα Αργυρέλη, ο αντιδήμαρχος κ. Καραγεωργίου καθώς και τα μέλη του Νομικού Προσώπου κα Χατζηαντωνίου και κα Παπακυριαζή. Ήταν μια καθόλα επιτυχημένη εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Σημαντική η συμβολή του προέδρου του νομικού προσώπου καθώς και του προσωπικού του ΚΑΠΗ.

Μεγαλειώδης η παρέλαση των καρναβαλιστών του Δήμου Νέστου την Τσικνοπέμπτη για 4η συνεχή χρονιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η καρναβαλιστική παρέλαση του Δήμου Νέστου, ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, στην οδό Βενιζέλου, η οποία και πεζοδρομήθηκε. Πλήθος μικρών και μεγάλων συμμετείχαν στην παρέλαση, πολλά σχολεία του Δήμου, Πολιτιστικοί Σύλλογοι αλλά και πολίτες με ευφάνταστα θέματα που επέλεξαν οι ίδιοι περνώντας τα δικά τους αισιόδοξα και θετικά μηνύματα. Πλήθος κόσμου γέμισε την πόλη προκειμένου να ζήσει λίγες ώρες κεφιού, χαράς και ξενοιασιάς. Ο Δήμος μοίρασε δωρεάν κρασί και σουβλάκια μέσω της αθλητικής ομάδας του Νέστου ενώ ο Dj  Παρασχάκης Στέλιος γέμισε την πόλη μουσική σε αποκριάτικους ρυθμούς. Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γαβριηλίδης, οι αντιδήμαρχοι κα Ψυλλίδου (όπου ήταν υπεύθυνη της εκδήλωσης), κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής, η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης καθώς και η κα Δολδούκη Λεμονιά. Τη βραδιά έκλεισαν μουσικά στην πλατεία Ηρώων «Τα ΧΑΛΚΙΝΑ Δράμας», το σχολείο που κέρδισε βραβείο για τη συμμετοχή του ήταν το 4οΔημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης.

Σε περιπέτειες η ΔΕΥΑΝ…

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη επισκέφθηκαν τον Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς στην Χρυσούπολη  προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα δανειοδότησης της ΔΕΥΑΝ με το ποσό της  οικονομικής απαίτησης της εργολαβικής εταιρείας που κατέσχεσε τους λογαριασμούς και που οδήγησε σε οικονομική δυσχέρεια την επιχείρηση. Η απάντηση ήταν αρνητική με αποτέλεσμα να οδηγείται η ΔΕΥΑΝ σε δυσμενή κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Τσομπανόπουλο, μεγάλη είναι η ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης για την τραγική αμέλειά της να μην ασκήσει τα ένδικα μέσα ως όφειλε.

Την ιερά Μονή Νικητών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου

Επίσκεψη του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στην Ιερά Μονή Νικητών ενόψει της ονομαστικής εορτής της Ηγουμένης Ευδοκίας προκειμένου να της αποδώσει ευχές. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου και κ. Παπαθεοδώρου καθώς και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής.

Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Δήμαρχος Νέστου για τον ΧΑΔΑ Ξηροποτάμου

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τη νομικό κα Καγιά βρέθηκαν στην Καβάλα προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για τη μήνυση που υπέβαλε η εταιρεία Χατζηχρυσάφη για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Ξηροποτάμου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων για τον διαγωνισμό ζωγραφιάς του Σκακιστικού Ομίλου Χρυσούπολης

Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων για τον διαγωνισμό ζωγραφιάς με θέμα το σκάκι, από τον Σκακιστικό όμιλο Χρυσούπολης, στο Δημοτικό Θέατρο. Πλήθος μαθητών συμμετείχε στο διαγωνισμό κάνοντας το έργο της επιτροπής ιδιαιτέρως δύσκολο. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Παπαθεοδώρου.

*Δελτίο Τύπου