Οι μαθητές εκτίμησαν την αξία του δάσους…

Μέλη περιβαλλοντικών ομάδων από σχολεία του δήμου Νέστου βρέθηκαν στο Κέντρο Επισκεπτών Νέστου στη Νέα Καρυά στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε με τη συνεργασία φορέων στο Κέντρο Επισκεπτών Νέστου στη Νέα Καρυά (που έχει παραχωρηθεί από το Δασαρχείο Καβάλας στον Δήμο Νέστου), το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.

Μαθητές από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων του Δήμου Νέστου είχαν την ευκαιρία, μέσα από ομιλίες υπαλλήλων του Δασαρχείου Καβάλας, προβολή διαφανειών, περιβαλλοντικά παιχνίδια και ξεναγήσεις στο περιφραγμένο δάσος του Νέστου, να κατανοήσουν βιωματικά την αξία των δασικών οικοσυστημάτων, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη φυτών και ζώων – εκ των οποίων κάποια είναι σπάνια ή και απειλούμενα με εξαφάνιση – και να αποκτήσουν έτσι μια βαθύτερη γνώση των διαδικασιών της φύσης. Επίσης, τονίστηκαν ιδιαίτερα η χρησιμότητα των δασών, η υποβάθμισή τους και η αξία της αειφορικής διαχείρισής τους, καθώς και η ανάγκη διαμόρφωσης οικολογικής συνείδησης από νεαρή ηλικία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του  Φορέα Διαχείρισης Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου Π. Βαφείδης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Χρυσούπολης Η. Νεδέλκος,  ο Διευθυντής Δασών Ν. Καβάλας  Ι. Καπετανγιάννης, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Νέστου ΑΕ και της ΚΟΜΑΘ.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν με προγραμματισμένες ομιλίες – παρουσιάσεις από υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας, σε σχολεία της περιοχής της ΠΕ Καβάλας.