Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 18-25 Μαρτίου 2019

«Θερμαίνεται» η πολιτική αντιπαράθεση με τον Σάββα Μιχαηλίδη, με τον δήμαρχο Νέστου να κατηγορεί τον τέως δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο για «εγκληματική αδιαφορία» στο θέμα της ΔΕΥΑΝ

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 18-25 Μαρτίου 2019.

«Έχοντας εγκληματικές ευθύνες δηλώνει ξανά υποψήφιος»

Συνεχίζεται η κατάσχεση λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ από εργολάβους με εγκληματική ευθύνη της διοίκησης Μιχαηλίδη στερώντας μέχρι σήμερα 283.000 ευρώ από τους δημότες. Την Τρίτη 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, του Διευθυντή της κ. Κάλφα και της νομικού κας Ανδρεάδου με τους εργολάβους που έχουν κάνει την κατάσχεση, παρουσία και των δικηγόρων τους, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια κοινή λύση, ενώ στις 4 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμη ένα σχετικό δικαστήριο.

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ Δήμου Νέστου

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ του Δήμου Νέστου. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ευχαρίστησε αυτοπροσώπως τους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας, των Παιδικών Σταθμών, καθώς και του ΚΗΦΗ για τον εθελοντισμό τους.

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, Πέμπτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Κέντρο Επισκεπτών Νέστου στη Νέα Καρυά. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση, που κατέθεσε ο Δήμος στο Πρόγραμμα ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ της UNESCO για το παραποτάμιο δάσος και για το Κέντρο Επισκεπτών Νέας Καρυάς, το οποίο παραχωρήθηκε από το Δασαρχείο στον Δήμο.

Επίσης ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ο Δήμος ανέλαβε την αποψίλωση του αλσυλλίου Κεραμωτής με τη βοήθεια 30 εργαζομένων από το Δασαρχείο για έναν μήνα, ενώ ενημέρωσε ότι πρόκειται να προβεί σε αγορά ενός οχήματος  4χ4 για πυρόσβεση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς και του Γυμνασίου Κεραμωτής, τους οποίους μετέφερε το λεωφορείο του Δήμου. Η συλλογική λειτουργία του κέντρου είναι ευθύνη της Αναπτυξιακής του Δήμου Νέστου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου και κ. Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής, ο τ. Ταξίαρχος κ. Γκράνας, ο κ. Κόντος και ο κ. Καπετανγιάννης από το Δασαρχείο Καβάλας, καθώς και εκπρόσωποι από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδα-Ισμαρίδα.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Νέστου κι έγινε κατακύρωση πρακτικών για την εκμίσθωση τμημάτων Αιγιαλού-Παραλίας.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καλαισθησίας στα παλιά κοιμητήρια

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου οι παρεμβάσεις στο εκκλησάκι στην περιοχή των παλαιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης από εργάτες της καθαριότητας του Δήμου.

Συνάντηση Δημάρχου Νέστου με το ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας Αγιάσματος

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέστου συνάντησε το ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας Αγιάσματος στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν για την οικονομική στήριξη της ομάδας σε παρεμβάσεις στο γήπεδό τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΙΜΦΝΘ στον Δήμο Νέστου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΙΜΦΝΘ κ. Στέφανος χοροστάτησε στους Β’ Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πετροπηγή και στη Χρυσούπολη. Πλήθος πιστών παραβρέθηκαν στις λειτουργίες, μεταξύ αυτών ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγεωργίου, η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη, ο πρόεδρος της Πετροπηγής κ. Αλαφογιάννης και η κα Δολδούκη Λεμονιά.

Σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης-Άμεση παρέμβαση της ΔΕΥΑΝ

Ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης στην οδό Ι.Δεληκάρη μπροστά από την Ένωση στη Χρυσούπολη, έσπασε ξαφνικά το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 5 τα ξημερώματα. Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ υπό την επιστασία του προέδρου της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, παρενέβησαν αμέσως και κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη βλάβη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Νέστου

Ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού 25 Μαρτίου, τελέσθηκε ως είθισται με κάθε λαμπρότητα  δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση από την Φιλαρμονική, τους μαθητές των Σχολείων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) καθώς και τους Συλλόγους. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με καμάρι την παρέλαση, ενώ σύσσωμη και η δημοτική ομάδα του Δημάρχου έδωσε το «παρών». Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μερίμνησε για την καθαριότητα και τις διαγραμμίσεις, ενώ παράλληλα μοίρασε τα στεφάνια σε όλα τα χωριά. Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου προμηθεύτηκαν από τον Δήμο τα καθιερωμένα λουκούμια προκειμένου να κεράσουν τον κόσμο λόγω της επετείου.

«Η αδιαφορία Μιχαηλίδη οδηγεί τη ΔΕΥΑΝ για ακόμα μια φορά στα δικαστήρια»

Στις 4 Απριλίου θα γίνει στην Καβάλα η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου κατά της Κοινοπραξίας τριών εργολάβων που δέσμευσαν από τη ΔΕΥΑΝ 283.000 ευρώ έως σήμερα. Τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν τους τόκους, καθώς η Κοινοπραξία έβαλε τόκους της τάξης του 12%, ενώ ο νόμος ορίζει για τα δημόσια έργα τόκο 6%. Η πρώτη δέσμευση από τη συγκεκριμένη Κοινοπραξία στο ταμείο της ΔΕΥΑΝ έγινε με την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή όμως, δεν πλήρωσε καθόλου την Κοινοπραξία των εργολάβων και το πρόβλημα μετατοπίσθηκε στη διοίκηση Τσομπανόπουλου και στην τοπική κοινωνία. Το έργο άρχισε το 2007 και ολοκληρώθηκε το 2012. Η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου εξάντλησε όλα τα νόμιμα μέσα, ενώ ήρθε και σε επαφή με τράπεζες για τυχόν δανειοδότηση της ΔΕΥΑΝ, αίτημα που δεν τελεσφόρησε. Η δημοτική αρχή με το που έλαβε το κατασχετήριο από την Κοινοπραξία προχώρησε σε ανακοπή για να σταματήσει το κατασχετήριο στις αρχές Φεβρουαρίου. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί προς το παρόν και θα είναι τελεσίδικη. Το πρόβλημα της δέσμευσης των χρημάτων της ΔΕΥΑΝ προκαλεί δυσλειτουργία στην Επιχείρηση σε ό,τι αφορά τις πληρωμές που οφείλει να κάνει είτε στο προσωπικό είτε στη ΔΕΗ ή στους προμηθευτές κ.ά. Εξ ολοκλήρου η ευθύνη για το οικονομικό και ταμειακό πρόβλημα ανήκει στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Σάββα Μιχαηλίδη.

*Δελτίο Τύπου