Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 26-31 Μαρτίου 2019

Στο πλευρό των εργαζομένων στα Λιπάσματα και ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 26-31 Μαρτίου 2019.

Για πολιτικές σκοπιμότητες καταγγέλλει τον Χρήστο Μέτιο ο Δήμαρχος Νέστου

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου επιχειρούσε να επικοινωνήσει με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Μέτιο προκειμένου να του ζητήσει να απαντήσει στο κρίσιμο έγγραφο αίτημα του Δήμου περί παράτασης της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος εδώ και μήνες, έγγραφο που του είχε αποσταλεί πριν δέκα ημέρες. Δυστυχώς ουδέποτε απάντησε καθώς είτε βρισκόταν σε συσκέψεις, είτε σε ραντεβού ή ήταν εκτός και δεν είχε χρόνο για το Δήμο Νέστου. Ο Δήμαρχος αδυνατώντας να περιμένει επικοινώνησε με δική του πρωτοβουλία με το Υπουργείο Εσωτερικών  και συγκεκριμένα με τον Βουλευτή κ. Μορφίδη και τον πρώην υπουργό  κ. Αλεξιάδη Τρύφωνα και τους απέστειλε εκ νέου έγγραφο περί παράτασης έκτακτης ανάγκης. Αργά το μεσημέρι τελικά, ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Νέστου δίνοντάς του αρνητική απάντηση για την παράταση επικαλούμενος την προεκλογική περίοδο αδιαφορώντας έτσι περίτρανα για την ασφάλεια των δημοτών του Νέστου αφού υπήρξε άμεσος κίνδυνος να χαθούν σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα ύψους 6.000.000 ευρώ περίπου, τα οποία εντάχθηκαν από το Υπουργείο και θα θωρακίσουν τον Δήμο από πιθανές πλημμύρες. Υπήρξε  έντονος διαπληκτισμός μέσω τηλεφώνου μεταξύ Περιφερειάρχη και Δημάρχου ενώ ο Δήμαρχος κατήγγειλε αυτή την πράξη ως προεκλογική  πολιτική σκοπιμότητα. Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 υπήρξε έγκριση από την Πολιτική Προστασία που εξουσιοδοτούσε τον Περιφερειάρχη να υπογράψει την παράταση, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι το μεσημέρι. Τα συμπεράσματα προς κρίση των πολιτών.

Άνοιξε ο δρόμος για την εμφιάλωση νερού των Πηγών Παραδείσου στον Δήμο Νέστου

Υπεγράφη για πρώτη φορά στη ΔΕΥΑΝ η συμφωνία για την εμφιάλωση νερού από τις πηγές του Παραδείσου παρουσία και του Προέδρου της επιχείρησης κ. Αργυράκη. Έτσι στις 26 Μαρτίου  υπεγράφη  σύμβαση ανάμεσα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου και την εταιρεία ΕΔΕΜ για τη διάθεση 146.00 κυβικών μέτρων νερού ετησίως. Σκοπός είναι η εμφιάλωση και η πώληση του νερού από τις πηγές του Παραδείσου, που σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες η ποιότητα των υδάτων είναι άριστη.

Η ΔΕΥΑΝ έχει δικαίωμα εκμετάλλευσης έως 360.000 κυβικά μέτρα ετησίως όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Μιχάλης Αργυράκης σημειώνοντας πως η πρόσκληση είναι ανοικτή και γι΄ άλλους υποψήφιους επενδυτές για τη δημιουργία ιδιωτικών μονάδων εμφιάλωσης. Η ΕΔΕΜ θα εκμεταλλευτεί τα 146.000 κυβικά και απομένουν ακόμη  περίπου 220.000 κυβικά προς εκμετάλλευση για έναν ή και δυο υποψήφιους επενδυτές.

Η διοίκηση του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου έκανε την πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εμφιάλωση νερών τον Σεπτέμβριο του 2017 κι αμέσως υπήρξε ενδιαφέρον. Η γραφειοκρατία ξεπεράστηκε και με απόλυτη διαφάνεια έγιναν όλες οι αναγκαίες και τυπικές διαδικασίες. Είναι σημαντικό το γεγονός πως οι πρώτοι επενδυτές προέρχονται από την περιοχή του Δήμου Νέστου. Κατά συνέπεια πρόκειται για τοπική εταιρία, που θα αναλάβει το έργο κατασκευής της μονάδας εμφιάλωσης νερού και τη διάθεση του στο κοινό. Η εταιρεία συστάθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό και από τη δραστηριότητα της θα προκύψουν  σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία με το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και όχι μόνο.

Η ΔΕΥΑΝ και ο Δήμος Νέστου συνολικά, θα έχουν επίσης σημαντικά  οφέλη αφού η ΔΕΥΑΝ από το εμφιαλωτήριο θα κερδίζει ετησίως 100.000 ευρώ καθαρά κέρδη. Μάλιστα η ΔΕΥΑΝ δεν θα έχει καθόλου έξοδα.

Το έργο είναι περίπου της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Όλες οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν τη νέα επένδυση έχουν συζητηθεί στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΝ και εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Πλήθος πολιτών ευχήθηκε στον Δήμαρχο Νέστου για την ονομαστική του εορτή

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δέχτηκε ευχές στο γραφείο του, για την ονομαστική του εορτή την Τρίτη 26 Μαρτίου. Πλήθος πολιτών επισκέφθηκε τον Δήμαρχο προκειμένου να του ευχηθεί.

Το Σωματείο Εργαζομένων Καβάλας στον Δήμαρχο Νέστου

Το Σωματείο Εργαζομένων Καβάλας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 προκειμένου να συζητήσουν για την καταβολή των αναδρομικών ύψους 54.000 ευρώ στους εργαζομένους. Υπήρξε συμφωνία ώστε να καταβληθούν σε δύο διμηνιαίες δόσεις.

Στη ΔΕΥΑΝ ο Δήμαρχος Νέστου για την κατάσχεση των λογαριασμών

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΥΑΝ την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη υπόθεσης των κατασχέσεων των λογαριασμών. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί δικαστήριο για ενδεχόμενη ανακοπή της κατάσχεσης.

Ο Δήμαρχος Νέστου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο συνάντησαν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 εκπρόσωποι της διοίκησης εργαζομένων της ΒΦΛ προκειμένου να συζητήσουν για τον αγώνα που δίνουν για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα τους, τάχθηκε στο πλευρό τους, εκδίδοντας παράλληλα και έγγραφη δήλωση στήριξης.

Ημερίδα για την τεχνική της ομάδας Balint στον χώρο της Υγείας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Δήμο Νέστου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Η τεχνική της ομάδας Balint στον χώρο της υγείας» από τον Δήμο Νέστου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και την Διευθύντρια κα Αργυριάδου Στέλλα, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ο Δήμος ενίσχυσε οικονομικά την εκδήλωση και παρέθεσε ελαφρύ γεύμα που προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες.

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος χαιρέτησε την ημερίδα και αναφέρθηκε στην αγαστή  συνεργασία με το Κέντρο Υγείας και στη στήριξη του Δήμου σε οικονομικό και υλικοτεχνικό επίπεδο. Επίσης, αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές του Δήμου ΚΗΦΗ, Κέντρο Κοινότητας, τμήμα Κινησιοθεραπείας στα ΚΑΠΗ, στη δημιουργία Κέντρου Άνοιας (στην εκπαίδευση του προσωπικού καθώς και την παραχώρηση χώρου για το σκοπό αυτό). Μεταξύ των συμμετεχόντων την ημερίδα παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

Με λαμπρότητα η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον ιερό ναό του Χρυσοχωρίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Στεφάνου

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Καραγεωργίου παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό Χρυσοχωρίου ανήμερα της Κυριακής της  Σταυροπροσκυνήσεως όπου με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε η λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΙΜΦΝΘ κ. Στεφάνου, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Γενική Συνέλευση για τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Κοσμά

Στη Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κοσμά που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου παρευρέθησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου και κ. Καϊντατζόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμο.

*Δελτίο Τύπου