Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 8-14 Απριλίου 2019

Σε κλίμα συγκίνησης η ονοματοδοσία του γηπέδου Αγιάσματος σε «Θεοφάνη Γατίδη»-Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της πεζογέφυρας η οποία θα συνδέσει τον Α΄ Παιδικό Σταθμό με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 8-14 Απριλίου 2019.

Lets do it Νέστος 2019-Συμμετοχή του Δήμου στην παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία διάσωσης του πλανήτη σε συνεργασία με τα σχολεία

Ο Δήμος Νέστου στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης Let’s do it Greece 2019 διένειμε την Τρίτη 9 Απριλίου, στα σχολεία του Δήμου λουλούδια προκειμένου να τα φυτέψουν οι μαθητές για τον καλλωπισμό είτε των αύλειων χώρων των  σχολείων τους, είτε σε χώρους της επιλογής τους. Διένειμε ακόμη γάντια και σακούλες απορριμμάτων ώστε να «υιοθετήσουν» έναν χώρο επιλογής τους και να φροντίσουν για την καθαριότητά του προκειμένου και τα σχολεία μας να συμβάλουν όπως κάθε χρόνο στη σπουδαία αυτή εθελοντική δράση η οποία θα αφυπνίσει συνειδήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Προμήθεια πράσινων κάδων για τον Δήμο Νέστου

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ο Δήμος Νέστου παρέλαβε νέους πράσινους κάδους απορριμμάτων προκειμένου να ενισχυθούν σημεία του Δήμου ή να αντικατασταθούν φθαρμένοι κάδοι από νέους.

Συνεδρίασε το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέστου

Το Συντονιστικό  της Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 8 Απριλίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητήσουν για τα μέτρα πυροπροστασίας της θερινής περιόδου. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις που έπληξαν τον Δήμο Νέστου τους περασμένους μήνες καθώς και στην άμεση αντιμετώπισή τους αλλά και στην αγορά ειδικού οχήματος 4χ4 που αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, κυρίως των σφοδρών χιονοπτώσεων στην περιοχή του Ορεινού και όχι μόνο. Τόνισε ακόμη, τη σημασία της στενής συνεργασίας που είχε ο Δήμος με το Δασαρχείο και τη διάθεση απόν αυτό  30 εργατών για 40 μέρες οι οποίοι καθάρισαν το αλσύλλιο της Κεραμωτής από την παραλία του «Φάρου» έως το ΚΑΑΥ Κεραμωτής. Τέλος, μίλησε για την ανάθεση σε εργολάβο του έργου κοπής δέντρων κόστους 120.000 ευρώ.

Ενημερωτική εκδήλωση για την υγεία με θέμα την «Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου»

Στον χώρο του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου, ενημερωτική εκδήλωση για την «Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου». Μια εκδήλωση υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο παθολόγος και διευθυντής του ΕΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αλλά και πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Κροκίδης Ξενοφών. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στον εξοπλισμό των ιατρείων μέσω του προγράμματος Interreg ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Απριλίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου. Στα εκτός ημερησίας θέματα συζητήθηκαν:

  • Οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών
  • Η παράταση έκτακτης ανάγκης που δε δόθηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ
  • Η κατάσχεση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της επιχείρησης
  • Η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων στη Χρυσούπολη
  • Η υπογραφή σύμβασης για τις ασφαλτοστρώσεις στην Χρυσούπολη, κόστους 1.000.000 ευρώ
  • Το έργο αποκατάστασης του αρδευτικού αγωγού από την εταιρεία TAP
  • Η ονοματοδοσία του γηπέδου Αγιάσματος προς τιμήν του αείμνηστου Θεοφάνη Γατίδη

Στα ημερησίας θέματα εγκρίθηκαν:

  • Η πρόσληψη 22 ατόμων προσωπικού ,ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για πυροπροστασία διάρκειας 3 μηνών
  • Η ίδρυση παραρτήματος Κ.Ε.Π. στην Κεραμωτή
  • Η εκμίσθωση αγροτεμαχίου στο Ερατεινό για την αξιοποίηση της γεωθερμίας
  • Η οικονομική ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων «ΝΕΣΤΟΣ» και «ΑΡΗΣ ΠΗΓΩΝ»
  • Η οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων Πέρνης, Ποντίων Νέστου, Χρυσοχωρίου και Θρακιωτών
  • Η κατασκευή πεζογέφυρας σύνδεσης νέου παιδικού σταθμού με το  1ο12θεσιο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νεοσύστατου ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού Χρυσούπολης στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερυθρού Σταυρού Χρυσούπολης την Πέμπτη 11 Απριλίου. Ο Δήμαρχος τους συνεχάρη για το θεάρεστο έργο που επιτελούν. Παράλληλα συζήτησαν και θέματα που απασχολούν τον Σύλλογό τους.

Συνάντηση Δημάρχου Νέστου με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στο νηπιαγωγείο Νέας Καρυάς

Την Παρασκευή 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου με τους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων καθώς και την Νηπιαγωγό της Νέας Καρυάς προκειμένου να συζητήσουν για τη μεταφορά του Νηπιαγωγείου στον χώρο του Μουσείου Αγροτών πλησίον του Ιατρείου Ν. Καρυάς.

Άρχισαν οι εργασίες τοποθέτησης της πεζογέφυρας που θα συνδέει τον Α΄ Παιδικό Σταθμό με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Το Σάββατο 13 Απριλίου, άρχισαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της πεζογέφυρας που θα ενώσει τον Α΄ Παιδικό Σταθμό με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης. Πρόκειται για έργο που θα ανακουφίσει και θα εξυπηρετεί με ασφάλεια πολλούς δημότες, οι οποίοι κάνουν χρήση την εν λόγω διαδρομή.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και παρουσία πλήθους κόσμου η ονοματοδοσία του γηπέδου Αγιάσματος στη μνήμη του Θεοφάνη Γατίδη

Το Σάββατο 13 Απριλίου, με τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο γήπεδο του Αγιάσματος, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση η ονοματοδοσία του γηπέδου σε «Θεοφάνη Γατίδη», του ανθρώπου που χάθηκε τόσο πρόωρα και που πρόσφερε τα μέγιστα εθελοντικά, για την ομάδα του χωριού του. Πλήθος κόσμου παρέστη στο γήπεδο μεταξύ αυτών και προσφιλή πρόσωπα της οικογένειας του Θεοφάνη Γατίδη αλλά και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Χαιρετώντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στο έργο και στην προσφορά του αείμνηστου συντοπίτη του.

«Εκειά που σμίγει η λεβεντιά…» Μακεδονία και Κρήτη… Στο δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Νέστου αλλά και το Κέντρο Νεότητας Χαλάστρας οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία μια παράσταση όπου η Μακεδονία και η Κρήτη αντάμωσαν χορευτικά και μουσικά στους δρόμους της ιστορίας. Πλήθος κόσμου παρέστη στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης το Σάββατο 13 Απριλίου μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον κ. Γκράνα Γεώργιο.

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών ο 11ος ποδηλατικός γύρος Χρυσούπολης από τον Δήμο Νέστου

Την Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο 11ος Ποδηλατικός Γύρος Χρυσούπολης και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 160Ο Δήμος Νέστου πρόσφερε καπέλα στους συμμετέχοντες με το οικόσημο του Δήμου ενώ κατά τον τερματισμό του γύρου προσφέρθηκαν νερά και χυμοί καθώς και βραβεία συμμετοχής ως αναμνηστικά. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κλήρωση για ένα ποδήλατο καθώς και για τέσσερα προστατευτικά κράνη στους συμμετέχοντες. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος χαιρέτησε τη δράση κι ευχαρίστησε για την αθρόα συμμετοχή παιδιά και γονείς προτρέποντας το ποδήλατο να γίνει μέσο μεταφοράς και τρόπος ζωής όλων μας. Τέλος, το ραντεβού ανανεώθηκε για μια νέα διαδρομή πολύ σύντομα. Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η κα Ψυλλίδου Ελένη και η κα Δολδούκη Λεμονιά ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής συνόδευε η γιατρός κα Κοσμίδου Λαρίσα και η Αστυνομία με δύο περιπολικά.

11ο παιδικό-εφηβικό φεστιβάλ ποντιακών χορών στον Δήμο Νέστου

Στον Σύλλογο Ποντίων Νέστου βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Κυριακή 14 Απριλίου προκειμένου να παραστεί στη Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του 11ου Παιδικού-Εφηβικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Χρυσούπολης. Ο Δήμος Νέστου θα καλύψει οικονομικά τη διοργάνωση.

*Δελτίο Τύπου