Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 15-21 Απριλίου 2019

Μεγάλη επιτυχία για το 11ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών το οποίο φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης-Ακόμα μια αποστολή αγάπης από τους Γιατρούς του Κόσμου στο Χρυσοχώρι

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 15-21 Απριλίου 2019.

Οι Γιατροί του Κόσμου στον Δήμο Νέστου για μια ακόμη φορά

Οι Γιατροί του Κόσμου επισκέφθηκαν την Τρίτη 16 Απριλίου τον Δήμο Νέστου για ακόμη μια φορά και συγκεκριμένα το Χρυσοχώρι, προκειμένου να εμβολιάσουν ανασφάλιστα παιδιά του Δήμου. Συνολικά εμβολιάστηκαν 46 παιδιά ηλικίας 8 μηνών έως 12 ετών. Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Δήμο για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία που είχαν μεταξύ τους.

Δράση για τα αδέσποτα ζώα από μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου-Συνάντηση με τον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν την Τρίτη 16 Απριλίου μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης καθώς και μαθητές της ΣΤ’ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κ. Τσολούφη Θανάση και κα Λεοκάτα Μελίνα προκειμένου να ενημερώσουν τον Δήμαρχο για τη δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών που ετοιμάζουν για τα αδέσποτα ζώα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω». Ο Δήμαρχος Νέστου δέχθηκε ερωτήματα από τους μικρούς μαθητές σχετικά με τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος για τον εμβολιασμό και τη στείρωση των αδέσποτων της περιοχής, την περισυλλογή τους καθώς και τις δαπάνες σίτισης και φροντίδας στο χώρο που διαθέτει γι’ αυτά.

Οικονομική Επιτροπή 17ης Απριλίου για τη γεωθερμία

 Συνεδρίασε την Τετάρτη 17 Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νέστου κι εγκρίθηκαν:

  • οι όροι διακήρυξης μίσθωσης αγροτεμαχίου του Δήμου, στο Ερατεινό για την εκμετάλλευση της 2ης γεώτρησης της γεωθερμίας. Το θέμα ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η πλευρά του κ. Μιχαηλίδη το καταψήφισε
  • οι όροι διακήρυξης όλων των αγροτεμαχίων, που ανήκουν στο Δήμο

Σχέδιο για δημιουργία αιθουσών στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης λόγω αυξημένων αναγκών

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης κ. Γιαζκουλίδης Πέτρος με τη Νηπιαγωγό κα Μπαμπαράτσα Ιφιγένεια την Παρασκευή 19 Απριλίου για να του εκφράσουν την ανησυχία τους, για την έλλειψη αιθουσών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η οποία όπως προβλέπεται, θα έχει αυξημένες ανάγκες, λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών που θα εισέλθουν στη σχολική μονάδα.

Με τιμές και ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η τελετή αποχαιρετισμού για τον Στρατηγό Γεώργιο Γκράνα

Στην τιμητική  εκδήλωση αποχαιρετισμού που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας προς τιμήν του Στρατηγού κ. Γκράνα Γεώργιου ο οποίος αποστρατεύθηκε πρόσφατα, παρευρέθη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 19 Απριλίου. Ο Δήμαρχος δώρισε τιμητική πλακέτα στον κ. Γκράνα για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην κοινωνία του Δήμου Νέστου. Ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ικανότητες και το ήθος του εν λόγω αξιωματικού. Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανος, όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος καθώς και φορείς και αξιωματικοί.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκίνηση τα θυρανοίξια του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Χρυσουπόλεως

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με όλη τη δημοτική του ομάδα παρέστη στα θυρανοίξια του νέου ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χρυσούπολης που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Απριλίου. Παρέστη πλήθος πιστών που συγκινημένοι είδαν να παίρνει σάρκα και οστά ένα όνειρο ετών. Ο πατέρας  Αδαμάντιος, οραματιστής αυτής της μεγάλης προσπάθειας, στην ομιλία του ευχαρίστησε με συγκίνηση όλους όσοι συνέδραμαν στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού, μεταξύ αυτών και τον Δήμαρχο Νέστου. Ακολούθησε ο πρώτος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανου.

Με κάθε λαμπρότητα η Κυριακή των Βαΐων στον Δήμο Νέστου

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Χρυσούπολη την Κυριακή των Βαΐων όπου τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα η θεία λειτουργία, συνοδευόμενος από τον Στρατηγό κ. Γκράνα, τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγεωργίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη.

Με τεράστια επιτυχία παρουσιάστηκε το νέο θεατρικό έργο από το θεατρικό εργαστήρι του 2ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης

Τεράστια ήταν η επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης με το έργο «Στον πηγαιμό για την Ιθάκη συνάντησα τον… Τάκη», το Σάββατο 20 Απριλίου. Πλήθος κόσμου παρέστη στην παράσταση, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Στρατηγός κ. Γκράνας και η Αντιδήμαρχος κα Κοσμίδου.

Μεγάλη επιτυχία για την ποδοσφαιρική ομάδα της Κεραμωτής

Την Κυριακή 21 Απριλίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Στρατηγό κ. Γκράνα, τους Αντιδημάρχους κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Παπαθεοδώρου, τον πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη και τον τοπικό σύμβουλο κ. Αραμπατζάκη παρέστησαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων της Κεραμωτής και της Παναγίας Θάσου. Με τη λήξη του αγώνα ο Δήμαρχος Νέστου απένειμε το κύπελλο στην ομάδα της Κεραμωτής. Στη συνέχεια ακολούθησε ειδική τιμητική εκδήλωση που οργανώθηκε για την άνοδο της ομάδας της Κεραμωτής στην Α’ κατηγορία. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη δέσμευση που είχε πάρει ένα χρόνο πριν για την κατασκευή εξέδρας στο χώρο του σταδίου, η οποία και  θα παραδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με τεράστια επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου του 11ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Στο κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 11ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Νέστου με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων ΑΜΘ της ΠΟΕ, καθώς και τον Σύλλογο Ποντίων Νέστου, την Κυριακή 21 Απριλίου. Ο Δήμος Νέστου κάλυψε οικονομικά τη διοργάνωση στην οποία παρέστησαν ποντιακά σωματεία από τη Δράμα έως τον Έβρο. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Γυμναστήριο, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Στρατηγός κ. Γκράνας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαθεοδώρου, κ. Καραγεωργίου, κ. Σαββαΐδης, κα Ψυλλίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Χατουτσίδου και κ. Βαλσαμίδης.