Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 22 Απριλίου-5 Μαΐου 2019

Οι πρώτες αποζημιώσεις των δημοτών οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες της 28ης Ιουνίου 2018-Σε ρυθμούς αυτοδιοικητικών εκλογών ο μηχανισμός του δήμου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 22 Απριλίου-5 Μαΐου 2019.

Και σε αυτές τις γιορτές η Δημοτική Αρχή κοντά στους ευπαθείς οικονομικά πολίτες

Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζοντας εδώ και χρόνια μια δίκαιη κοινωνική πολιτική απέναντι σε ευπαθείς ομάδες πολιτών διένειμε και φέτος είδη διατροφής μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου με σεβασμό και διακριτικότητα  την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Απριλίου σε δικαιούχους συμπολίτες μας οι οποίοι ανήλθαν στους 400. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο την Τρίτη 23 Απριλίου με τους δημοτικούς του συμβούλους. Ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετείχαν στην διανομή ενώ χαιρέτησε και τους εργαζομένους του Κέντρου Κοινότητας που με σεβασμό και διακριτικότητα διένειμαν τα είδη.

Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς του καλοκαιριού του 2018

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου κατατέθηκαν τα πρώτα χρηματικά ποσά με τις αποζημιώσεις των πρώτων 70 πολιτών για τις  οικοσυσκευές τους οι οποίες καταστράφηκαν στις πλημμύρες της 28ης Ιουνίου 2018. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης των αποζημιώσεων για τους επόμενους πληγέντες δημότες.

Με μεγάλη κατάνυξη η Μεγάλη Εβδομάδα στον δήμο Νέστου

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στις εκκλησιές του Δήμου Νέστου όλη τη μεγάλη εβδομάδα όπου με μεγάλη κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι ακολουθίες των Παθών.

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους δημοτικούς του συμβούλους εκκλησιάστηκαν στην Ι. Μονή Νικητών στο Μακρυχώρι τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου όπου με κατάνυξη εψάλη το Τροπάριο της Κασσιανής. Αργότερα είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τις μοναχές για τρέχοντα ζητήματα της Μονής.

Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Καραγεωργίου, κα Κοσμίδου, την αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη και τον Στρατηγό κ. Γκράνα παρέστησαν στο Ιερό Ευχέλαιο που τελέσθηκε στο Γηροκομείο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου. Πλήθος πιστών του Δήμου αλλά και του Γηροκομείου παρέστησαν στην ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 25 Απριλίου, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Προάστιο όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος για τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία της Μ. Πέμπτης, συνοδευόμενος από τον Στρατηγό κ. Γκράνα, τους Αντιδημάρχους κ. Καραγεωργίου και κ. Σαββαΐδη καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου όπου παρακολούθησε με κατάνυξη την Ακολουθία των Αχράντων Παθών συνοδευόμενος από τον Στρατηγό κ. Γκράνα, τον Αντιδήμαρχο κ. Σαββαΐδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη καθώς και τους κα Δολδούκη, κ. Κοργιανόγλου και κ. Δρακίδη.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου, όπου κορυφώνεται το Θείο Δράμα, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ακολουθώντας την Εξόδιο Λιτανεία του Επιταφίου. Στη λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης κ. Στέφανος.

Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χρυσούπολης όπου παρακολούθησε με κατάνυξη την Τελετή Αναστάσεως. Πλήθος πιστών παρέλαβαν το Άγιο Φως ανταλλάσσοντας ευχές μετά το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης.

Επίσκεψη του δημάρχου Νέστου στο Γηροκομείο Χρυσούπολης για τις γιορτές του Πάσχα

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγεωργίου, την αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη και την Κοινωνική Λειτουργό κα Μπουγαλή επισκέφθηκαν τους τρόφιμους του Γηροκομείου Χρυσούπολης όπου τους πρόσφεραν δώρα ενόψει των εορτών του Πάσχα, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πατέρα Παύλο τρέχοντα θέματα του Γηροκομείου.

Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στον δήμο Νέστου

Παραμονή της εορτής του Αη Γιώργη πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η λειτουργία στο μεγαλόπρεπο νεόχτιστο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χρυσούπολης όπου πλήθος πιστών προσήλθε στο ναό μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Ακολούθησε με κάθε κατάνυξη η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους της ενορίας του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη στη Θεία Λειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Χρυσουπόλεως όπου χοροστάτησε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος.

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάσθηκε στους αντίστοιχους Ιερούς Ναούς Αγιάσματος, Πετροπηγής, Νέου Ξεριά, Χρυσοχωρίου και Δυσβάτου ο Αη Γιώργης όπου πλήθος πιστών των χωριών παρέστη στις λειτουργίες.

Ανήμερα του Αη Γιώργη, αρχές και φορείς της Πετροπηγής διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία παραδοσιακό λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού, στο οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους δημοτικούς του συμβούλους.

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των νέων παιδικών χαρών

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου επισκέφθηκαν τις παιδικές χαρές Ποντολιβάδου, Πετροπηγής, Πέρνης, Γραβούνας και Χρυσοχωρίου ενόψει της τοποθέτησης νέων παιδικών κατασκευών-παιχνιδιών προς αντικατάσταση των παλαιών τα οποία δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές. Τη Μεγάλη Πέμπτη τοποθετήθηκαν νέες παιδικές χαρές στο Χρυσοχώρι, στο Ποντολίβαδο και στην Πετροπηγή.

Στον οικισμό των Ρομά στο Χρυσοχώρι ο δήμαρχος Νέστου

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγεωργίου επισκέφθηκαν τον οικισμό ΡΟΜΑ Χρυσοχωρίου όπου γίνονται  παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση της πλατείας και της παιδικής χαράς στην περιοχή τους.

Δημοτικό Συμβούλιο 24ης Απριλίου

Την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση λόγω έλλειψης απαρτίας μελών το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποχώρησε από τη συνεδρίαση όλη η αντιπολίτευση. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 15:30 με απαρτία της Δημοτικής ομάδας του Δημάρχου. Ήταν το τελευταίο συμβούλιο με θέματα που έπρεπε να περάσουν πριν τις εκλογές.

Στα ημερησίας θέματα εγκρίθηκαν:

  • Η τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων
  • Η πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για πυροπροστασία, 10 εργατών για 3 μήνες
  • Η επιλογή υδρονομέων άρδευσης (11 υδρονομείς για την θερινή περίοδο)
  • Η οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρκαδιάς
  • Η οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδευτού «Ορφέας»
  • Η συνδιοργάνωση του Δήμου Νέστου στη μουσική εκδήλωση «Πλάι στο κύμα» η οποία θα πραγματοποιηθεί 26,27 και 28 Ιουλίου 2019
  • Η υποβολή αιτήματος για έκτακτη επιχορήγηση προμήθειας λαμπτήρων για το κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου καθώς και για το 1Ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης
  • Η υποβολή αιτήματος για έκτακτη επιχορήγηση για εργασίες ελαιοχρωματισμού στο Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης
  • Η ανέγερση καλλιτεχνικού μνημείου στην Τοπική Κοινότητα Αβραμηλιάς Δήμου Νέστου

Στα έκτακτα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν:

  • Η αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο: «Έργα Οδοποιίας Δημοτικής Ενότητας Ορεινού (Ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις κλπ) προϋπολογισμού ύψους 308.000,00 ευρώ
  • Η υπ’ αριθμ. 5046/2018 μελέτη για το έργο «Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών του Δήμου Νέστου»

Πρωτομαγιά στον δήμο Νέστου

Την Πρωτομαγιά γιόρτασαν με ιδιαίτερο κέφι όλοι οι δημότες του Νέστου οι οποίοι ξεχύθηκαν στην εξοχή προκειμένου να «ξεφύγουν» για λίγες ώρες από την καθημερινότητά τους. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου και κ. Καϊντατζόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη και την υποψήφια δημοτική σύμβουλο κα Δολδούκη Λεμονιά επισκέφθηκαν το χωριό του Αγίου Κοσμά και την περιοχή της Κρύας Βρύσης ενώ αργότερα μετέβησαν στο Χαϊδευτό όπου και εκεί είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν για λίγο στο γλέντι που οργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.

Το Προάστιο τίμησε τον Άγιό του

Παραμονή της εορτής του Αγίου Αθανασίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Προάστιο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Σαββαΐδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη.

Με λαμπρότητα η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στη Ζαρκαδιά

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Ζαρκαδιά συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Σαββαΐδη, κ. Καϊντατζόπουλο και κα Κοσμίδου, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσή και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Άμεση αποκατάσταση της βλάβης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΝ

Μετά από βλάβη, που προέκυψε στον κεντρικό αγωγό Χρυσούπολης κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 3 Μαΐου, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΝ υπό την επίβλεψη του Προέδρου κ. Αργυράκη Μιχάλη επενέβησαν άμεσα και κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Σε πυρετό εκλογικής ετοιμότητας ο δήμος

Ο Δήμος Νέστου παρέμεινε ανοιχτός το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου προκειμένου να παραχωρούνται τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την κατάρτιση των συνδυασμών των υποψήφιων Δημάρχων του Δήμου Νέστου.

Άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής και του δήμου στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο Χαϊδευτό

Την Κυριακή 5 Μαΐου ξέσπασε φωτιά στο γήπεδο του Χαϊδευτού όπου αμέσως έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και η υδροφόρα του Δήμου αποκαθιστώντας το πρόβλημα.

Με πλήρες ψηφοδέλτιο ο δήμαρχος Νέστου και επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία με Όραμα»

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και εκ νέου υποψήφιος κατέθεσε το πρωί της Κυριακής 5 Μαΐου τη δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού «Πορεία με Όραμα» συνοδευόμενος από τον κ. Βαλσαμίδη και τη νομικό σύμβουλο κα Καγιά με 146 υποψηφίους συμβούλους. Ο Δήμαρχος κατέθεσε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο όχι μόνο στη Χρυσούπολη αλλά και σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ

Το 3ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ Δήμου Νέστου ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 5 Μαΐου με τον τελικό αγώνα μεταξύ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης και της ομάδας ΤΕΩΣ B.C. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση, ενώ απένειμε τα μετάλλια και τα κύπελλα στις ομάδες. Οι διοργανωτές του τουρνουά ευχαρίστησαν τον Δήμο Νέστου για την οικονομική ενίσχυση-στήριξη του θεσμού. Πλήθος κόσμου παρέστη στο Κλειστό Γυμναστήριο, ενώ μετά ακολούθησε φιέστα για τη λήξη του πρωταθλήματος.

Με τη στήριξη του δήμου ο τελευταίος αγώνας της σεζόν για την ομάδα του Νέστου

Την Κυριακή 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας του Νέστου και της Π.Ο. Τρίγλιας στη Χαλκιδική. Ο Δήμος διέθεσε λεωφορεία για τη μετακίνηση των φιλάθλων.

*Δελτίο Τύπου