Δήμος Νέστου: Μια ομάδα στο facebook προκάλεσε την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής

Η διοίκηση του δήμου ζήτησε την αλλαγή της «παραπλανητικής» ονομασίας της ομάδας στο facebook με την ονομασία «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ» κάνοντας λόγο για νομικές συνέπειες οι οποίες θα εφαρμοστούν

Την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του δήμου Νέστου και του δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη προκάλεσε η δημόσια ομάδα στο facebook με την ονομασία «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ», με τη διοίκηση του δήμου να κάνει λόγο για κατάχρηση της ονομασίας, προσθέτοντας ότι «η Δημοτική Αρχή Νέστου ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται, πόσο δε μάλλον δεν δέχεται απειλές».

Διευκρινίζει, επίσης, ότι η επίσημη ενημέρωση των πολιτών γίνεται μόνο μέσω της επίσημης σελίδας «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ» εδώ και προσθέτει ότι «η αναφορά σε ιστοσελίδα του Δήμου που να τη διαχειρίζεται μη εξουσιοδοτημένος είναι και η μοναδική πανελλήνια περίπτωση».

Η ανακοίνωση του δήμου Νέστου

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε πρόβλημα (θέμα) με δημόσια σελίδα-ομάδα στο Facebook, με την ονομασία «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ». Επειδή η ονομασία αυτή παραπέμπει σε επίσημη σελίδα του Δήμου Νέστου και κατά συνέπεια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μη αρμόδιους ή μη εξουσιοδοτημένους διαχειριστές, ζητήθηκε η αλλαγή της «παραπλανητικής» ονομασίας της ιστοσελίδας. Σε απάντηση δε της εύλογης αντίδρασης προστέθηκε η λέξη «πολίτες» κάτω από τη φράση «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ», χωρίς να μεταβάλλονται τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης σελίδας.

Σίγουρα η νέα Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης στηρίζει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, της οποιασδήποτε άποψης στο πλαίσιο του Νόμου και της αξιοπρεπούς κριτικής. Δεν μπορεί όμως να επιτρέπει κατάχρηση της ονομασίας «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ» με τρόπο παραπλανητικό. Η ειδική νομική συνεργάτης του Δήμου ενημέρωσε τους διαχειριστές κατ΄αρχήν τηλεφωνικά, με σκοπό τη διόρθωση της ονομασίας, αλλά και την αποφυγή δημιουργίας παράνομων ενεργειών.

Βασική αρχή της νέας Διοίκησης του Δήμου Νέστου και του Δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη είναι η επίσημη ενημέρωση του πολίτη μέσω της επίσημης σελίδας «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ», καθώς επίσης και η συλλογή προβλημάτων και παραπόνων από αρμόδιους που θα ασχολούνται με την επίλυσή τους.

Άλλωστε η αναφορά σε ιστοσελίδα του Δήμου που να τη διαχειρίζεται μη εξουσιοδοτημένος είναι και η μοναδική πανελλήνια περίπτωση, η οποία θα έπρεπε να προβληματίσει τους διαχειριστές και να επέλθει η νομιμότητα. Αντί αυτού όμως επέλεξαν να παραπληροφορούν και να προσπαθούν κρυπτόμενοι στο πλήθος με αναφορές περί ψεύτικων απειλών σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν το αποτέλεσμα.

Σύντομα θα αντιληφθούν ότι η Δημοτική Αρχή Νέστου ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται, πόσο δε μάλλον δεν δέχεται απειλές. Η εφαρμογή του Νόμου και οι νομικές συνέπειες θα εφαρμοστούν καθώς δεν μπορεί κάτι που αφορά το όνομα του Δήμου Νέστου να επιτρέπεται σε οιονδήποτε να χρησιμοποιεί αυθαίρετα.

Η κριτική στη Δημοτική Αρχή πρέπει και μπορεί να γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο χωρίς την ψευδαίσθηση που αποκομίζει κάποιος όταν γράφει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ότι απευθύνεται στη νόμιμη Αρχή και όχι στους διαχειριστές που εκπροσωπούν τον εαυτό του και το παρεάκι τους.