Κοινή πορεία των δήμων Νέστου, Τοπείρου και Ζλάτογκραντ στην ιατρική τηλεφροντίδα

Συνάντηση εργασίας στην Χρυσούπολη των εταίρων του έργου e-SOHECA που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Ελλάδα - Βουλγαρία

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου e-SOHECA που είναι οι Δήμοι Νέστου, Τοπείρου και Ζλάτογκραντ και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Greece-Bulgaria. Η σύσκεψη διοργανώθηκε από το Δήμο Νέστου.

Ο Δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ανέφερε μεταξύ άλλων πως γίνεται κάθε αναγκαία ενέργεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη αποτελεσματικότητα του έργου. Το e-SOHECA αφορά την ιατρική τηλεφροντίδα με έξυπνες συσκευές μέτρησης δεδομένων υγείας του πληθυσμού, με τη βοήθεια και τη χρήση νέας τεχνολογίας και ιντερνετικών εφαρμογών. Στο Δήμο Νέστου έχουν εγκατασταθεί τα μηχανήματα και έγινε η εγκατάσταση του λογισμικού.

Στο workshop έλαβαν μέρος εκτός από τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέστου Βασίλης Ιορδανίδης, η δημοτική σύμβουλος Νέστου Μαρία Γατούλα, υπάλληλοι των Δήμων Νέστου και Τοπείρου Ξάνθης και άλλοι άμεσα εμπλεκόμενοι.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΛΕΓΜΑ ΑΕ Διονύσης Καλλικούρδης αναφέρθηκε στο σκοπό και στους βασικούς λόγους ανάπτυξης του έργου e-Social Health Care, γνωστοποίησε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα κι ανέφερε πως ο εξοπλισμός στο Δήμο Νέστου έχει ελεγχθεί για την καλή λειτουργία του συστήματος.