Δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων στον Δήμο Νέστου

Μια αξιέπαινη πράξη δύο Γερμανών και ενός Έλληνα κατοίκου του Δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα

Μια πολύ σημαντική δωρεά πραγματοποιήθηκε από κατοίκους του Δήμου Νέστου, με την παραχώρηση 3 αναπηρικών αμαξιδίων και 11 περιπατητήρων «Πι», που προορίζονται για δημότες του Δήμου Νέστου. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των Γερμανών δημοτών από το Μοναστηράκι Kurt Schibraki, Klaus Pieper, αλλά και του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στόχος του παραπάνω εγχειρήματος είναι η έμπρακτη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα, προασπίζοντας το θεμελιώδες δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνία.

Με την προμήθεια του εξοπλισμού αυτού αναμένεται να ενισχυθεί το υπό κατασκευή Κέντρο Άνοιας του Δήμου Νέστου το προσεχές διάστημα, το οποίο θα λειτουργεί με την επιμέλεια και τη φροντίδα της Διεύθυνσης Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Καβάλας και θα διαθέτει σε καθημερινή βάση αντίστοιχο νοσηλευτικό προσωπικό και ψυχιάτρους του Νοσοκομείου.

Ο Δήμος Νέστου και ο δήμαρχος, Σάββας Μιχαηλίδης, ευχαριστούν θερμά τους δημότες για την ευγενική δωρεά.