Δήμος Νέστου: Ανοίγει παραποτάμιο μονοπάτι στην Κεραμωτή

Ολοκληρώνεται η νέα οικοτουριστική διαδρομή για την παρατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας του Εθνικού Πάρκου της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

O Δήμος Νέστου στο πλαίσιο του έργου με ακρώνυμο «BIO2CARE» το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία Interreg V-A Greece-Bulgaria 2014-2020, ολοκληρώνει σε λίγο την κατασκευή μιας νέας οικοτουριστικής διαδρομής – μονοπατιού για την παρατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΑΜΘ) στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Κεραμωτής.

Το μονοπάτι είναι σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει κάθε επισκέπτη της περιοχής, προσφέροντας ταυτόχρονα εγκαταστάσεις ειδικών προδιαγραφών για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η διαδρομή ξεκινά από το Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΠΑΜΘ που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Κεραμωτής και εκτείνεται βόρεια – βορειανατολικά μέσα από το παρακείμενο δάσος με συνολικό μήκος περίπου 610 μέτρα. Η περιοχή έχει έντονο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, και με την υλοποίηση της ήπιας αυτής οικοτουριστικής διαδρομής εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών προς το Δήμο Νέστου ως εταίρος στο προαναφερόμενο διασυνοριακό έργο.

Με την ολοκλήρωση αυτής της δράσης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, προώθηση των υπηρεσιών οικοσυστήματος συμπεριλαμβανομένων του δικτύου NATURA 2000, και πράσινων υποδομών και στην δυνατότητα επισκεψιμότητας από άτομα με ειδικές ανάγκες (κατασκευή ενός επίπεδου μονοπατιού με μέγιστη κλίση εδάφους 5%).

Σκοπός του έργου είναι να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου, μέσω της πεζοπορίας, με σκοπό την προβολή και αξιοποίηση του φυσικού και του πολιτισμικού περιβάλλοντος.