Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τον Δήμαρχο Νέστου

Στο επίκεντρο οι χρηματοδοτήσεις των μελετών τις οποίες υπέβαλε η ΔΕΥΑΝ για την ύδρευση της Κεραμωτής και την τηλεμετρία-Ποια έργα αφορούν

Στον Δήμο Νέστου βρέθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Σάββα Μιχαηλίδη για θέματα τα οποία αφορούν τον Δήμο.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν οι χρηματοδοτήσεις ύψους 2.200.000 εκ. ευρώ και 1.500.000 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, όπου αφορούν στην έγκριση χρηματοδότησης των μελετών που υπέβαλε η ΔΕΥΑΝ στη σχετική πρόσκληση τον Ιούνιο του 2020 για την Ύδρευση Κεραμωτής και την τηλεμετρία. Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια θα πραγματοποιηθούν από τη ΔΕΥΑ Νέστου.

Πρόκειται για έργα τα οποία θα επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα των οικισμών Κεραμωτής-Χαϊδευτού-Μοναστηρακίου, διασφαλίζοντας επάρκεια πόσιμου νερού σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Νέστου έθεσε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο σχεδιασμό του αναπτυξιακού προγραμματισμού στον κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση  επισκέψεων με υπηρεσιακούς παράγοντες για πραγματοποίηση τεχνικών συναντήσεων με  υπηρεσίες των Δήμων στο πλαίσιο προγραμματισμού του νέου ΕΣΠΑ και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα θέματα που αφορούν τον ΔήμοΝέστου, αλλά και την πρόθεση για την επίλυσή τους.

Στη συνάντηση τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο συνόδευαν ο Χωρικός Αντ/ρχης κ. Αντωνιάδης, ο Θεματικός Αντ/ρχης Ανάπτυξης κ. Σιμιτσής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πολίτης, ο Αντ/αρχής Αλιευτικής Πολιτικής κ. Καραγιώργης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γάκης και ο  Ειδικός Σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος.

Από τον Δήμο παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιορδανίδης, ο Δ/ντής ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφας, ο ειδικός συνεργάτης κ. Παπαδόπουλος, ο Χωρικός Αντ/ρχος Κεραμωτής κ. Βλάχος ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Δουκαλιάνος και οι Αντ/ρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και έργων κ. Πουταχίδης, κ. Χιώτης και κ. Κιοτζένης.