Ο δήμαρχος Παγγαίου για τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών

Το Γραφείο Τύπου του δήμου Παγγαίου εξέδωσε ανακοίνωση του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

«Ο δήμος Παγγαίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή μας και ιδιαίτερα της έντονης και παρατεταμένης χιονόπτωσης – χιονοθύελλας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 10-1-2017. Η πρωτοφανής κακοκαιρία άφησε πίσω της πολλά προβλήματα σε όλη την έκταση του δήμου. Από την πρώτη ώρα ο δήμος Παγγαίου καταβάλλει ένα τιτάνιο αγώνα προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες για τους συνδημότες μας, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς το φαινόμενο είχε μεγάλη διάρκεια και ένταση.

Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών συγκεκριμένα: 19  JCB, 3 graders, , 1 εκσκαφέας, 1 bobcat, 2 υδροφόρες, 1 αποφρακτικό, 12 τρακτέρ, φορτηγά, ημιφορτηγά και 3 εκχιονιστικά μηχανήματα με αλατιέρες. Ιδιαίτερα για τα εκχιονιστικά μηχανήματα ο δήμος προχώρησε στη μίσθωσή τους από ιδιωτική εταιρεία πριν την έναρξη της χιονόπτωσης έτσι ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατόν καλύτερη ετοιμότητα.

Από σήμερα την προσπάθεια του δήμου συνδράμει και ο Ελληνικός Στρατός με ένα grader και έναν εκσκαφέα.

Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας σε περιπτώσεις ολιγωρίας που μπορεί να υπήρξαν. Ο αγώνας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι να επανέλθει ο δήμος στην κανονικότητά του. Για τυχόν σοβαρά προβλήματα παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες του δήμου.

Ευχαριστώ για την κατανόησή σας».

Ο δήμαρχος Παγγαίου
Φίλιππος Αναστασιάδης