Η ΚΕΔΕ στηρίζει ομόφωνα Αναστασιάδη για το θέμα των διμήνων

Η Κεντρική Ένωση Δήμων θα ζητήσει νομοθετική ρύθμιση για να μη «σέρνονται» στις δικαστικές αίθουσες οι δήμαρχοι, καθώς και το «πάγωμα» των πιθανών επερχόμενων διώξεων σε βάρος του δημάρχου Παγγαίου

Την ομόφωνη στήριξη των μελών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας έλαβε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης για το θέμα της καταγγελίας του τέως δημάρχου Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη για τις προσλήψεις διμήνων, συνέπεια της οποίας ήταν οι αποφάσεις από το 2011 και μετά να κριθούν από τον Επιθεωρητή του ΑΣΕΠ παράνομες και να συνιστούν παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέθεσε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο προεδρείο της ΚΕΔΕ το ιστορικό της υπόθεσης και τη δυσχερή θέση στην οποία πιθανά θα περιέλθουν όλοι οι δήμοι που καλύπτουν τις  ειδικές κατά περίπτωση ανάγκες τους με προσλήψεις διμήνων εκτός  ΑΣΕΠ και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔE Γιώργο Πατούλη για πλήρη νομική και πολιτική κάλυψη.

Η ΚΕΔΕ θα ζητήσει νομιμοποιητική νομοθετική ρύθμιση-σκούπα η οποία θα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, προκειμένου να μη «σέρνονται» στις δικαστικές αίθουσες οι δήμαρχοι, καθώς και το «πάγωμα» των διώξεων σε βάρος του κ. Αναστασιάδη που πιθανότατα θα αρχίσουν σύντομα.