Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του δήμου Παγγαίου για την Καθαρά Δευτέρα

Ηρακλείτσα και Πέραμος είχαν την τιμητική τους και οι γεμάτοι πεζόδρομοι των παραλιακών οικισμών θύμισαν κάτι από... καλοκαίρι

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, αλλά και οι επισκέπτες, παρακολούθησαν την Καθαρά Δευτέρα τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Παγγαίου και τα έθιμα της ημέρας, στον παραλιακό πεζόδρομο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου καθώς και στον λιμενίσκο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ηρακλείτσας.

Λίγο μετά τις 11:00 π.μ. άρχισε να σερβίρεται η φασολάδα, η λαγάνα και τα υπόλοιπα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα. Ο χορός και το τραγούδι από Πολιτιστικούς Συλλόγους και μουσικά σχήματα κυριαρχούσε, με το γλέντι να συνεχίζεται αμείωτο ως το μεσημέρι, όπως αμείωτος ήταν και ο αριθμός των πολιτών που συνέρρευσαν για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας που σηματοδοτούν την έναρξη της Σαρακοστής στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου ευχαριστεί θερμά τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών Παρασκευά Γρηγοριάδη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου Γεράσιμο Ζουμπλιό, τον πρόεδρο των Παιδικών Εξοχών Νέας Περάμου Αναστάσιο Μεταξά, τους χορηγούς Philippos Olives και Αφοί Τσατσούλη για τα νηστίσιμα εδέσματα που προσέφεραν, καθώς και το προσωπικό του δήμου Παγγαίου, που  συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης των εκδηλώσεων, γεγονός που αποδείχτηκε και από την αθρόα συμμετοχή του κόσμου.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Νέας Ηρακλείτσας, που επωμίστηκαν το κύριο βάρος της διοργάνωσης της εκδήλωσης στην Τοπική τους Κοινότητα, συνεισφέροντας ενεργά και συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυλής «Προφήτης Ηλίας» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιφιλίππων που συμμετείχαν με τα χορευτικά τους τμήματα.