Έκκληση από τον Μάκη Ζουμπλιό να σταματήσει η «νόσος» των πυρκαγιών από αμέλεια

Η φωτιά που ξέσπασε τη Μεγάλη Πέμπτη στον χείμαρρο της Νέας Περάμου από καθαρή συγκυρία δεν επεκτάθηκε σε αμπελώνες και ελαιώνες με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας να προειδοποιεί ότι την επόμενη φορά μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπάει φωτιά στον χείμαρρο της Νέας Περάμου και όπως φαίνεται δε θα είναι και η τελευταία, αν συνεχιστεί η αμέλεια αγροτών, αλλά και απλών πολιτών.

Αυτό διατείνεται με έμφαση-και όχι άδικα-ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου βρέθηκε στο σημείο, καθοδηγώντας τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης και τους εθελοντές.

Η φωτιά μπορεί να φαινόταν «αθώα», όμως αν άλλαζε ο αέρας, αν δεν άρχιζε να βρέχει λίγο μετά το ξέσπασμά της ή αν δεν είχε επέμβει άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα επεκτείνονταν σε ελαιώνες και αμπελώνες και θα προκαλούσε ανυπολόγιστες ζημιές στην παραγωγή των αγροτών που διατηρούν καλλιέργειες πέριξ του χειμάρρου.

Ο κ. Ζουμπλιός, αφού ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης για την άμεση ανταπόκρισή της, απευθύνει μέσω του KAVALAPOST έκκληση προς τους αγρότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις καύσεις των αγροτικών υπολειμμάτων και πάντα σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και σε κάθε κάτοικο, επισκέπτη ή τουρίστα να είναι προσεκτικοί, καθώς η πρόκληση φωτιάς που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις δεν είναι κάτι… δύσκολο, ειδικά τώρα που μπαίνουμε χρονικά στην «επικίνδυνη ζώνη».