Δήμος Παγγαίου: Ζημιές σε καλλιέργειες από την καταιγίδα-Η ραγδαιότητα άγγιξε τους 200 τόνους νερού ανά στρέμμα

Τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού την δέχτηκε η Δημοτική Ενότητα Ορφανού, η οποία επλήγη περισσότερο και από το χαλάζι-Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί στο Νομό Καβάλας τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Η ξαφνική καταιγίδα που πέρασε από το Νομό Καβάλας το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαΐου 2017 (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) άφησε πίσω της και καταστροφές σε καλλιέργειες, πέρα από τόνους νερού που έπεσαν μέσα σε λίγη ώρα, ιδίως στον δήμο Παγγαίου.

Ειδικότερα, πυρήνας προερχόμενος από τα Βορειοδυτικά έδωσε έντονα καιρικά φαινόμενα σχεδόν σε όλο τον δήμο Παγγαίου. Τα φαινόμενα περιείχαν έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χαλαζοπτώσεις από τις οποίες τα τυχόν αρνητικά αποτελέσματα στις καλλιέργειες θα φανούν τις επόμενες μέρες.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις χαλαζοπτώσεις είναι στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού. Χαρακτηριστικό της ραγδαιότητας της καταιγίδας είναι ότι ο μέσος όρος βροχόπτωσης άγγιξε τα 10 mm ήτοι 10 τόνους νερού ανά στρέμμα με την ένταση να πιάνει τον εντυπωσιακό αριθμό τον 200 mm, δηλαδή 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα κάθε ώρα.

«Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών όπου παρακολουθούσαμε την πορεία του πυρήνα ήμασταν σε συνεχή επαφή με τον χειριστή τον αντιχαλαζικών κανονιών ηχοβολής ώστε να μπουν σε λειτουργία την κατάλληλη στιγμή. Ο πυρήνας ήταν πολύ μεγάλος και είχε μεγάλη ένταση και δυναμική. Το ύψος, δε, των νεφών του άγγιξε και τα 11 χιλιόμετρα.

»Από την πλευρά μας και μέσα από το site του meteoperamos (δείτε το site μετεωρολογικών προγνώσεων εδώ) και με τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου, μαζί με τον δήμο Παγγαίου, παρακολουθούμε την καιρική εξέλιξη», δήλωσε στο KAVALAPOST ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός.

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στο site του meteokav εδώ.