Έτρεξαν και φέτος στη μνήμη του Δημήτρη Τσαμκιράνη

«Τσαμκιράνεια 2017»: Ο δήμος Παγγαίου τίμησε τον ήρωα των Ελευθερών

Διεξήχθη το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 στον δήμο Παγγαίου ο αγώνας δρόμου «Τσαμκιράνεια 2017»  με τη συμμετοχή δρομέων σε τέσσερις κατηγορίες, με αφετηρία τη Νέα Πέραμο και τερματισμό στο μνημείο του Δημήτρη Τσαμκιράνη στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών. Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του ήρωα, Δημήτρη Τσαμιράνη που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής των τούρκικων στρατευμάτων στην Κύπρο.

Στην κατηγορία των ανδρών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Παντελής Καλλιμάνης, τη δεύτερη ο Ναούμ Γκουζάκης και την τρίτη ο Μάνος Σιδηρόπουλος. Στην κατηγορία των γυναικών το χρυσό μετάλλιο απέσπασε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, το αργυρό η Ευαγγελία Βακιπούλου και το χάλκινο η Στέλλα Βάβλα. Στις κατηγορίες των ανηλίκων από τις κορασίδες, την πρώτη θέση κατέλαβε η Πελαγία Ευδοκίου, τη δεύτερη η Ελένη Γκουγκούλη και την τρίτη η Χριστίνα Βούλγαρη, ενώ στους εφήβους, πρώτος  ήρθε ο Ευάγγελος Παρασκευούδης, δεύτερος ο Μίμα Δούμα και τρίτος ο Κωνσταντίνος Σπανδωνίδης.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερών, στη μνήμη του ήρωα έφεδρου Ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση απηύθυναν χαιρετισμό ο αδελφός του τιμώμενου Ανθυπολοχαγού Παναγιώτης Τσακμιράνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Καβάλας «Ο Ακρίτας» Σπυρίδων Γεωργιάδης και το  μέλος του Συλλόγου Καταδρομέων Νομού Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» Ευθύμιος Πετρίκογλου.

Στην τελετή το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Νομού Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Aντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί  και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών.