Συνάντηση του δημάρχου Παγγαίου με τον νέο επενδυτή των Λουτρών Ελευθερών

Οι κ. κ. Αναστασιάδης και Χαρακίδης συζήτησαν επί των προτάσεων προσέγγισης της επενδυτικής πρότασης αλλά και για τη σημασία της αυστηρής τήρησης των περιβαλλοντικών όρων

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης δέχθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 την επίσκεψη του νέου επενδυτή των Λουτρών Ελευθερών κ. Χαρακίδη και συζήτησαν επί των προτάσεων προσέγγισης της επενδυτικής πρότασης που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, με λύσεις φιλικές προς περιβάλλον και παράλληλα, χωρίς να διαταράσσουν το ύφος της περιοχής.

Ο επενδυτής δήλωσε ότι στο εγχείρημα επιθυμεί να είναι κοντά η τοπική κοινωνία και οι τοπικές αρχές, καθώς και ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τη Δημοτική Αρχή για σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την επένδυση, η οποία θα διαμορφώσει μια πρωτότυπη πρόταση αναψυχής και ευεξίας για τη χώρα, σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Ο κ. Αναστασιάδης, αφού ευχαρίστησε τον επενδυτή για την ενημερωτική επίσκεψη, εκδήλωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση της επένδυσης στο χώρο των Λουτρών Ελευθερών, η οποία βρίσκεται στη διαχείριση της «Εργοανάπτυξη ΑΕ» και θα ενισχύσει τη συνολική εικόνα της περιοχής, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και μεταξύ άλλων θα αυξήσει το τοπικό εισόδημα γενικότερα.

Ο δήμαρχος, ακολούθως, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της αυστηρής τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, της αγαστής συνεργασίας με εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Δασαρχείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, καθώς και της ευρείας διαβούλευσης επί του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου που θα προκύψει, ώστε η αναπτυξιακή επένδυση να σχεδιαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον και στους όρους αειφορικότητας.