«Αναθερμαίνεται» η ανάπτυξη του δήμου Παγγαίου με το Γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας παραχωρεί και επίσημα τη χρήση του Γεωθερμικού πεδίου στη ΔΕΥΑ Παγγαίου για τη θέρμανση των γειτονικών οικισμών και για θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Ορόσημο για την ανάπτυξη του δήμου Παγγαίου χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΑΔΑ:6ΒΥΚΙΔΞ-ΩΣΜ) η οποία δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στη Διαύγεια και παραχωρεί τη χρήση του Γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου στη ΔΕΥΑ Παγγαίου.

Το γεωθερμικό υγρό θερμοκρασίας 87 βαθμών Κελσίου θα χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση των γειτονικών οικισμών και για θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Επίσης, θα μεταφερθεί στην παρακείμενη δημοτική έκταση 10.000 στρεμμάτων προς προσέλκυση επενδυτικών προτάσεων.

Το έργο θα μπει άμεσα σε φάση υλοποίησης και θα δημοπρατηθεί με χρήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με σκοπό το Γεωθερμικό πεδίο να χρησιμοποιηθεί είτε για οικιακή χρήση (τηλεθέρμανση) είτε για επαγγελματική (θερμοκήπια), δίνοντας νέα αναπτυξιακή προοπτική στον δήμο και στον Νομό μέσα από τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.