Χρήστος Μποσμπότης για TAP: Άλλες εταιρίες που έχουν υποχρέωση δεν απέδωσαν ποτέ ούτε ένα ευρώ στις τοπικές κοινωνίες

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου ευελπιστεί ότι με τα 280.000 ευρώ που υπολείπονται για την προβολή της ΠΑΜ-Θ στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της εταιρίας δε θα μείνει αυτή τη φορά εκτός... σποτ ο δήμος Παγγαίου

Με αφορμή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να κατανεμηθεί το ποσό των 5.750.000 ευρώ που θα αποδοθεί από τον TAP στις Περιφερειακές Ενότητες (δείτε την απόφαση εδώ), αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης επαναφέρει το θέμα του σποτ το οποίο προβλήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews και το οποίο δεν έδειξε κανένα πλάνο από τον δήμο Παγγαίου, ευελπιστώντας μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι με τις 280.000 ευρώ που υπολείπονται για την προβολή της ΠΑΜ-Θ αυτή τη φορά δε θα αποκλειστεί ο δήμος, ενώ σχολιάζει δηκτικά ότι «σε αντίθεση με τον ΤΑΠ, άλλες εταιρίες που έχουν ανάλογη υποχρέωση (σ.σ.: κοινωνική εταιρική ευθύνη), ποτέ μέχρι σήμερα δεν απέδωσαν στις τοπικές κοινωνίες ούτε ένα ευρώ».

Διαβάστε τι έγραψε ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου

Με την απόφαση 44/2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της 29-3-2017 αποφασίστηκε πως θα κατανεμηθεί το ποσό των 5.750.000 ευρώ που θα αποδοθεί από τον ΤΑΠ στην Περιφέρεια στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί τουριστική προβολή μέσω σποτ του EURONEWS με το ποσό των 350.000€. Για το πρώτο σποτ που ήδη προβάλλεται στοEuronews δαπανήθηκε το ποσό των 70.000€. Υπολείπονται 280.000€ για παρόμοιες δράσεις προβολής, οπότε πιστεύω ότι θα καλυφθούν διαφημιστικά και περιοχές που δεν περιελήφθησαν στο πρώτο σποτ. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι από το κονδύλιο αυτό θα χρηματοδοτηθούν και άλλες δράσεις, όπως η αγορά εκχιονιστικών μηχανημάτων, η ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και της υγείας καθώς και η χρηματοδότηση εργαστηρίων του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Σε αντίθεση με τον ΤΑΠ, άλλες εταιρίες που έχουν ανάλογη υποχρέωση, ποτέ μέχρι σήμερα δεν απέδωσαν στις τοπικές κοινωνίες ούτε ένα ευρώ.