Ενημερωτική εκδήλωση για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στον δήμο Παγγαίου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης στην Ελευθερούπολη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 με ομιλητές τους Διαμαντή Σταγγίδη και Μιχάλη Αποστολίδη

Ο δήμος Παγγαίου μαζί με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο-Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για την «Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στο υπόλοιπο του δήμου Παγγαίου και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης στην Ελευθερούπολη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00.

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης

  • 18:00-18:15 Προσέλευση συμμετεχόντων
  • 18:15-18:30 Χαιρετισμοί
  • 18:30-18:50 «Εννοιολογική προσέγγιση του Δάσους και της Δασικής έκτασης στο πεδίο κατάρτισης των Δασικών Χαρτών», Διαμαντής Σταγγίδης, Δασολόγος, Προϊστάμενος τμήματος δασικών χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας, εισηγητής του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.
  • 18:50–19:10 «Διευκρινίσεις-παρεμβάσεις στη διαδικασία των Δασικών Χαρτών-Προβλήματα που εντοπίζονται ανά περιοχή», Μιχάλης Αποστολίδης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, πρόεδρος του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Νομού Καβάλας, εισηγητής του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
  • 19:10-20:00 Ερωτήσεις-Συζήτηση

Η εκπόνηση των Δασικών Χαρτών στον Νομό Καβάλας είναι ένα δημόσιο έργο το οποίο ξεκίνησε η ΕΚΧΑ αναθέτοντας το 15% του Νομού Καβάλας σε ιδιώτες μελετητές. Μετά από μακρόχρονες καθυστερήσεις και αλλεπάλληλες αλλαγές των νόμων, οι χάρτες αυτοί που παρέμεναν στα συρτάρια, αναμορφώθηκαν εκ βάθρων και αναρτήθηκαν από την Διεύθυνση Δασών του Nομού.

Η υλοποίηση του υπόλοιπου 85% ανατέθηκε μετά από αίτημά της, στη Διεύθυνση Δασών του Νομού και θα ολοκληρωθεί αποκλειστικά με την εργασία των υπαλλήλων του δημοσίου, εξοικονομώντας έτσι δημόσιο χρήμα, στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Με αυτό το σκεπτικό, καλείται κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης και εμπλεκόμενος επιστήμονας να παραβρεθεί στην εκδήλωση ώστε να ενημερωθεί για την πρόσφατη ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στο υπόλοιπο του δήμου Παγγαίου και για τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.