Μείωση προεξοχών των πεζοδρομίων στη Νέα Πέραμο: «Ανάσα» για τη διέλευση των οχημάτων

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νέας Περάμου φαίνεται να γίνεται πράξη, προς όφελος των οδηγών και των πεζών, αλλά και της ασφάλειας των ίδιων των κατοίκων του χωριού

Μετά από αίτημα του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκη Ζουμπλιού και του Τοπικού Συμβουλίου, οι οποίοι μετέφεραν στην αρμόδια επιτροπή του δήμου Παγγαίου την ανάγκη για τη μείωση των προεξοχών στα πεζοδρόμια της Νέας Περάμου, προκειμένου να κινούνται πιο ελεύθερα τα αυτοκίνητα, αλλά να παραμένει ασφαλής και η κίνηση των πεζών, η επιτροπή υπερψήφισε την εν λόγω απόφαση, με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και την αντιδήμαρχος Ελένη Μπενή να δίνουν εντολή για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Ήδη οι περισσότερες προεξοχές έχουν μειωθεί και σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει και η αποκατάστασή τους.

«Η μείωση των προεξοχών των πεζοδρομίων ήταν ένα χρόνιο αίτημα τόσο των κάτοικων όσο και του Τοπικού Συμβουλίου, με την αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών να αναλαμβάνει την προώθηση και εν τέλει την υλοποίησή του. Εξαιτίας αυτών των εσοχών έχουν γίνει πάρα πολλά ατυχήματα με υλικές ζημιές σε οχήματα, ενώ μεγάλα φορτηγά είχαν πρόβλημα στην μετακίνησή τους μέσα στις οδού, όπου υπήρχαν αυτές οι εσοχές. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν είχαμε κάποια πυρκαγιά στο χωριό και δε θα μπορούσε να χωρέσει ένα πυροσβεστικό όχημα εξαιτίας των εσοχών», δηλώνει στο KAVALA POST ο κ. Ζουμπλιός.