Σύσκεψη στο Παγγαίο για την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου, καθορίστηκε ο συντονισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο

Με την αθρόα συμμετοχή  όλων των εμπλεκόμενων φορέων και απτά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε η τακτική σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για τις πλημμύρες και χιονοπτώσεις περιόδου 2017-2018 του δήμου Παγγαίου την Τετάρτη  29 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, καθώς και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου, γεγονός που τονίστηκε  και από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Σταύρο Κιβράκη.

Αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν ο κοινός σχεδιασμός όλων των εμπλεκομένων φορέων με τα υλικοτεχνικά μέσα και το δυναμικό που διαθέτει, πρωτίστως, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο δήμος Παγγαίου, ώστε να γίνει ένας καλός συντονισμός που θα αποφέρει τα μέγιστα και βέλτιστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο τομέα της πρόβλεψης των πιθανών κινδύνων και της ενημέρωσης του κοινού. Ο βαθμός ετοιμότητας του δήμου Παγγαίου και των υπολοίπων υπηρεσιών φάνηκε να είναι ιδιαίτερα υψηλός και ακόμη κατέστη εμφανές το άριστο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε ό,τι αφορά στην επίτευξη του κοινών στόχων και κυρίως την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών, καθώς και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των πολιτών.

Σημειώνεται ότι τα πρακτικά του Οργάνου, αφού εγγραφούν, πρόκειται να αναρτηθούν στο διαδίκτυο και να βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.