Ο δήμος Παγγαίου βράβευσε τη μαθητιώσα νεολαία του [φωτογραφίες]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Παιδείας και Επιστημών-Τιμήθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Αιμίλιος Μαυρουδής και η πολυβραβευμένη ποιήτρια Δέσποινα Κονταξή

Πλημμυρισμένο από κόσμο αλλά και συγκίνηση ήταν το Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του δήμου Παγγαίου την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της 1ης Γιορτής Παιδείας και Επιστημών.

Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις μαθητών Γυμνασίου που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς, των τριών πρώτων αριστούχων μαθητών Λυκείων του δήμου που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και του συνόλου των μαθητών του δήμου Παγγαίου που έχουν εισαχθεί στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αποστολία Δημητρακούδη, που είχαν και την επιμέλεια της εκδήλωσης, τίμησαν τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Αιμίλιο Μαυρουδή και την διεθνώς πολυβραβευμένη ποιήτρια Δέσποινα Κονταξή, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τον δήμο Παγγαίου, για την προσφορά τους στον χώρο των Γραμμάτων και των Επιστημών.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι η τελετή ήταν αφιερωμένη σε όσους ονειρεύονται, κοπιάζουν, στερούνται, θέτουν στόχους και τους εκπληρώνουν. Στο ίδιο πλαίσιο, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτές τις επιτυχίες, δηλαδή τους γονείς και τους καθηγητές που υπήρξαν ακούραστοι αρωγοί των προσπαθειών τους.