Οι ομορφιές του δήμου Παγγαίου «άλωσαν» τα Βαλκάνια [φωτογραφίες]

Τρεις αποστολές του δήμου έδωσαν το «παρών» σε μεγάλες Εκθέσεις Τουρισμού στη Ρουμανία, στη Σερβία και στη Βουλγαρία, προβάλλοντας τις γνωστές και... άγνωστες ομορφιές της παραθαλάσσιας και ορεινής πλευράς της περιοχής

Μαζική… εξόρμηση στα Βαλκάνια, τη μεγάλη τουριστική αγορά η οποία «ψηφίζει» κάθε καλοκαίρι το Νομό Καβάλας επισκέφτηκαν τις περασμένες μέρες αποστολές από τον δήμο Παγγαίου, με στόχο την προβολή της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, τις συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και την ευρύτερη προβολή του παραθαλάσσιου μετώπου και του ορεινού όγκου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, 14-16 Φεβρουαρίου 2018 ο δήμος Παγγαίου συμμετείχε στην Έκθεση Τουρισμού “Holiday & Spa Expo” στη Σόφια στη Βουλγαρία, 22-25 Φεβρουαρίου 2018 στην Έκθεση Τουρισμού “Sajam Turizma 2018” στο Βελιγράδι στη Σερβία και τις ίδιες μέρες στην Έκθεση Τουρισμού “TTR Romanian Tourism Fair 2018” στο Βουκουρέστι στη Ρουμανία.

Ιδιαίτερα επικερδής ήταν η παρουσία του δήμου Παγγαίου στο Βουκουρέστι ως συνεκθέτης με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην εν λόγω Έκθεση και εκμεταλλευόμενος στον μέγιστο βαθμό την «παρθενική» επαφή με το εν δυνάμει τουριστικό κοινό της Ρουμανίας, το οποίος δείχνει κάθε καλοκαίρι την προτίμησή του στον Νομό Καβάλας και μάλιστα μαζικά, ιδιαίτερα στη Θάσο, όμως τώρα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τους «θησαυρούς» του δήμου Παγγαίου.

Η αποστολή του δήμου, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερών και πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Παγγαίου Ελένη Μπενή, πραγματοποίησε επαφές με μεγάλα τουριστικά γραφεία, ενώ η κ. Μπενή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μεμονωμένους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι, όπως και οι εκπρόσωποι των γραφείων, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μικρά καταλύματα τα οποία διαθέτει ο δήμος τόσο στο παραθαλάσσιο μέτωπο όσο και στον ορεινό όγκο, ο οποίος προβλήθηκε στους Ρουμάνους «ισότιμα» με τις παραθαλάσσιες ομορφιές του δήμου.

Επίσης, προβλήθηκαν και οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού τις οποίες μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες στον δήμο Παγγαίου, με τους Ρουμάνους παράγοντες του τουρισμού να δείχνουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον.

Επαφές στη Βουλγαρία παρουσία της Έλενας Κουντουρά

Εξίσου σημαντική ήταν και η παρουσία του δήμου στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, μια τουριστική αγορά η οποία… αγαπάει τις θάλασσες του Παγγαίου και την αποστολή του δήμου να ενισχύει αυτήν την προτίμηση, προβάλλοντας περισσότερα τουριστικά «στιγμιότυπα» από την περιοχή και πραγματοποιώντας επαφές με μεγάλα τουριστικά γραφεία.

Στην εν λόγω Έκθεση βρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με τα μέλη της αποστολής να έχουν την ευκαιρία να τη «φιλοξενήσουν» στο περίπτερο του δήμου Παγγαίου και να συνομιλήσουν μαζί της για θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής της περιοχής.