Όλο το Παγγαίο… στους δρόμους στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης Φρίξου Παπαχρηστίδη [φωτογραφίες]

Πάνω από 300 οι συμμετοχές στις κατηγορίες μικρών και μεγάλων-Γέμισε η Ελευθερούπολη από κόσμο στο πλαίσιο του «Παπαχρηστίδειου Δρόμου»-Μια εκδήλωση με ένδοξο παρελθόν και υποσχόμενο μέλλον, σύμφωνα με την επιδίωξη της διοίκησης του δήμου Παγγαίου

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018 στην Ελευθερούπολη ο «Παπαχρηστίδειος Δρόμος», ένας αγώνας δρόμου ο οποίος γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης Φρίξου Παπαχρηστίδη.

Τον αγώνα διοργάνωσαν ο δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου, τον Όμιλο Κλασικού Αθλητισμού Καβάλας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο αγώνας περιλάμβανε δύο διαδρομές: Έναν αγώνα δρόμου 5.000 μέτρων, στην κατηγορία Ανδρών και Γυναικών και αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων, στην κατηγορία παιδιών Δημοτικών Σχολείων. Πάνω από 300 άτομα, μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος στις ειδικές διαδρομές, ενώ στους μεγάλους τερμάτισαν 123 άτομα και στους μικρούς 128. Παράλληλα, ελέω του καλού καιρού, το κέντρο της Ελευθερούπολης γέμισε από κόσμο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σύνθημα της εκκίνησης του αγώνα των 1.000 μέτρων δόθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, στενό φίλο της οικογένειας Παπαχρηστίδη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ότι ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης θεωρείται από την οικογένεια Παπαχρηστίδη ως ο εκπρόσωπός της στον δήμο Παγγαίου.

Οι νικητές των αγώνων

Αγώνας 5.000 μέτρων ανδρών

  1. Νίκος Λαφτσίδης
  2. Δημήτρης Τζιαμπαζίδης
  3. ΓαβριήλΑραμπατζής

Αγώνας 5.000 μέτρων γυναικών

  1. Ισμήνη Παναγιωτοπούλου
  2. Μιλένα Βέλκοβα
  3. Θεοδώρα Χατζηβασιλειάδου

Αγώνας 1.000 μέτρων αγοριών

  1. Μάρκος Ζαμπούνης
  2. Κώστας Μαυρόπουλος
  3. Νίκος Σταμπουλής

Αγώνας 1.000 μέτρων κορασίδων

  1. Ευδοξία Πεντεζίδου
  2. Φιλιώ Χαραλαμπίδου
  3. Μυρτώ Ζαμπούνη

Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες