Ευχαριστήρια επιστολή προς τη διοίκηση του δήμου Παγγαίου με αφορμή τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Η Νικολέτα Παπάζογλου ευχαριστεί δημόσια τα στελέχη και τους εργαζόμενους στον δήμο, διότι ανταποκρίθηκαν στο αίτημά της για τη στείρωση των αδέσποτων τα οποία εγκαταλείφθηκαν εδώ και μήνες στο χωριό της Παλιάς Αυλής

Με επιστολή της η κ. Νικολέτα Παπάζογλου, δημότης του Δήμου Παγγαίου, εκφράζει τις ευχαριστίες της στη διοίκηση του δήμου και στους αρμόδιους υπαλλήλους για τη γενικότερη πολιτική η οποία ασκείται στο πλαίσιο της περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής

Τα τελευταία χρόνια όλοι ερχόμαστε πολύ συχνά, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αντιμέτωποι με περιστατικά εγκατάλειψης αλλά και βάναυσης κακοποίησης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, γεγονός που δημιουργεί έντονους προβληματισμούς σχετικά με την «ανωτερότητα» του ανθρώπινου είδους.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αδιαφορία των Δημοτικών Αρχών, αναφορικά με τη στείρωση και τον εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων, καθώς ο περιορισμός του φαινομένου της εγκατάλειψης είναι μια ευθύνη που βαραίνει τον καθένα από εμάς ατομικά, αλλά και συλλογικά.

Ευτυχώς στη δική μου περίπτωση, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι του Δήμου Παγγαίου, ενήργησαν άμεσα, ικανοποιώντας τα αιτήματά μου για την στείρωση των αδέσποτων που εγκαταλείφθηκαν εδώ και αρκετούς μήνες στο χωριό της Παλιάς Αυλής. Η ενέργεια αυτή, αλλά και ο εμβολιασμός τους, που θα γίνει σε βάθος χρόνου, θα έχει ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί ο αριθμός τους, ώστε να διευκολυνθεί η φροντίδα τους από μέρους μου.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Καλλινικίδη Γεώργιο, γ.γ. του Δήμου για τον χρόνο που μου διέθεσε, καθώς συναισθάνθηκε τον προβληματισμό μου για το θέμα των αδέσποτων ζώων, τον κ. Τσαβδαρίδη Θεόδωρο, γεωπόνο του Δήμου για την άριστη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, καθώς και τον κ. Κόνια Λουκά για την μεταφορά των ζώων στον κτηνίατρο κ. Τσέλιο Ιωάννη.