Ψηφιακές υπογραφές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον δήμο Παγγαίου

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των παραγόντων της αγοράς για τη νέα ηλεκτρονική και ψηφιακή εποχή στο εμπόριο, το Επιμελητήριο της Καβάλας και εκπρόσωποι της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων βρέθηκαν την Τρίτη στην Ελευθερούπολη

Άκρως επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Καβάλας το πρωί της Τρίτης (22/5) στην Ελευθερούπολη με θέμα τις ψηφιακές υπογραφές και τις άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες, το γενικό εμπορικό μητρώο (ΓΕΜΗ) καθώς και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τις νέες εφαρμογές.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης υπήρξε συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα, και του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις του δήμου Παγγαίου και συμφωνήθηκε μια περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων για την άμεση αντιμετώπισή τους. Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο Ιωάννης Κούτρας, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ-ΥΜΣ-ΚΥ Επιχειρήσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επίσης με τους εισηγητές της εκδήλωσης Βασίλη Αποστολόπουλο, Διευθυντή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και την Αναστασία Ξαρχά, Προϊσταμένη ΓΕΜΗ. Ο δήμαρχος πρότεινε τον εμπλουτισμό της πλατφόρμας του ΓΕΜΗ με τα προγράμματα που αφορούν την περιοχή μας π.χ. προγράμματα Leader και τη δημιουργία Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕΠΙΧ) στην Ελευθερούπολη.

Ο κ. Αποστολόπουλος, δεσμεύτηκε ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνει εφικτή η υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων το συντομότερο δυνατό.