Δήμος Παγγαίου: Ανακύκλωση μέσω… θεάτρου

Ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση στον δήμο Παγγαίου με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ελευθερούπολης να μαθαίνουν τα οφέλη της μέσα από το θεατρικό δρώμενο το οποίο ετοίμασε η Ομάδα «Εν Οδώ»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη δραστηριότητα για την ανακύκλωση παρουσίασε στους μαθητές της Δ’, της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης των τριών Δημοτικών Σχολείων της Ελευθερούπολης ο δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ και τη ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ, σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων φωτιστικών, λαμπτήρων και μικροσυσκευών εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαΐου 2018, στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του δήμου Παγγαίου.

Η ενημερωτική δράση περιελάμβανε θεατρικό δρώμενο από την Ομάδα «Εν Οδώ», το οποίο βασίζεται στο διδακτικό παραμύθι με τίτλο: Οι φύλακες της Φύσης «Ο Φώτης, η Φωτούλα και η Φωτοκύκλωση» του καθηγητή περιβάλλοντος Δρ. Αντώνη Γάκη.

Μέσα από τη δράση αυτή, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με διδακτικό και διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν την αξία της ανακύκλωσης, τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα στη σύγχρονη κοινωνία και τα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον.