Ο δήμος Παγγαίου βάζει λεωφορεία για το συλλαλητήριο στις Πρέσπες για το Σκοπιανό

Λεπτομέρειες για όσους θέλουν να μεταβούν στις Πρέσπες-Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, αίτημα για δημοψήφισμα και μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «ουδέποτε θα αποδεχτούμε την ντροπιαστική συμφωνία»

«Ραντεβού» το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου 2018 στις 11:00 στις Πρέσπες, για ένα ακόμη συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, δίνει η Επιτροπή Αγώνας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενόψει της υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο δήμος Παγγαίου, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, αποφάσισε τη μίσθωση 5 λεωφορείων για τη μεταφορά των δημοτών οι οποίοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες, κάτι το οποίο «πέρασε» και εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου κατά τη συνεδρίαση του Σώματος το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουνίου 2018.

Αν ο κόσμος ξεπεράσει τη δυναμική των 5 λεωφορείων, τότε θα μπουν κι άλλα οχήματα, με τον δήμο Παγγαίου να απευθύνει πρόσκληση σε όσους επιχειρηματίες επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια για τη μεταφορά με μίσθωση επιπλέον λεωφορείων, να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6945 727353.

Ομόφωνο ψήφισμα κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, παράλληλα με τη μίσθωση λεωφορείων για τις Πρέσπες, ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα (απουσίαζε ο Βασίλης Ξουλόγης, ενώ ο Θόδωρος Μπόνος εξέφρασε την αντίθεσή του στο περιεχόμενο του ψηφίσματος δια επιστολής), με το οποίο εκφράζεται η αντίθεση του Σώματος, εκ μέρους όλων των Παγγαιοριτών, στην ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία», διαμηνύοντας, παράλληλα, προς την ελληνική κυβέρνηση ότι «εμείς οι Μακεδόνες του Παγγαίου όρους, του χρυσοφόρου όρους του Μεγάλου Αλεξάνδρου ουδέποτε θα αποδεχτούμε την ντροπιαστική συμφωνία που ετοιμάσατε» κι ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν κανένα κράτος με το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του, ενώ επαναλαμβάνεται και το πάγιο αίτημα για διενέργεια δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό.

Αναλυτικά το ψήφισμα
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπ’ όψιν τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων και την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας:

Εκφράζει την αντίθεσή του στην συμφωνία με την οποία η ελληνική κυβέρνηση και άρα η Ελλάδα αναγνωρίζει ένα έθνος και μια γλώσσα που δεν υπάρχουν και ένα κράτος με όνομα που δεν δικαιούται, αφήνοντας  ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για διεκδίκηση της μακεδονικής μας κληρονομιάς και όχι μόνο. Όλοι γνωρίζουν ότι με το πέρασμα του χρόνου θα επικρατήσει το «Μακεδονία» και το κράτος που θα αναγνωρίσουμε θα ενισχύει μέρα με τη μέρα τις διεκδικήσεις του απέναντι στην Ελλάδα.

Η Μακεδονία δεν εκτείνεται πέραν των ελληνικών συνόρων, η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα αλλά και η «Βόρεια Μακεδονία» όπως θα ονομαστεί αυτό το κράτος, με την συναίνεση της Ελλάδας είναι όλα ένα κατασκεύασμα αφού από πουθενά δεν συνάγεται ότι έχει έστω και μια δικαιολογία το κράτος των Σκοπίων να διεκδικεί το όνομα Μακεδονία πολύ δε περισσότερο την Μακεδονική εθνική ταυτότητα και την Μακεδονική γλώσσα.

Η Ελλάδα επιβάλλεται να αξιοποιήσει το βέτο της και να διεκδικήσει λύση χωρίς καμιά τοπική, γεωγραφική ή άλλη αναφορά στο όνομα της Μακεδονίας. Οι Μακεδόνες ήταν είναι και θα είναι μόνο Έλληνες και μιλάνε Ελληνική Γλώσσα, ποτέ δεν μιλούσαν Μακεδονική γλώσσα γιατί τέτοια δεν υπάρχει!

Με την επικείμενη συμφωνία η Ελλάδα οδηγείται σε πολλαπλή αποσταθεροποίηση αφού θα υπάρχει ένα κράτος που θα λέγεται «Βόρεια Μακεδονία» με τη σφραγίδα και την υπογραφή της Ελλάδας, μέλος των ΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και θα υπάρχει και μια περιφέρεια της Ελλάδας που θα ονομάζεται κι αυτή «Περιφέρεια Μακεδονίας». Όλοι γνωρίζουν ότι με το πέρασμα του χρόνου θα επικρατήσει το «Μακεδονία» και το κράτος που θα αναγνωρίσουμε θα ενισχύει μέρα με τη μέρα τις διεκδικήσεις του απέναντι στην Ελλάδα.

Μας αφορά σαν Έλληνες ο αλυτρωτισμός των γειτόνων που θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με την υπογραφή της συμφωνίας. Ένας αλυτρωτισμός που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στα σχολικά βιβλία τους αναφέρονται στους ένδοξους προγόνους τους Μέγα Αλέξανδρο και Αριστοτέλη, στο χαρτονόμισμά τους φιγουράρει σαν σύμβολο ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης και στο χάρτη τους τα σύνορά τους με την Ελλάδα είναι η Κοζάνη ενώ στην κεντρική τους πλατεία στήνουν άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου! Αν όλα αυτά δεν σημαίνουν αλυτρωτισμό τότε τι σημαίνουν…

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς οι Μακεδόνες του Παγγαίου όρους, του χρυσοφόρου όρους του Μεγάλου Αλεξάνδρου ουδέποτε θα αποδεχτούμε την ντροπιαστική συμφωνία που ετοιμάσατε! Η ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας δεν ανήκουν σε κανέναν πολιτικό ώστε να μπορεί να τα παζαρεύει! Τον τελικό λόγο έχει η κοινωνία, ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός και όχι οι μη έχοντες την δεδηλωμένη.

Απαιτούμε την διενέργεια δημοψηφίσματος αφού με την λύση που συμφωνήθηκε, το κράτος των Σκοπίων θα φέρει  και με την υπογραφή της Ελλάδας το όνομα μιας από τις ιστορικότερες, υπαρκτή και σήμερα και όχι χαμένη στο χρόνο, περιφέρειας της Ελλάδας.

Καταδικάζουμε την απαξίωση της βούλησης του Ελληνικού Λαού.

Προειδοποιούμε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική και δεν αναγνωρίζουμε κανένα κράτος με το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του στα βόρεια σύνορά μας.