Με σύμμαχο την Έλενα Κουντουρά ο δήμος Παγγαίου διεκδικεί τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2019»

Η υπουργός Πολιτισμού, μετά από συνεννόηση με τον δήμαρχο Παγγαίου, θα αποστείλει υποστηρικτική επιστολή, με την Ελευθερούπολη να είναι η πρώτη ελληνική πόλη η οποία λαμβάνει μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για πόλεις άνω των 25.000 κατοίκων

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του δήμου στη διεκδίκηση του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019».

Η υπουργός θα αποστείλει υποστηρικτική επιστολή στον αρμόδιο ευρωπαϊκό φορέα ACES η οποία θα συμπεριληφθεί στον φάκελο της υποψηφιότητας του δήμου, αποτελώντας την πρώτη ελληνική πόλη η οποία λαμβάνει μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για πόλεις άνω των 25.000 κατοίκων.

Η κ. Κουντουρά και ο κ. Αναστασιάδης συζήτησαν για τα οφέλη στον τουρισμό και τον αθλητισμό που μπορεί να αποφέρει η ανάληψη του τίτλου αυτού, καθώς και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Η υπουργός επισήμανε ότι στην περίπτωση εξασφάλισής του, θα παρέχει την πλήρη στήριξή της για την επιτυχία των εκδηλώσεων και γεγονότων και  παράλληλα για τη δυναμική τουριστική προώθηση και προβολή της περιοχής.

Ο δήμαρχος Παγγαίου ευχαρίστησε την υπουργό για την υποστήριξή της, η οποία, όπως είπε, δίνει σημαντική ώθηση στην πρόταση του δήμου και την προσκάλεσε να επισκεφθεί το Παγγαίο το επόμενο διάστημα.