Σκουρλέτης και… «Κλεισθένης» έριξαν «πόρτα» στην τροπολογία για τα δίμηνα στον δήμο Παγγαίου

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν έκανε δεκτή την τροπολογία, παρά το ότι ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, με τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ να αφήνουν να εννοηθεί ότι το θέμα δεν έκλεισε-Οι πρώτες αντιδράσεις από τον δήμο Παγγαίου

Δεν εντάχθηκε, τελικά, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης», το οποίο συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η τροπολογία η οποία θα έδινε λύση στο θέμα των προσλήψεων διμηνιτών και των ποινικών διώξεων των 58 πρώην και νυν αιρετών του δήμου Παγγαίου.

Ο συντάκτης της τροπολογίας, βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, την οποία συνυπέγραψαν και οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου 2018 ότι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δεν έκανε δεκτή την τροπολογία, παρά το ότι ψηφίστηκε ο «Κλεισθένης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν να εννοηθεί ότι το θέμα δεν έκλεισε και είναι πολύ πιθανό να έχει αίσιο τέλος στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τον δήμο Παγγαίου

Οι πρώτες αντιδράσεις από τον δήμο Παγγαίου εκφράστηκαν από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη, ο οποίος με ανάρτησή του, αναφέρει πως ούτε λίγο ούτε πολύ, «άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου» και πως ο δήμος είναι έτοιμος να αντιδράσει με κάθε τρόπο, επιλέγοντας ακόμα και τον δρόμο της εκκίνησης των διαδικασιών για τον έλεγχο των προσλήψεων δίμηνης διάρκειας όλων των δήμων της χώρα, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο κατόπιν καταγγελιών.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του Χρήστου Μποσμπότη.

«Ένα από τα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας είναι και η ισονομία. Ο υπουργός Εσωτερικών, άμεσα να δώσει εντολή στον ΑΣΕΠ και στον κ. Μποροδήμο, να ελεγχθούν οι προσλήψεις δίμηνης διάρκειας σε όλους τους Δήμους της Χώρας. Αν θέλει στοιχεία μπορούμε να του τα προσκομίσουμε. Αν θέλει πάλι οι διαδικασίες να κινηθούν κατόπιν καταγγελιών και γι΄ αυτό είμαστε έτοιμοι. Ας επιλέξει το καλύτερο για την δίκη του υστεροφημία!! Ένα παράδειγμα… Δήμος Πατρέων: πρόσληψη 40 ατόμων για καθαριότητα ακτών!!».