Ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών για την αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Ακροποτάμου

Οι επενδυτές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη, συζητώντας εκτενώς το ενδιαφέρον τους για την περιοχή

Δύο Κινέζοι επενδυτές, οι κ.κ. Jiang Qing Lin, Πρόεδρος της Lei Xin Building Engineering Co Ltd. και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Xiamen Enterprises στο Πεκίνο, και Li Xiao Dong-Ιδρυτής και πρόεδρος του Επαρχιακού Πολιτιστικού Προωθητικού Συνδέσμου του Guangdong Provincial και Εκτελεστικός πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δρόμου του Μεταξιού Ευρώπης-Κίνας επισκέφθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου 2018 τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην περιοχή του δήμου Παγγαίου σχετικές με την αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Ακροποτάμου.

Οι επενδυτές επισκέφθηκαν την περιοχή μετά από πρόσκληση του Νίκου Κουρτίδη, ιδιοκτήτη της Kourtidis Group και της Κωνσταντίνας Δημητρόβα, συνιδρύτρια της κτηματομεσιτικής εταιρίας RE/MAX Choice και υπεύθυνη εξωτερικού-επενδύσεων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι Dossitey Tzvetanov, πρόεδρος της Most Commerce Limited, δημιουργός της Korfel Germany, εκτελεστικός πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δρόμου Ευρώπης-Κίνας, Valeri Nikolov, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Road-Silk Road της ΕΕ, πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης Νερού, πρώην υπουργός Πολιτικής καταστροφών και ατυχημάτων και Valentina Chermetova, ιδρύτρια του τραπεζικού κέντρου εκπαίδευσης.