Επιστολή στον ΕΛΓΑ για τους σταφυλοπαραγωγούς

Αίτημα του δήμου για την εκκίνηση των διαδικασιών καταγραφής ζημιών στην παραγωγή των αμπελιών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του φετινού θέρους

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης συμμεριζόμενος το πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν οι σταφυλοπαραγωγοί του δήμου Παγγαίου από τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, εντείνει τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποζημίωση της πληγείσας παραγωγής. Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  Θεοφάνη Κουρεμπέ, καθώς και στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων, εκφράζοντας την άμεση ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών καταγραφής ζημιών στη παραγωγή των αμπελιών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου.

Στο κείμενο της επιστολής ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι προβαίνει στην αποστολή του εν λόγω  αιτήματος δεδομένου ότι το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των καλλιεργητών για έκδοση σχετικής αναγγελίας ζημιών. Στο ίδιο πλαίσιο γνωστοποίησε στους αρμόδιους φορείς  την αγωνία των αμπελοκαλλιεργητών του δήμου σε ό,τι αφορά στην παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων.