Ο δήμος Παγγαίου καταδικάζει την κακοποίηση ζώου στη Νέα Ηρακλίτσα

Η διοίκηση του δήμου, επιδεικνύοντας διαχρονική ευαισθησία ως προς την κακοποίηση ζώων, ενθαρρύνει όσους πολίτες έχουν στοιχεία για το εν λόγω ή και για άλλα περιστατικά να τα καταθέτουν στις αρμόδιες υπηρεσίες

Μετά το πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου ζώου συντροφιάς, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) στην Τοπική Κοινότητα Νέας Ηρακλίτσας -περιοχή στην οποία ο δήμος έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες αδέσποτα ζώα, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και ευαισθητοποιημένους, σε θέματα φιλοζωίας, πολίτες- ο δήμος Παγγαίου καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές. Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα ζώα γίνονται αποδέκτες εγκληματικής συμπεριφοράς κάποιων συμπολιτών μας.

Η διοίκηση του δήμου υπενθυμίζει ότι είναι σημαντική η συμβολή όλων μας ως προς τον προσδιορισμό των δραστών και για τον λόγο αυτό ενθαρρύνονται όσοι πολίτες έχουν στοιχεία να τα καταθέτουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Ν.4039/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προβλέπει πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώου.