Ο Δήμος Παγγαίου τίμησε την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Αθρόα η συμμετοχή των δημοτών στις εκδηλώσεις στην Ελευθερούπολη αλλά και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες

Με κάθε επισημότητα, όπως άλλωστε αρμόζει στην ημέρα, και την αθρόα συμμετοχή των δημοτών, τίμησε και φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο Δήμος Παγγαίου στην έδρα του καθώς και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Στην Ελευθερούπολη τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Δημοτικού Κήπου Ελευθερούπολης από τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και τήρηση ενός λεπτού σιγής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των Πολιτιστικών Συλλόγων, των μαθητικών τμημάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της διμοιρίας της 193 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (193 ΜΠΕΠ), επί της Φρίξου Παπαχρηστίδη.

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησαν δηλώσεις του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, με αφορμή την 78η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νιώθουμε ευλογημένοι όλοι όσοι είχαμε τη δυνατότητα να συναναστραφούμε με ανθρώπους που έζησαν το έπος του ’40 και μας μετέφεραν με κάθε λεπτομέρεια τα βιώματά τους από την τριπλή κατοχή. Σίγουρα έχοντας όλα αυτά τα ακούσματα μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη στάση μας και στη συμπεριφορά μας ως άνθρωποι που ασκούμε διοίκηση. Είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε μηνύματα εθνικοφροσύνης στις νεότερες γενιές και να το δείχνουμε όχι με λόγια, αλλά με πράξεις».