300 χιλ. ευρώ για ασφαλείς παιδικές χαρές στον δήμο Παγγαίου

Στόχος η αναβάθμιση ή η κατασκευή 28 παιδιών χαρών σε όλες τις δημοτικές ενότητες

Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει το έργο της «προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού στις παιδικές χαρές του Δήμου Παγγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 295.876 ευρώ, πέτυχε ο Δήμαρχος Παγγαίου  Φίλιππος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, χθες, στο υπουργείο Εσωτερικών. Το έργο αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση εξοπλισμού και την αναβάθμιση ή κατασκευή 28 παιδικών χαρών του Δήμου Παγγαίου, με στόχο τη δημιουργία και λειτουργία παιδικών χαρών που πληρούν πλέον τα πρότυπα και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στις εξής παιδικές χαρές: α) στους Αντιφιλίππους, στο Κοκκινόχωμα, στο Ακροβούνι, στο Χρυσόκαστρο, στο Χορτοκόπι και στο Ν. Συρράκο της Δημ. Ενότητας Ελευθερούπολης, β) στον Αγ. Ανδρέα, στις Ελευθερές, στο Μυρτόφυτο και στη Φωλιά, της Δημ. Ενότητας Ελευθερών, γ) στον Αγ. Χριστόφορο και στη Γεωργιανή, της Δημ. Ενότητας Παγγαίου, δ) στην Κάρυανη, στο Οφρύνιο, στο Ορφάνι, στο Ποδοχώρι και στο Κοκκινοχώρι, της Δημ. Ενότητας Ορφανού, και ε) στη Μουσθένη, στη Μεσορόπη, στην Αυλή, στα Δωμάτια, στο Μελισσοκομείο, στο Πυργοχώρι, στη Μεσιά, στη Μέλισσα, στο Σιδηροχώρι και στον Πλατανότοπο της Δημ. Ενότητας Πιερέων.

Με τις παρεμβάσεις αυτές από την πλευρά του Δήμου Παγγαίου, δημιουργούνται πλέον σύγχρονοι, λειτουργικοί και ασφαλείς χώροι που συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, και κυρίως των παιδιών, αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας.